Merhabalar, diyot lazerler, derine nüfus etme özelliklerinden dolayı etkilidir ancak çok ağrılıdır. Buz Lazer diyot tabanlı bir lazer sistemidir. Buz Lazer, diyot lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmak için uzun yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilmiş bir dünya markasıdır.
Buz Başlıklı Diode Lazer
Soğutma sistemi diğer eski cihazlara göre çok daha başarılıdır. Eksi üç dereceye kadar soğutma sağlar ve hatta epilasyon sırasında buz tutar. Buz başlıklı diode lazer kullanımda acı eşiği kadınlara oranla daha yüksek olan erkeklerde bile acısız epilasyon imkânı sağlar.
Buz lazer yada doğru adıyla diod lazer sistemleri en acısız lazer epilasyon yöntemidir. -1-5 derece ile soğuk acıyı nerdeyse minimuma indirir. En çok tercih edilen yöntem gösterebiliriz. Buz laser tüm cilt tipleri için uygun olmakla beraber, koyu ten rengi olan kişilerde de güvenle uygulanır.
İki cihazında avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Kıl rengi ve teni açık kişilerde Alexandrite iyi bir seçim olabilir. Koyu renkli kişiler ise diode seçmelidir. Özellikle Alexandrite lazer ile epilasyondan sonra 1 ay güneşe çıkmamak gerekli olurken diğerinde ise yaz aylarında epilasyon yapılabiliyor.
Lazer epilasyonda altın standart Aleksandrite Lazer'dir. Çünkü alexandrite lazer 755 nanometre dalga boyunda ışık üretir, bu ışık kıl kökleri tarafından emilir ve kılları yok eder. Aleksandrite Lazer bütün kıllarda güvenle uygulanır.
İlgili 18 soru bulundu
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir.
'' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. '' Buz lazer, ütüleme lazer ve IPL lazer cihazlarının başarı oranı Alexandrite ve Diod lazere göre oldukça düşüktür.
Diode lazerler, kıl rengi, deri rengi, yaş gibi faktörlere bağlı olarak vücut bölgesinde ortalama 6 – 8 seans, yüz bölgesinde ortalama 8 – 10 seansta sonuç alınması mümkün olmaktadır.
Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Diode: Diode lazer, açık ve koyu ciltler için oldukça etkilidir. Batık kıl köklerinde bile sonuç alındığı bilinmektedir. Cilde çok yakın mesafeden atışlar yapıldığı için soğutucu bir jel ile birlikte uygulanır.
Diode ütüleme lazer epilasyonda cildin epidermis tabakasındaki melanin hedeflenir ve bu nedenle doğrudan saç folikülünü hedef alır. Diode ütüleme lazer özellikle koyu tenlerde, diğer lazer epilasyon cihazlarına göre cilt hasarı ve leke oluşumu görülmeksizin güvenli epilasyon sağlar.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur.
Diode Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Diode lazer epilasyon için gerekli seans sayısı cilt tipi, kıl kalınlığı ve tedavi edilen bölge gibi bireysel faktörlere göre değişir. İstenilen sonuca ulaşmak için hastaların ortalama 6-8 seansa ihtiyacı vardır.
Diode Lazer vücudun tüm bölgelerinde kalın kıllarda da etkilidir. Kıl batıklarında da ilk seanstan itibaren sonuç vermektedir. Kararmış ağda izlerini de her seansta gözle görülebilir derecede açar.
Daphne Lazer: Aslında normalde diode lazer yüzdeki tüyleri çoğaltmaz. Fakat düşük doz bilinçsiz uygulamalar buna neden olur. Yani buz lazer yani diode lazer bile olsa yanlış uygulama olumsuz sonuç yaratır.
Merhabalar, Buz Lazer epilasyon seans araları ortalama 6-8 haftadır. Bu süre yüz için biraz daha kısa olabilmektedir, ortalama 6 hafta gibi. Kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa vücut bölgeleri için ortalama 6-8 haftada bir yapılması uygundur.
Eğer bacak bölgesine uygulanıyorsa, 45 dakika- 1 saat arasında değişmektedir. İşlemin uygulanacağı bölge ne kadar genişse ve bölgenin kıl yoğunluğu ne kadar fazlaysa, seans süresi de buna uyumlu olarak artmakta veya kısa sürmektedir.
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Diode tabanlı lazer sistemlerinde teknolojileri gereği ultrason jeli kullanılması zorunludur. Kullanılan jel, lazer enerjisinin emilimini arttırır ve dolayısıyla daha düşük doz enerji kullanılmasına olanak tanır. Hem ağrı hem de ciltte yanık gibi yan etki riskleri azalır.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Etkili kalıcı epilasyon sağladığı kanıtlanmış bir sistemdir. Diode lazer ile yapılan uygulama esnasında vücuda jel sürülür ve prob cilde temas ettirilerek çalışılır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri