Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur. Öğrenci odalarının temizliği öğrenciler tarafından yapılmaktadır.
Yurtta çamaşır yıkayabilir miyim, ütü yapabilir miyim? Tüm yurtlarda öğrencilerin çamaşır yıkayabileceği çamaşırhaneler (çamaşır ve kurutma makineleri), ütü ve ütü odaları bulunmaktadır.
Yurtlarda ortak kullanımda çamaşırmakineleri ve ütü odaları da bulunuyor. Ayrıca öğrencilere ücretsiz kablosuz internet, 24 saat sıcak su gibi olanaklar da sağlanıyor. Yurtlarda odaların dışında spor, sanat ve kişisel gelişim faaliyetleri için salonlar da bulunuyor.
Duş ve Saç Bakım Gereçleri
Saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa gittiğiniz yurtta kullanımının serbestliğini sorarak götürmenizde fayda olacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Gömlekler, elbiseler, pantolonlar hepsi için ütü alın. KYK izin vermiyor ama diğer kalacak yerler için tost makinesi büyük kurtarıcınız olacaktır.
Giysi dolabı, komodin, nevresim takımı, yastık, battaniye, yorgan vb. yurt malzemeleri verilmektedir.
a) Öğrencilerin eşyalarını masa, dolap, yatak ve radyatörlerin üzeri, pencere kenarları vb. gelişigüzel yerlere bırakmalarına izin verilmez. b) Öğrenciler, öğrenci odalarında, dolaplarında, bavul, valiz, çanta vb. eşyalarının içerisinde bozulmaya elverişli yiyecek maddesi bulunduramaz.
Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Sigara kullanımının yasak olduğu her yerde elektronik sigara kullanımıda yasaktır. Yanınızda bulundurmanıza kimse birşey diyemez, el koyamaz.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.
aynı zamanda üçlü priz gibi şeyler de yasaktır.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.
Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
(2) Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller aşağıda belirtilmiştir: a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.
6) Yurda her tür yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde sokmak ve bulundurmak yasaktır. 7) Odada alkol bulunması, sigara içilmesi vb. gibi durumlarda şahıs belirlenemez ise, odada bulunan herkes sorumlu sayılır. 8) Hijyen ve temizlik için, odalara yemek çıkarılamaz. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yemek salonunda yenir.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
Kurumlarda ibadethane, kütüphane ve dinlenme odaları dışında kalan bölümlerin zemininde halı ve benzeri kaplama malzemelerinin kullanılması yasaklandı. Kurum binalarının bahçesinin duvarla çevrilmesi, giriş kapıları ve binanın tüm cephelerinin görüntüleme sistemi ile izlenmesi zorunluluğu getirildi.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri