1- 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun “Posta ile gönderme” başlıklı 170'inci maddesinde; “Yazılı bildirmelerin posta ile taahhütlü olarak gönderilmesi caizdir.
Zarf üzerinde gönderici ve alıcı bilgilerinin tam ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Gönderici adresinin evrak sayısı ile birlikte sol üst köşeye , sağ alt köşeye ise açık alıcı adresini ilçe posta kodu ile birlikte ilçe / il şeklinde yazılmalıdır.
Kayıtlı bir mektup, posta sisteminde süresi boyunca kaydedilen ve takip edilen ve postacının teslim etmek için bir imza almasını gerektiren bir mektuptur. Sigorta poliçeleri ve yasal belgeler gibi birçok sözleşme, bildirimin taahhütlü mektup şeklinde olması gerektiğini belirtir.
Alıcının teslim aldığına dair imzaladığı kağıt size ait adrese geri dönecektir. Kağıt size döndüğünde mektubunuzu teslim alan kişinin imzasını ve mektubun kesin olarak teslim edildiğini teyit edebilirsiniz. Dilerseniz Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden mektup yazarak gönderebilirsiniz.
Bu kelime genellikle iyadeli taahhütlü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı iadeli taahhütlü şeklinde olmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Eğer taahhütlü posta alınmazsa, kabulde alınmış olan ücretler geri iade edilir, bu da taahhütlü posta alınmazsa ne olur sorusunun cevabı olmaktadır. Hadi gelin iade taahhütlü posta nedir adlı yazımızı beraber inceleyelim.
İadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatlarda mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, yabancı isteklilerde ise ondokuzuncu gün kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır. Tebligatın bu tarihten önce muhataba ulaşması halinde ise fiili tebliğ tarihi esas alınır.” hükmü yer almaktadır.
Bu tür gönderimlerde tebliğ edilme süreleri, postaya verilmesi sonrasında 7 günü kapsamaktadır. Eğer ilgili süreden önce işlem tamamlanırsa o zaman fiili olan tebliğ tarihi dikkate alınır.
Buradaki en önemli husus, PTT üzerinden iş yerinden aynı gün çıkması ile ilk posta üzerinden işlem yapılmasıdır. Üstelik teslim anına kadar özenli şekilde takip imkanı barkod üzerinden ele alınır. Sonuç olarak alıcısından imza karşılığında kargo verilir ve bu süre 1 ila 3 gün arasında tamamlanır.
Takipli Gönderi Şekli Ücreti aslında İadeli Taahhütlü gönderi şeklinin bir türüdür. PTT kurumu 2-4 iş günü içinde teslim süresi öngörür. Teslim esnasında imzalı kağıt alınmaz. PTT kurumunda bu gönderi şeklinin fiyatı 20 grama kadar 28 TL, 50 grama kadar 32 TL, 100 Grama kadar 40 TL, 250 grama kadar 45 TL dir.
kırtasiyeden 1-2 liraya büyük zarf al belgeleri içine koy. üstüne gönderici ve alıcı adreslerini yaz gir ptt'ye iadeli taahütlü göndercem de. 2 tane kağıt dolduruyon 1i sende kalıyo.
Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.
APS Kurye Taahhütlü
Kapsamında haberleşme maddesi, dosya, doküman ve evrak bulunan belli bir ağırlık ve hacme kadar PTT tarafından kabul edilen yurt içi varışlı "APS Kurye ve taahhütlü özel hizmeti" ile kabul edilen gönderilere denir.
Elektronik Posta ile Gelen Dilekçe İşleme Konulur mu? Elektronik Posta ile Gelen Dilekçe İşleme Konulur mu? Elektronik posta ile yapılan taleplerde gerçek manada kimlik tespiti yapılamadığından tarafların hak kayıplarına uğramalarını önlemek amacıyla e-posta ile gönderilen dilekçeler işleme alınmamaktadır.
Başvuru dilekçeleri posta yoluyla da kurum ve kuruluşlara gönderilebilir. tespitine yarayacak başka bilgilerin yasal olarak belirlenebilir olması kaydıyla elektronik ortamda veya diğer iletişim araçlarıyla da yapılabilir.
3071 sayılı Dilekçe Kanunu gereğince Türk vatandaşları ve Türkiye' de ikamet eden yabancılar, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerine elektronik dilekçe gönderebilmektedir.
Genellikle 2 ile 3 iş günü arasında kargoların teslimatı yapılıyor. Kargoların kurumlara veriliş süresi de, teslimatı etkileyen durumlardan biridir.
MADDE 37 – (1) Geldiği alıcıya haber kağıdı veya diğer iletişim kanallarıyla bildirilen kargo gönderileri ile yurt dışı koliler, haber verildiği tarihin ertesi gününden itibaren alınmak üzere PTT işyeri adresliler dâhil otuz gün, kurye gönderileri ile yurt dışı APG'ler yedi gün bekletilir.
PTT resmi sitesine ya da E-devlet sistemi üzerinden mektup sorgulama sekmesine girilmesinin ardından arama butonuna barkot numarasının yazılması gerekmektedir. Numaranın yazılmasının ardından arama işareti olarak bilinen işarete tıklanarak mektubun hangi konumda bulunduğu görüntülenebilmektedir.
Tebliğ edilmemişse size söyler, işte o zaman ihtimaller var. Kişi o adreste oturmasına rağmen ihtarnameyi tebliğ ve teslim almazsa muhtara tebliğ ve teslim edilir ve kişinin kapısına yazı bırakılır, bu kişiye ihtarname tebliğ edilmiş sayılır , bir sorun kalmaz.
Hafta sonu: Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir. Pazar günleri ve resmi tatillerde ise kapalıdır.
Görüldüğü üzere, Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminin, Tebligat Kanunu ve Türk Ticaret Kanununda yer alan bir düzenleme olduğu için genel bir tebligat aracı olduğu söylenebilir.
Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.
PTT aracılığıyla yapılan tebligat, iadeli taahhütlü mektupla yapılır. Tebligatın ayrıca uçakla veya postada kullanılan diğer seri veya hususi vasıtalarla veya muhtelif işaretli telgraflarla da yaptırılabilmesi mümkündür. Telgrafla tebligat, normal veya acele işaretli olmak üzere iki tür olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri