-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumun çimlenme süresi 15-20 gündür. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 13-24 derecedir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Ayrıca dikenli incir dikerken sıra arası ve üzeri mesafe dünyanın farklı yerlerinde farklı oluyor. Örneğin İtalya'da sıra arası 5-8 metre sıra arası, 4-5 metre sıra üzeri alan korunarak dikim yapılıyor. Meksika'da ise sıra arası için 80 cm, sıra üzeri için 30 cm bırakılarak dikim tamamlanıyor.
Bu nedenle de yapraksız olduğu döneme kış uykusu devresi denir. Bu nedenle ilkbahar dönemi incir ağacı dikimi için idealdir. Kış aylarının soğuk geçmediği bölgelerde dikim için sonbahar uygundur.
Dikenli incirin dikiminden itibaren 3. Yıldan itibaren meyve alımı başlar. 8 yılda tam verime ulaşır. Ağacın meyve verme ömrü ise 20 yıl ve üzeridir. Ülkemizde meyve hasadı Temmuz ayında başlar, Ağustos, Eylül, Ekim ayında devam eder.
Akdeniz ülkelerinde frenk inciri bahçeleri ya hiç sulanmaz, ya da çiçeklenmede veya meyve gelişimi döneminde hafifçe sulanır (20). Özellikle çiçeklenme ve meyve gelişimini arttırmak için, başta İsrail ve İtalya olmak üzere, sulama konusunda çalışmalar yapılmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Hasat ve Pazara Hazırlama
Dikenli incir meyvelerinin olgunlaşması kuzey yarım kürede genellikle haziran ile kasım ayları arasında gerçekleşmektedir. Ülkemizde de yoğunlukla ağustos ve eylül aylarında meyveler olgunlaşmaktadır.
Arkadaşlar merhaba İncir Çelikten köklendirme. İncir suyu çok sever, suda yazın bile 30,40 günde köklenip suyun içine bir çay kaşığı odun külü ekleyip vi...
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
Açık köklü fidanlar yaprak dökümünden sonraki ekim sonundan nisana kadar olan süreç içerisinde ekilebilir. Bu dikim zamanı illere göre farklılık gösterebilir. Genelde dikim 11. aylar ile 4. aylar arasında yapılabilmektedir.
Belirtilen bölgelerde yetişen meyvenin günde en fazla 2-3 adet ve çekirdekleri çıkarılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Araştırma, biyolojik ve tıbbi aktivite çalışmaları ile derinleştirildiğinde, ülkemiz ve dünyadaki tamamlayıcı tıp ile aromatik bitki çeşitliliğinin sürdürülmesine katkı sağlayacaktır.
Haziran ayından sonra tam anlamıyla meyve vermeye başlayan bir ağaçtır. Dikenli incir tohumu ise meyvenin kendi çekirdeğidir. İlk başta yeşil renge sahiptir. Daha sonra bu meyveler 110 ile 120 gün içerisinde olgunlaşır ve 50 gr ve 200 gr arasında bir ağırlığa sahip olur.
İncir ağacını 10 -14 gün ara ile sulamak ağaç için yeterlidir. Damla sulama ile sulayarak ağacın dibinde birikinti oluşturmayacak şekilde sulanması önerilmektedir.
ocagima incir agaci diktin ne demek? Neden İncir ağaçları,Bahçelerin eve olan en uzak bölümlerinde..incir ağacını Evinizin önüne dikecekseniz dikmeyin. Gölgesi için de dikecekseniz dikmeyin.Çünkü incir ağacının kökleri aşırı sık, yayılmacı politika izlerler aynı zaman da güçlü ve genişlerdir. suyu da çok sever.
Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
İncir Kaç Derece Soğuğa Dayanır? İncir ağacı subtropik yani ılıman iklim bitkisi olup yazları sıcak ve kurak yerleri, kışları ise ılık yerleri sever ve buralarda daha iyi yetişir. Kış aylarında maksimum -8 derece soğuğa dayanabilmektedir. Daha soğuk yerlerde yetiştirilmek istenirse iç mekânda yetiştirilme yapılmalıdır.
Bitkinin sapları etli ve çöl ortamına adapte olabilme yeteneğine sahiptir. Bitkinin çiçekleri açık sarı ile turuncu arasında gösterişli ve büyüktür. Genellikle mart ayından haziran ayına kadar çiçekli olan bitki, haziran ayından sonra meyve vermeye başlar. Dikenli incir tohumu meyvenin çekirdekleridir.
İncir ağacını dilerseniz evinizde, balkon veya terasınızda yetiştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken asgari 20 litrelik bir saksı içerisinde uygun olan torf toprağını ve leonardit'i karıştırıp saksıya dikmeniz gerekmektedir.
İncir ağacının dikiminden başlayarak belirli zamanlarda gübre desteği gerekmektedir. Dikiminde uygulayacak olduğunuz leoanardit içerikli organik gübre ile gelişimini hızlandırabilir. Ayrıca dikimden sonra yapılacak fosfor ve potasyum içerikli gübreler ile kök ve gövde yapısını daha iyi duruma getirebilirsiniz.
İçi nasıl derseniz, yoğun bir turuncu ya da kırmızıya çalan bir renge sahip. Oldukça sulu bir meyve. Biz tadını daha çok dut ve kavun arası bir lezzete benzettik. Anlayacağınız, oldukça lezzetli.
Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
Dikenli incir bir diğer adı ile kaktüs meyveleri Meksika mutfağının sevilen meyvelerinden biridir. Geniş, yassı kaktüs yastıkları, salatalar, yumurtalar gibi birçok Meksika ana yemeklerinde ve diğer yemekler için dolgu olarak kullanılır. Dikenli incirler çok tatlıdır ve bitkinin hemen dışında çiğ olarak yenebilir.
Kaktüs meyvesi, yıllar yıllar önce İbni Sina'nın bütün meyvelerden daha besleyici olduğunu söylediği bir incir türüdür. Dikenli incir, Hint inciri ve Frenk yemişi isimleriyle de bilinir. Muhteşem bir tadı vardır. Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerine yetişir.
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
İlkbahar ortasından sonra, en geç ağustos sonuna kadar yapılan uygulamalar genelde başarılı sonuçlanır.
Bitki köklerinden kesilen kök parçalarıyla yapılan çoğaltmadır. Kök çelikleri köklerin besin maddelerince zengin oldukları kış sonu veya ilkbahar başlangıcında hazırlanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri