Türkiye'deki devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonları genellikle ücretlidir. Ancak sağlık sigortası bazı durumlarda ve belirli koşullar altında bu tür prosedürlerin masraflarını karşılayabilir. Devlette burun estetiği genellikle ücretli bir işlemdir.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Devlette Burun Estetiği Yaptıranlar
Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir. KBB uzmanı, burununuzun estetik açıdan düzeltilmesinin mümkün olup olmadığını değerlendirecek ve uygun bir tedavi planı önerilecektir.
Devlet hastanelerinde estetik 7500, hacamat 50 TL
Bakanlık, bu yıl tüm hastanelerde geleneksel tıp yöntemleri ile tedaviye başlıyor.
İlgili 28 soru bulundu
Devlet Hastanesinde Burun Estetiği
Ancak yaptırma nedeniniz oluşmuşsa ve doktorunuz gerekli kontroller sonrasında olur vermişse ücret ödemeden de gerekli tedaviyi olabilirsiniz.
Burun estetiği fiyatları 2023 yılında 30.000 TL ile 50.000 TL arasında olmaktadır. Fiyatların belirlenmesinde başvuran kişinin ihtiyaçları önemlidir.
Estetik ameliyat fiyatları; SSK gibi devlet kurumları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ödemez. O nedenle de hasta istediği ameliyat ile ilgili tüm masrafları cebinden ödemek zorunda kalır.
Burun estetiği fiyatı araştırırken birçok kişi taksit konusunda bilgilenmek istiyor. Ancak herhangi bir ameliyatın taksitlendirilme durumu olmadığı gibi burun estetiğinde de bu durum söz konusu değildir.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Kemerli Burun Estetiği Ameliyatında Başarı
Burun ameliyatları toplamda 1- 1.5 saat sürüyor. Akabinde hasta son kez muayene edilip sağlık taraması yapılır.
Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanır mı sorusunun yanıtı ile başlayalım. Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz.
Ancak, genelde rinoplastide ağrı ölçeği 10 üzerinden 3 şeklinde hafif olup en çok 3 gün içinde kaybolur. Ağrı hafif zonklayıcı tarzda ifade edilir ve beraberinde burunda dolgunluk hissi ve baş ağrısı eşlik edebilir. Rinoplastide hissedilen bu hafif ağrı basit ağrı kesiciler ve buz tatbiki ile kolaylıkla geçer.
Fakat yalnızca estetik kaygılarla yapılan burun estetiği işlemleri SGK tarafından karşılanmaz. Estetik nedenlerle yapılan ameliyatlar hastanın kendi tercihine ve maddi durumuna bağlı olarak gerçekleştirilir.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Ancak bu operasyonlarda üst yaş sınırı yoktur. Kişinin yaşından ziyade sağlık durumu ve ameliyata uygunluğuna göre sürece karar verilir.45 yaş üstü kişilerin burun ameliyatında ve sonrasında özellikle doktor talimatlarına uygun davranmalıdır.
Aslında burada yaşını pek sınırlamamak gerekir. 18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
Burnun fonksiyonel cerrahisi temelde kulak burun boğaz uzmanı alanına; burun estetiği, plastik cerrahi alanına giriyor gibi görünüyor olsa da, her iki branş tarafından tecrübeli cerrahlarca yapılabilmektedir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
14 yaşında burun estetiği olmanız tıbben mümkün değildir. 18 yaş tamamlandığında burunun büyümesi tamamlanmış ve son halini almış olacaktır yani 18 yaşından önce burun estetiği ameliyatı yapılmaz. Doğuştan gelen burun şeklinin bozukluğu haricinde travma sonrası da burun şekli bozulabilir.
Kemerli burun ameliyatsız olarak hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu; kök hücre tedavisi ile kalıcı dolgu olarak uygulanmaktadır. Uygulanacak olan her iki işlem de ağrısız ve acısız olarak yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri