Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
Yararlı bir meyve olmasına karşın aşırı tüketiminde dikenli incir zararları görülebilir. Özellikle çekirdeklerinin sindirilememesi ciddi mide ve bağırsak problemlerine yol açabilir.
Bunun dışında dikenli incirin bir zararı bilinmiyor ama kesinlikle kontrollü ve aşırıya kaçmadan yemek gerekiyor. Günde 1 tane yendiğinde faydalarından zaten yararlanabiliyorsunuz ancak 5 taneden fazla yenmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.
C vitamini içeriği oldukça yüksektir. Bağışıklık için muazzam bir besindir. Afrodizyak etkisi yüksek bir meyvedir. Hatta bu nedenle bazı bölgelerde cinsel gücü artırıcı olarak tüketilmektedir.
Dikenli incir bu etkilerinden kaynaklı kilo vermede etkili olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca diyabetik rahatsızlıklarda da tedavi edici etkisi olduğu bilinmektedir. Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bazı bölgelerde de cinsel gücü artırıcı bir meyve olarak tüketilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Başta fındık olmak üzere, çam fıstığı, kaju, ceviz, badem ve keçiboynuzu cinsel performans artırıcı kuruyemişler arasında sayılabilmektedir. Bu gibi kuruyemişleri yeterli miktarda tüketmenin orgazm işlevinde ve cinsel istekte de önemli bir artışa yol açtığı da düşünülmektedir.
İncir. Cinsel gücü artıran çok güçlü afrodizyaklardan biri de incir. E ve B vitaminleri açısından çok zengin. Sindirimi kolaylaştıran incir cinsel yaşamınızı renklendirmenize de yardımcı olacak.
Hint inciri faydaları neler? İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran Hint inciri, bu özelliği ile güçlü bir antioksidan etkisi yaratıyor. Mucize meyve dikenli incirin, stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok rahatsızlığına iyi geldiği söyleniyor.
Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
Özellikle bağırsaklarda meydana gelen pek çok sağlık sorununu tedavi eder. - Dikenli incir lifli yapısı sebebiyle tokluk hissi yaratır. Dolayısıyla kilo verme süreçlerinde iyi bir yardımcıdır. - Şeker içermesi ve kalori bakımından zayıf olması sebebiyle tatlı isteğinizin önüne geçer ve kilo almanızı önler.
Cildin dışı incedir, ancak altında da çıkan kalın bir tabaka vardır. Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir.
Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığı giderir. İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır.
Dikenuçlarını Güzelce temizledikten sonra 2 cm boyunda kıyarız. Sonra ocakta sapları biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlanan diken uçları süzdürülür ve bol soğuk suyun içinde yarım saat bekletilir. Sonra tekrar süzgeçe alınır ve poşetlere koyulup dondurucuda ki yerini alır.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür.
Elma, muz, üzüm gibi meyvelerden 2 kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahip olan dikenli incir; yüksek şeker oranı (%12-17) ve düşük asitliği (%0.03-0.12) ile de diğer meyvelerden ayrılır. Bulundurduğu bileşenler sayesinde hem ilaç hem de gıda sektöründe ilgi çekmektedir.
Bitkiye ait meyve ve yaprak özütleri ile en yüksek etkinin prostat kanseri hücreleri üzerinde olduğu görülmüştür. Bu deneysel çalışma, bu bitkiye ait özütlerin, yaygın görülen kanserli hücreler üzerindeki in vitro sitotoksik etkisinin detaylı olarak ele alındığı Türkiye'deki ilk araştırmadır.
Yapılan uluslararası akademik çalışmalarda; “Hint İnciri çiçeğinde yüksek oranda mineraller içermektedir. Alternatif tıpta böbrek taşı ve prostat tedavisinde kullanılmaktadır.
Yürüyüş, koşma, yüzme gibi düzenli yapacağınız egzersizler, kan dolaşımınızı düzenleyerek libidoyu ve cinsel performansı artırır. Ayrıca Kegel egzersizleri de pelvik taban kaslarını güçlendirerek cinsel yaşama pozitif katkılar sağlar ve orgazm olmayı kolaylaştırır.
Kimi zaman evli çiftlerin en büyük kabusu haline gelen cinsel isteksizliğin ardında, çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmalarından ziyade farklı sağlık sorunları bulunabiliyor. Bunlardan biri de B12 ve D vitamini eksikliği. İki vitaminin eksikliği de cinsel isteksizliğe neden oluyor.
1 litre suya, 2 poşet mate çayı, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kırmızı-Kore ginsengi, 1 tatlı kaşığı zencefil, yarım tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü katın. Bu karışımı kaynar suda 2-3 dakika fokurdatın. Kaynayınca 3–4 dakika demlenmeye bırakın. Sonrasında sıcak olarak biraz esmer şeker katılarak gün içinde için.
Zencefil, karnabahar, ıspanak; İçerdiği çinko bakımından tüketilmesi özellikle tavsiye edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Özellikle zencefilin sperm sayısını ve hızını artırdığı bilinmektedir. B6 vitamini içermesi nedeniyle karnabahar tüketimi önemlidir.
İktidarsızlık tedavisinde yapılan tedaviler sırası ile: Sigara, alkol tüketimi kontrolünün yapıldığı, düzenli egzersiz programı içeren yaşam tarzının hayata geçirilmesi. İlaç tedavisi. Halk arasında sertleşme ilaçları olarak bilinen ilaçların kullanılması kesinlikle doktor kontrolünde yapılmalıdır.
Ön sevişme sırasında özellikle her iki partnerın birbirine dokunmaları ile haz almaya odaklanmaları gerekir. Vajinal bölgede ıslaklığın artırılması amacıyla kayganlaştırıcı jeller veya bebe yağından faydalanabilinir. Böylece kızlık zarında olası aşırı zedelenmelerin önüne geçilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri