Diferansiyel Ötmesi Dişli sağlığını korumak adına içerisinde yağ bulunur. Fakat bu yağ özelliklerini kaybettiğinde aşınma yaşanır. Normal çalışma sesinden farklı olarak, uğultulu bir ses oluşur. Hız arttıkça bu seste yükselmeye devam eder.
Eğer gelen ses bir sürtünme sesi ise problem yüksek ihtimalle diferansiyel rulmanlarından kaynaklanmaktadır. Böyle bir arıza durumunda mevcut rulmanların değiştirilmesi ve yerine yenilerinin takılması gerekir. Bu şekilde bu arıza tamamen çözülecektir.
Aracınızla seyahat hâlindeyken özellikle de virajlı yollarda diferansiyel ağlaması olarak da adlandırılan bir uğultu sesi geliyorsa (Bu en sık görülen arıza belirtisidir. Aracınız özellikle virajlarda döndüğü esnada ses duyuyorsanız bu ses dişlilerin hasar gördüğüne ya da kırıldığına işaret olabilmektedir.)
Bunlar yanlış yağ kullanımı, yağın gereğinden fazla kullanılması ve yağ contalarında, keçelerinde meydana gelen bozulmadır.
Araç diferansiyel bozukluğunun anlaşılması güç aktarma oranı olarak da bilinen diferansiyelin kontrol edilmesi ile olur. Bu organ araçta moment artışını ve araç viraj dengesini sağlamaktadır. Araç diferansiyel bozukluğu olması halinde araç viraj alırken denge sağlayamaz.
İlgili 43 soru bulundu
Ortalama bir diferansiyelin 4 yıl ya da 100.000 Kilometrede bir yağının değişmesi gerekiyor.
Eğer vitesi boşa attında ses kesiliyosa difransiyeldir. Eğer araba hem viteste hemde boşta giderken ses yapıyorsa büyük ihtimal aks bilyesidir.
Fakat şanzımandan ses geliyorsa arızaya işarettir. Şanzımanın yağsız kalması ya da aşınmış dişliler bu sorunu ortaya çıkar. Bilgisayarlı sensörler ve solenoidlerde aracın şanzımanına yanlış veri iletirse tıkanmaya sebep olabilir. Genellikle araç seyir halindeyken uğuldama sesi duyulur.
Arabadaki uğultu sesi genel olarak tekerlek ve motor, tekerlek arasındaki mekanik parçalardandır. Bu sesin ortaya çıkmasının genel olarak ilk sebebi aks bilyesidir. Aks bilyesi porya bilyesi olarak da telaffuz edilebilir.
Yani yağ kaçağı sorununun kaynağı ne olursa olsun tamiri mümkün olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki diferansiyel tamiri ya da değişim işlemi kadar bu işlem esnasında kullanılan ürünün aracınızın motoruna uyumlu ve orijinal olması da oldukça önemlidir.
Diferansiyelden uğultu, vuruntu ya da sürtünme gibi sesler gelmesi durumunda aracınızda bir arıza durumu söz konusu olacaktır. Bu arıza ayna ve mahruti arasında yer alan boşluğun olması gerekenden fazla olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda aradaki boşluğun normal değerine getirilmesi gerekmektedir.
Diferansiyel arıza yapınca düzeltilmezse de şaftı bozar. Şaftın bozulmasının bir başka nedeni de aracı uygun olmayan yol koşullarında kullanmaktır.
Fakat bu kilit asıl marifetini virajlarda gösteriyor. Virajlar yay biçimine benzer bir yol izlediği için, buralarda iç tekerleklerin daha yavaş dış tekerleklerin ise daha hızlı dönmesi gerekiyor. Bu hız seviyesini ve tekerlerin tur sayısını düzenleyen ise diferansiyel kilidi oluyor.
En Doğru Diferansiyel Katkı Yağı Seçimi
75 140 diferansiyel yağı ile bu sorunun çözebilirsiniz. 85 140 diferansiyel yağı ise sanayi tipi düz ve sarmal şeklindeki dişlilerde kolaylıkla kullanılabilir.
CALDİNİ ŞANZIMAN VE DİFERANSİYEL SES KESİCİ ÜRÜN TANIMI Şanzıman ve Dişli Diferansiyel Ses Kesici, düz şanzımanlarda ve diferansiyellerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş bir üründür. Sürtünme azaltıcı ve aşınma önleyici özelliği sayesinde, vites kutusunda mükemmel koruma sağlar.
Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.
Uğultu olsa debriyaja basınca uğultunun kesilmesi lazım arkadaşın ki sürtme gibi oluyormuş ve sürekli oluyormuş. baskı balata yenilenince ses yapmaz rodajda sadece kalkış esnasına biraz ses yapar ya takılışında yanlışlık var yada teker bilyalarından veya şanzumandan geliyordur kullanmayın sorun büyüyebilir.
Kilitli diferansiyel nedir? Diferansiyelin amacı tekerleklerin farklı hızda dönebilmesine olanak sağlamaktır. Diğer taraftan kilitli diferansiyel bu mantığa tam ters olarak gerektiği zaman her iki tekerleğin de aynı hızda dönmesini sağlayan bir tertibattır.
Diferansiyel, her iki tekerleğin arasında yer alan bir parçadır. Yarım dişli şaftlar ile tekerleklere bağlanan bu önemli parça iki aksın farklı hızlarda dönmesini sağlamaktadır. Diferansiyel parçasının görevlerini şu şekilde maddelendirebiliriz: Diferansiyel, motordan çıkan gücü tekerleklere iletir.
Diferansiyel, bir akstaki iki teker arasındaki devir dengesini sağlar. Özellikle virajlara sol ve sağ tekerler farklılık gösterdiği için gereklidir. Arka köprüde bulunan bir düzendir, arka tekerleklerin farklı dönmesini ve tork artışını sağlar. Şafttan aldığı hareketi 90 derece döndürerek akslara iletir.
Diferansiyel Yağı Ne Zaman Değişir? Diferansiyel yağı, otomobil üreticilerinin tavsiyelerine bağlı olarak her 50.000 ila 100.000 kilometre arasında değiştirilmelidir. Bu işi profesyonellere bırakmak çok daha kolay, temiz ve hızlı olacaktır.
Diferansiyel çalışma prensibi, dönme hareketini dengelemek için tekerlekler arasındaki hız farkını ayarlamak şeklindedir. Bir aracın virajlarda dış tekerlek daha hızlı dönerken iç tekerleğin daha yavaş dönmesi gerekir. Diferansiyel bu farklı hızları dengeleyerek aracın istikrarını ve kontrolünü sağlar.
Presostat dif (diferansiyel) ayarı, presostatın basınç kontrol aralığını belirler ve bu aralığın altında veya üstünde basınç algılandığında presostatın devreyi açmasını veya kapamasını sağlar. Presostat dif ayarı, kullanım amaçlarına ve özelliklerine göre değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri