Difenbahya Yapraktan Çoğaltma Difenbahya bitkisi için bir başka çoğaltma yöntemi ise yapraktan çoğaltma işlemidir. Yapraktan çoğaltma işlemi saksı çiçek türleri arasında en kolay çoğaltma yöntemidir.
3-4 yaprak ve güzel köklenme olursa adapte olması daha hızlı olur. Difenbahya da birkaç dal ve gövde var ise bunlardan bir tanesi gövdeye yakın yerden kesilerek suya koyulur. Böylelikle köklenmesi sağlanır. Köklenme işleminden sonra uygun saksı ve toprağa dikerek artması sağlanabilir.
⏩ Kestiğiniz dalı su dolu bir bardakta beklemeye bırakın. Bitki bir süre sonra yeni kökler verecektir. Köklenme başladığında saksıya ekebilirsiniz. ⏩ Ekme yapmak istediğiniz bitkide yapraklarda dökülme başladıysa gövdenin 30 cm kadar üzerinden kesebilir ve yeniden köklendirme işlemi yapabilirsiniz.
Çiçeğin herhangi bir yaprağını kırarak sap kısmını suya koyunuz. 10 gün kadar suda bekletin. Köklenen yaprağı yeni saksısına ekiniz. Çelikleme ile çoğaltma; Bu çoğaltma yönteminin diğer yöntemlere nazaran tutma olasılığı daha düşüktür.
Çoğaltma işlemi için bitkinizin üzerinde bulunan birkaç dal gövde varsa o kısımlardan bir tanesini kesin. Daha sonra su dolu bir bardak içerisine kestiğiniz kısım kökleninceye kadar bekletin. Bitki köklenmeye başladığı zaman uygun bir saksı içerisine ekebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Rahat ve hızlı bir şekilde yetişmesi için güneşe gereksinim duyar. Güneş alan odalarda tül perdelerden süzülen güneş ışığını doğrudan alırsa sağlıklı bir şekilde büyür. Difenbahya bitkisi doğrudan güneşe maruz bırakılmamalıdır. · Difenbahya bitkisi ayrıca karanlık ortamda uzun süre kalınması halinde solmaya başlar.
Bu yüzden de çiçeğe ağlayan çiçek adı takılmış. Bir inanış difenbahya çiçeği neden ağlar sorusuna sahibi öldükten sonra bu özelliğinin ortaya çıktığın söylüyor. Bitkinin ağladığı yani su damlacıkları oluşturduğu dönem genellikle yaz aylarının bittiği döneme denk geliyor.
Difenbahya. Bulunduğu ortamda gece saatlerinde büyük oranda zehirli gaz salınımı yapan bu bitki, gaz salınımını kaygan yapıdaki büyük yaprakları sebebiyle kolay ve etkili bir şekilde yapabiliyor. Bu bitkinin kökü ya da gövdesi yenildiği takdirde tehlike arz etmektedir.
Difenbahyalarımızın saksı değişimlerini yılda bir yapmalıyız ve saksılarımız her zaman bir büyüğüyle değiştirilmelidir. Şunu asla unutmayın çok büyük saksılar çiçeğinizin köklerinin büyümesini sağlar ve yapraklarının küçük kalmasına neden olur.
İyi havalandırılmış toprak tercih etmeniz halinde, uzun süre dayanıklılığını koruyor. Difenbahya çiçeğinizi sularken, her yere suyun eşit dağıldığından da emin olmanız gerekiyor. Sıcak ve soğuk havalara göre sulama yapılması gereken çiçek, hem dinlendirilmiş su hem de içme suyu kullanılarak sulanıyor.
Difenbahya bitkinizin yapraklarını; soğuk çaya pamuğunuzu batırarak silerseniz daha parlak bir görüntü elde edebilirsiniz. Bir diğer yoluda zeytinyağına batırılmış pamuk ile temizlemektir.
Dieffenbachia yaprağının koparılması, elle ovulması, çiğnenmesi veya benzeri durumlar sonrasında yapraktaki raphideler ve proteolitik enzimler inflamasyon, lokal irritasyon ve doku hasarı gibi toksik etkilere neden olur [12].
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Difenbahya bitkisi iyi bakıldığı zaman çiçek açmaktadır. Çiçek açan bu bitkinin uzun ömürlü olduğu da bilinmektedir. Çiçeği ise genellikle yaz ayının ortalarında açar.
Gelin şimdi bu bitkiyi birlikte inceleyelim. Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır. Difenbahya çiçeği neden ağlar bilinmez ancak bir takım kaynaklar bu çiçeğin sahibi öldükten sonra bu etkiyi gösterdiğini söyler.
Difenbahya (Dieffenbachia)
Neredeyse tüm toprak çeşitlerinde büyür. Aynı toprakla yıllarca dayanmayan difenbahya yılda bir kez olmak üzere toprak değişimi istemektedir. Güneş ışığına ihtiyaç duyan Difenbahya aynı zamanda ksilen ve tolüenin havadan temizlenmesinde etkilidir.
Selvi, okul bahçeleri ve binaları, çocukların oyun alanları, çocuk odaları ve yatak odalarında toksik içerikli zakkum, difenbahya, begonya ile kauçuk türü bitkilerin bulundurulmaması gerektiğini belirtti.
Zehirlenmelerden bitki hücresi içerisinde bulunan kalsiyum oksalat kristallerinin sorumlu olduğu sanılıyor, Küçük çocuklar ve evcil hayvanlar kontrol dışında kaldıklarında, hırpalanan yaprak veya saplarından fışkıran binlerce kristal ok özellikle gözler olmak üzere yaralanmalara sebep olabiliyor.
Hava kabarcıkları ve bakteriler çiçeğin gövdesinin tıkanmasına neden olup, suyun çiçeğe ulaşmasını engeller. Bu da çiçeğin boynunu bükmesine yol açar. Güllerin suyun altında kalan gövde uçlarını keserek hem tıkalı kısımları temizlemiş, hem de tıkanmanın ilerlemesini önlemiş olursunuz.
Difenbahya bitkisi 2 - 3 m kadar boy alabilir.
Difenbahya toprağının fazla kurumasından hoşlanmaz. Sulama her zaman toprağa parmak batırılarak kontrol ile yapılmalıdır. Parmağın ilk boğumuna kadar batırıldığında kuruysa sulama yapılmalıdır. Yaprakları aşağı eğilmesi genelde sulama stresidir.
Difenbahya çiçeği ( ağlayan çiçek )hava akımlarına karşı hassastır. Difenbahya bakımı yaparken özellikle serin hava akımının olabileceği alanlarda yaprakların sararmasına ve kıvrılması sonucu ile karşılaşabilirsiniz.
Difenbahya bitkisi, oda sıcaklığında yetiştirilebilen dayanıklı bir bitkidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri