Diksiyon kursu yararları arasında sayılması gereken bir diğer nokta da konuşma bozukluklarının telafisidir. Özelikle pelteklik ya da kekemelik gibi sorunlarda diksiyon kursu programlarının son derece efektif olduğunu söylemek gerekir. Diksiyon kursu ne işe yarar sorusunun bir diğer cevabı da özgüvendir.
PROGRAM SÜRESİ: Diksiyon Eğitimi, haftada 2 gün ve günde 3'er ders saati olmak üzere haftada 6 ders saati, 5 hafta süren toplamda 30 saatlik bir eğitim programıdır.
Diksiyon eğitimi ve pratiği kişinin kurallara uygun, daha anlaşılır ve akıcı bir konuşma becerisi elde etmesini sağlar. Ayrıca diksiyon eğitimi; topluluk önünde heyecanı kontrol edebilme ve sesi etkili bir biçimde kullanabilme konusunda da kişiye önemli bilgiler kazandırır.
Diksiyon Eğitimi Sertifika Programına sahip bireyler, kişisel gelişim ve iletişim ile alakalı departmanlarda çalışabilirler. Kurumumuz tarafından kursiyerlere verilen eğitim sertifikası, Üniversiteler tarafından onaylanarak, T.C. e-devlet sisteminde sorgulanabilen ömür boyu geçerliliğe sahip sertifikadır.
İlgili 44 soru bulundu
KURS PROGRAMI 64 SAAT OLUP HAFTA İÇİ 18:00/21:15 HAFTA SONU 09:00/15:35 SAATLERİ ARASINDA DÜZENLENMEKTEDİR.
Diksiyon eğitiminin ilk adımı nefes tekniklerini öğrenmektir. Doğru nefes almayı öğrendiğinizde, kelimeleri doğru telaffuz etme sürecine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
Konuşma Bozukluklarının Önüne Geçebilirsiniz!
Kekemelik ve pelteklik konuşma bozukluklarından bazılarıdır. Konuşmayı ve iletişimi zorlaştıran bu bozukluklar konuşma terapileriyle düzelebilmektedir. Konuşma bozukluklarının önüne geçmek, neden diksiyon eğitimi almalıyız sorusuna bir cevap olacaktır.
Bunun için tekerlemeler, kalem egzersizleri, dudak egzersizleri, çene egzersizleri ile beraber diyafram egzersizlerini uygulayabilirsiniz. İyi bir diksiyona sahip olmak için bol egzersiz ve tekrar yapmakta hiçbir beis yoktur. Diksiyon hususunda başarılı olmanın püf noktalarından biri de tekrar yapmaktır.
Tekerlemeler, dilin esnekliğini artırır, ağız kaslarını çalıştırır, soluk alıp verme ritmini düzenler ve konuşma akıcılığını sağlar. Bu yazıda sizler için seçtiğimiz bazı diksiyon tekerlemelerini bulabilirsiniz. Bu tekerlemeleri düzenli olarak pratik yaparak diksiyonunuzu geliştirebilirsiniz.
MEB Onaylı Diksiyon Sertifikası Nasıl Alınır? MEB onaylı diksiyon kursu sertifikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın lisans verdiği, diksiyon kursu programı barındıran özel eğitim kurumlarından alınabilmektedir.
Online diksiyon kursunun temel amacı, kendinizi ifade etme sürecinde doğru ve etkili vurgulamalar ve cümle kurulumu yapabilmenizi sağlamaktır. Ayrıca ses tonunuzu ayarlamak ve konuşmanın temel seyrini belirlemek için de ne yapmanız gerektiğini diksiyon kursunda öğrenebiliyorsunuz.
Akıcı Konuşmayı Geliştirir
Okurken kendi sesinizi duymanız ve telaffuz hatalarınızı fark etmeniz çok daha kolaydır. Özellikle konuşma bozukluğu gibi durumlarda sesli kitap okumak diksiyonu geliştirmek için en ideal çözümlerden biridir.
Bunlar; artikülasyon çalışmaları, kalem egzersizleri, telaffuz alıştırmaları, sesli konuşma, taklit etme, nefes egzersizleri gibi etkinliklerdir. Siz de bu egzersizlerden yararlanarak diksiyon sorunlarınızı azaltabilirsiniz.
Çocuk Diksiyon Eğitimi Kaç Yaşında Verilmeli? Çocuk diksiyon kursu için en ideal dönem 3 yaştır. Bu yaştan itibaren çocuklar algılama ve konuşma konusunda yetkinlik kazanmış olur, konuşma bozukluğu ya da hataları düzeltilebilir.
Dil ve Diksiyon
İnsan sosyalleşirken en önemli ileitşim aracı olarak dilini kullanır. Dil konuşmanın en temel dinamiğidir. Dilin konuşulma tarzına da üslup denir. Dil ve üslup diksiyonun önemli unsurlarıdır. 3 farklı konuşma tarzı vardır.
Diksiyon sertifikası almak için MEB ruhsatlı herhangi bir özel eğitim kurumu ya da kişisel gelişim kursu merkezinden diksiyon eğitimi almanız yeterlidir. Burada önemli olan kurumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen eğitim ruhsatına sahip olup olmadığına dikkat etmenizdir.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 03.04.2001 tarih ve 53445 sayılı yazısıyla önerilen ve Kurulumuzda görüşülen 168 saatlik “Güzel Konuşma ve Yazma” Kurs Programının ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı.
Halk eğitimi merkezlerince açılacak kurslara devam edeceklerde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma (Yabancı uyruklular için valilik izni gerekir) şartı aranır. Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri