Dijital güvenliği sağlamak için İki Faktörlü Kimlik Doğrulama kullanılmalıdır. İki faktörlü kimlik doğrulamada, hesaba erişim sağlamak için iki farklı yöntemin (şifre ve onay kodunun beraber) kullanılmasını gerektirir. Dijital güvenliği sağlamak için ayrıca Güvenli Ağ Bağlantıları Kullanılmalıdır.
Dijital güvenlik olarak da bilinen siber güvenlik, dijital bilgilerinizi, cihazlarınızı ve varlıklarınızı koruma uygulamasıdır. Bu, kişisel bilgilerinizi, hesaplarınızı, dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve hatta paranızı içerir.
Siber güvenlik önemlidir çünkü verilerimizi çalmak ve/veya zarar vermek isteyen siber saldırganlara karşı önlem almamızı sağlar . Bu veriler, hassas veriler, hükümet ve sektör bilgileri, kişisel bilgiler, fikri mülkiyet ve sağlık bilgileri olabilir.
Akbank Mobil'den Dijital Güvenlik Paketi satın alarak, şifrelerini, kişisel bilgilerini güvence altına al, üstelik şimdi 75 TL chip-para hediye! Dijital Güvenlik Paketi ile artık dijital dünyada sıkça yaşanan şifre ve kimlik hırsızlığı saldırılarına karşı güvendesiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Turkcell Uygulaması uygulaması üzerinden veya 2200'a IPTAL GUVENLIK yazarak mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca mağazalarımızdan veya çağrı merkezimizden de destek alabilirsiniz. Tüm cihazlar ile uyumludur. Turkcell hattınız üzerinden mobil internette dolaşırken servis sizi tüm cihazlarda korur.
Dijital haklar terimi bireylerin dijital medyada bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar ya da iletişim ağlarıyla bilgiye erişme, oluşturma ve yayımlama özgürlüğünü ifade eder. Terim özellikle internet bağlamında gizlilik, ifade özgürlüğü gibi mevcut hakların korunması ve gerçekleştirilmesiyle ilgilidir.
Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.
Bilgi güvenliği, (Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik) bilgilerin izinsiz kullanımından, izinsiz ifşa edilmesinden, izinsiz yok edilmesinden, izinsiz değiştirilmesinden, bilgilere hasar verilmesinden koruma, veya bilgilere yapılacak olan izinsiz erişimleri engelleme işlemi.
Dijital güvenlik, bilgisayarlar, internet ve diğer dijital cihazlarla ilgili tehditlere karşı korunmayı ifade eder. Dijital tehditler arasında bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar, fidye yazılımları, kimlik avı ve veri sızıntıları yer alır.
Dijital gizlilik, kullanıcıların çevrimiçi ortam üzerinden gerçekleştirdiği bankacılık işlemleri, ticari işlemler, alışveriş, vatandaşlık hizmetleri ve sosyal ağ etkileşimi gibi faaliyetler sırasında kişisel bilgilerinin toplanması, işlenmesi ve dağıtımının korunmasını ifade eder.
Siber güvenlik uzmanı olmak için teknik liselerden, anadolu veya fen liselerinden mezun olunabilir. Lise eğitiminden sonra iki yıllık Bilgisayar Teknolojisi gibi ön lisans bölümleri tercih edilebilir. Ayrıca Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden de mezun olarak bu görevi yerine getirebilir.
Teknolojiyi kötüye kullanmamak, online dünyada etkileşim ve iletişim kurarken doğru, etik ve ahlaki davranışlar sergilemek. Dijital dünyada neler paylaştığına dikkat etmek; din, dil, ırk vb. kavramlar özelinde rencide edici tavırlar takınmamak. Sosyal medya hesaplarını diğer bireyleri rahatsız edici şekilde kullanmamak.
Siber güvenlik, verilere ve kurumsal/kişisel varlıklara yetkisiz erişimin önlenmesine yardımcı olur. Siber güvenliğin amacı, bilgisayar korsanları tarafından risk altında olmayan kişi ve işletmelere güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamaktır.
Sonrasında Digiturk'ten aranacaksınız. Onay vermeniz gerekiyor dediler ve 0212 990 04 73 numarası ile Digiturk'ten aradıklarını söyleyerek onaylıyor musunuz diye sordular. Onayladım ve ardından mesaj gelecek onaylamanız gerekiyor dediler.
Herhangi bir kayıt ya da başvuruya ihtiyaç olmaksızın 0850 222 0 800 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Bakiye sorgulama servisi sayesinde günün her saati 4747'ye SMS göndererek Bankamızda bulunan hesaplarınızın anlık bakiye bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri