A seviyesi (90 – 100) 1200 B seviyesi (80 – 89) 900 C seviyesi (70 – 79 ) 600 Yabancı Dil Tazminatı alabilmesi için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yaptığı YDS sınavından en az 70 ve üzeri alması gerekmektedir. Yabancı dil sınav sonuç belgesi yukarıdaki bilgiler ışığında incelenir.
memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda her ay aylıklar ile birlikte peşin olarak yabancı dil tazminatı ödenir. Personelin yabancı dil bilgisinden görevinde yararlanıp yararlanılmadığı ita amirlerinden alınacak bir onayla belirlenir. Alınacak onaylarda yararlanma gerekçeleri açık olarak belirtilir.
Kimler Yabancı Dil Tazminatı Alabilir? 657, 926-3466-3269, 2914 ve 2802 sayılı Kanunlara bağlı çalışan ve YDS sınavından en az 70 puan alan kamu personeli, yabancı dil tazminatı alabilir.
Yabancı dil tazminatından yararlanmak için ÖSYM tarafından yapılan YDS sonucu istenmektedir. YÖKDİL, İELTS, TOEFL ve GOETHE denkliği hakkındaki tüm bilgiler yanlıştır. ÖSYM'nin mevzuata ilişkin açıklanmasında da görüldüğü üzere YDS harici tüm sınavlar tazminat başvurusu için geçersizdir.
KPSS sınavından 96 puan ve üzerinde puan alan memurlar için örnek olarak 500 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır. KPSS sınavından 80 ila 89 arasında puan alan memurlar için örnek olarak 358 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır.
İlgili 42 soru bulundu
Geriye Dönük Yabancı Dil Tazminatı Ödenir Mi? Geriye dönük yabancı dil tazminatı ödemesi genellikle yapılmaz. Yabancı dil tazminatı, memurun çalıştığı dönemdeki yabancı dil bilme düzeyine ve KPSS puanına dayanarak hesaplanır ve ilgili dönem için düzenli olarak ödenir.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
Özel sektör çalışanı iseniz;
Bu yüzden özel sektörde çalışanların insan kaynakları departmanına başvurarak bilgi almaları gerekir. Özellikle bankalar dil tazminatı için IELTS ve TOEFL skorunu kabul ederler. Ancak istenen puan kurumdan kuruma farklılık gösterecektir.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır. Birden fazla YDS puanı olan kişinin geçerlilik süresi içerisinde almış olduğu en yüksek puan baz alınır.
Dil tazminatı; devlet memurlarına ve diğer bazı personele, yabancı dil bildikleri için yapılan bir ek ödeme olarak tanımlanabilir. Buradaki amaç; en az bir yabancı dili öğrenmeye personeli teşvik etmek olmalıdır. Yabancı dil seviyesindeki başarıya göre artan tazminat miktarı da bu önermeyi destekliyor olsa gerekir.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
“YDS'ye mi YÖKDİL'e mi girmem gerekiyor” diye soran adaylara biz de hangi amaçla sınava girmek istediğini soruyoruz. YDS akademik kadro, yükse lisans ve doktora başvurularında kabul edilmektedir ancak akademik hedefleri olan kişilere sınavın nispeten kolay olması münasebetiyle YÖKDİL sınavına girmesini salık veriyoruz.
YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
C seviyesi dil tazminatı ne kadar? C sınıfı dil tazminatı 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren normal çalışanlar için 98 TL, Kurum dil bilgisinden yararlanıyorsa 120 TL olarak uygulanmaktadır.
375 sayılı KHK'nin 2 nci maddesindeki “her bir dil” ifadesi göz önüne alındığında birden fazla yabancı dil bildiğini YDS sınavında en az C düzeyinde puan alarak ispatlayan kamu görevlisinin her iki yabancı dilden dolayı yabancı dil tazminatı alabilmesi mümkün bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri