DİKLORON; osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilitin semptom ve bulgularının kontrolünde kullanılır. Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde genellikle günde 1 defa 1 ampul gluteal adaleye ve derine enjekte edilir.
DİKLORON ile tedavi genellikle önerilmez. (Bilinen kalp hastalığınız varsa ya da kalp hastalığı riski taşıyorsanız ve özellikle 4 haftadan uzun süredir tedavi ediliyorsanız; DİKLORON ile tedavinizi sürdürmeniz gerekip gerekmediği doktorunuz tarafından yeniden değerlendirilecektir.)
Çocuklar ve 18 yaş altı kişiler kullanamaz. Dikloron jel dozu: Jeli gün içinde 3-4 kez uygulanabilir. Kullanılan miktar uygulanan kısmın büyüklüğüne göre belirlenir. İlacın 2-3 haftadan daha fazla kullanılmaması gerekir.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Erişkinler Günde 1 veya 2 tablet DİKLORON SR 75 mg, ya da günde 1 kere ürünün diğer bir dozu olan DİKLORON Retard 100 mg Tablet önerilmektedir.
Dağılım: Diklofenak, sinovyal sıvıda doruk konsantrasyona kandakinden 2-4 saat sonra ulaşır. Bu nedenle uygulamadan 4-6 saat sonra sinovyal sıvı konsantrasyonu kandakinden daha yüksek düzeye erişir ve ilaç bu düzeyi 12 saat süre ile korur.
İlgili 38 soru bulundu
İshal, Sindirim güçlüğü (dispepsi (hazımsızlık, sindirim bozukluğu) belirtisi), 8/12 Page 9 Karın ağrısı, Gaz, • İştah kaybı, Anormal karaciğer fonksiyonu test sonuçları (örneğin transaminaz düzeylerinin yükselmesi), Deri döküntüsü Uygulama yerinde reaksiyon, ağrı ve sertleşme. Uygulama yerinde tahriş.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir alınmak koşuluyla (12 saat aralık verilerek) günde 2 kez 1 ampul (4 mg tiyokolşikosid)'dür. Yani bir günde 2 ampulden (toplam 8 mg tiyokolşikosid) fazla MUSCORİL kullanmayınız.
Diklofenak, sinovyal sıvıda doruk konsantrasyona kandakinden 2-4 saat sonra ulaşır. Bu nedenle uygulamadan 4-6 saat sonra sinovyal sıvı konsantrasyonu kandakinden daha yüksek düzeye erişir ve ilaç bu düzeyi 12 saat süre ile korur.
Bazı yan etkiler ciddi olabilir
kabarcıklar dahil olmak üzere alerjik reaksiyonlar, Yüz, dudak, eller veya parmaklarda şişlik, • Derinin ya da gözün beyazının sararması, • Sürekli boğaz ağrısı veya yüksek ateş, • İdrar miktarında veya görüntüsünde beklenmeyen değişiklik.
Bu reaksiyonlar arasında astım, burun akıntısı, deri döküntüsü, yüzde şişlik yer alabilir. Bu hastalarda “steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler)a şiddetli, nadiren ölümcül olabilen reaksiyonlar oluştuğu bildirilmiştir.
EriĢkinlerde: EriĢkinler için önerilen günlük doz olarak genellikle 75-150 mg'dır. Daha hafif vakalarda ve uzun süreli tedavilerde, günde 75 mg genellikle yeterli olmaktadır. DĠKLORON SR günde bir veya iki kez alınır.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Kas gevşeticiler, kasların rahatlamasına, serbest kalmasına ve gevşemesine yardımcı olan ürünler olarak sıklıkla tercih ediliyor.
Diklofenak (ticari adları ile Dolorex, Voltaren, Diclomec, Elfenor, Dikloron, Dicloflam, Cataflam gibi...) enflamasyonu azaltmak ve ağrıyı dindirmek için artrit ve akut sakatlanmalarda kullanılan bir non steroidal antiinflamatuar ilaçtır.
Dolorex, ağrıyı hafifletmek için kullanılan bir analjezik ilaçtır. İçerisindeki aktif madde, Parasetamol'dür. Parasetamol, beyinde bulunan ağrı merkezine etki ederek ağrıyı azaltır.
DİKLORON'un etkin maddesi olan diklofenak sodyum kuvvetli antiinflamatuar, antiromatizmal, analjezik ve antipiretik etkileri olan bir nonsteroid antiromatizmaldir.
Doktor Kontrolü
Özellikle toplumda eklem rahatsızlıkları için sıklıkla tercih edilen bu ilaçlar karaciğere ve böbreklere ciddi hasarlar verir. Aşırı dozda ilaç kullanımı böbrek yetmezliğine yol açabilir ve hatta kalbi etkileyerek kalp krizine sebep olur.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Erişkinlerde: Tavsiye edilen başlangıç günlük dozu 100 -150 mg' dır. Daha hafif vakalarda ve uzun süreli tedavide günde 1 tablet Voltaren Retard 100 verilmesi genellikle yeterlidir. Günde 150 mg'ı aşmayınız. tercihen akşamları alınmalıdır.
Sırt ağrısı, gut gibi hastalıklar için doktorlar tarafından verilen Diclofenac adlı ilacın kalp krizi ve felç riskini yükselttiği araştırmalarca ortaya konuldu. 5 milyon kişiye yazılan ilaç yasaklandı!
eklemlerinde sertleĢme ile seyreden ağrılı ilerleyici romatizma (ankilozan spondilit) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut guta bağlı eklem iltihabı (akut gut artriti), akut kas-iskelet sistemi ağrıları, ameliyattan sonraki ağrı (postoperative ağrı) ve ağrılı adet görme (dismenore) tedavisinde endikedir.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
DOLOREX, Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas-iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir alınmak koşuluyla (12 saat aralık verilerek) günde 2 kez 1 ampul (4 mg tiyokolşikosid)'dir. Yani bir günde 2 ampulden (toplam 8 mg tiyokolşikosid) fazla MUSCOFLEX kullanmayınız. Kas içine enjekte edilerek kullanılır. Ampul formu ile önerilen tedavi süresi 3-5 gündür.
Kısa etkili benzodiazepamdır.Hızla etkilidir , ortalama ( iv ) 3 dk sonra etkisi görülmeye başlar.15 -20 dk.da istenilen etkiye ulaşılır.Yaklaşık 45 – 90 dk. etki sürelidir.
Sersemlik, uyuklama hali • Alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: Bulantı • Kusma • İshal • Mide ağrısı Bunlar MUSCORİL'in hafif yan etkileridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri