Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
Yararlı bir meyve olmasına karşın aşırı tüketiminde dikenli incir zararları görülebilir. Özellikle çekirdeklerinin sindirilememesi ciddi mide ve bağırsak problemlerine yol açabilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Dikenli incir, hem C vitamini hem besin lifi yüksek miktarda olan yiyeceklerden. Dolayısıyla vücut direncini artırırken aynı zamanda sindirim ve boşaltım sistemini de pek iyi geliyor. Kabızlık sorununu hop diye çözüveriyor. Besin lifleri sayesinde de tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlıyor.
Diyabet sorunu olan kişilerin az ve bilinçli incir tüketmeleri halinde hiçbir zararı olmayacaktır. Ancak aşırıya kaçılırsa eğer şeker yükselmesine neden olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. - Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir.
İlgili 20 soru bulundu
İncir, içinde barındırdığı potasyum, kalsiyum, antioksidanlar, A, E, K vitaminleri ile sağlığın korunmasına yardımcı oluyor. Yüksek lif oranıyla kabızlığı engelleyen incirin aynı zamanda kanserden korunmada da etkili olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür.
Düzenli tüketildiğinde cildin mat görüntüsünün önüne geçtiği gözlemlenmiştir. Bağırsak sağlığını koruyan dikenli incir her gün 2 adet tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına oldukça fayda sağlamaktadır. Dikenli incir yüksek potasyum içeriğinden kaynaklı kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
Dikenli incir kabukları soyulduktan ve temizlendikten sonra bir süre buzdolabında bekletilmelidir. Bu şekilde tüketimi hem daha ferah hem daha sağlıklı olmaktadır. Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir. Bazı bölgelerde dikenli incir kurutularak da tüketilmektedir.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
İncir Alerjisi Belirtileri
İncirdeki latekste bulunan salisilatlara düşük toleransı olan kişiler astım benzeri belirtiler, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, kaşıntı, deri döküntüsü veya kurdeşen, ellerde, ayaklarda veya yüzde şişlik, mide ağrısı yaşayabilir.
Akşam uyumadan önce incirleri yiyin ve üzerine su için. NE İŞE YARIYOR? Zeytinyağlı kuru incir kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek öksürüğe ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığı giderir. İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır.
C vitamini deposu olan dikenli incir, sindirim sistemini düzenlemesi ve tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak isteyenler için doğal bir ilaç özelliği taşıyor.
Dikenuçlarını Güzelce temizledikten sonra 2 cm boyunda kıyarız. Sonra ocakta sapları biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlanan diken uçları süzdürülür ve bol soğuk suyun içinde yarım saat bekletilir. Sonra tekrar süzgeçe alınır ve poşetlere koyulup dondurucuda ki yerini alır.
İncir, içerdiği bakır sayesinde vücutta metabolizma dengesi ve enerji üretiminde etkili olmaktadır. İçeriğindeki B6 vitamini ise diyet proteinlerinin parçalanmasına ve yeni proteinler oluşturulmasına yardımcı olmak için gerekli olan önemli bir vitamindir. Beyin sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynamaktadır.
Elma, muz, üzüm gibi meyvelerden 2 kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahip olan dikenli incir; yüksek şeker oranı (%12-17) ve düşük asitliği (%0.03-0.12) ile de diğer meyvelerden ayrılır. Bulundurduğu bileşenler sayesinde hem ilaç hem de gıda sektöründe ilgi çekmektedir.
içeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran kaktüs meyvesi, antioksidan özelliğindedir. Cildin daha sağlıklı görünmesini sağlayan kaktüs meyvesi, göz altı şişliklerine de iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır. Bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek kabızlığa ve hazımsızlığa iyi gelir.
Cildin dışı incedir, ancak altında da çıkan kalın bir tabaka vardır. Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir.
Turuncu, sarı veya kırmızı renklerde dikenlerle kaplı kabuğu soyulduktan sonra meyve olarak yenebilir, suyu sıkılabilir veya yapraklarından yemek yapılabilir. Ancak fazla tüketildiği takdirde çekirdekleri bağırsaklara zarar verebilmektedir.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.
İncir idrar söktürücü ve kabızlık gidericidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri