Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanır? Kozmetik amaçlı olarak, sürekli bakımlı görünmek isteyen kişilere, ufak tefek kusurları örtmek isteyen kişilere, seyrek kaş ve kirpiklere sahip olan kişilere uygulanır.
Kalıcı makyaj, şeker hastalarına, hemofili hastalarına, HIV virüsü taşıyanlar hariç herkes yaptırabilir. İşlemin acılı ve ağrılı olmaması, uzun ömürlü olması ve kullanışlı olması bakımından herkes tercih edebilir.
Microblading işleminin aşağıdaki kişilere uygulanması önerilmemektedir: Cilt hastalığı olan kişiler. Hamile ve emziren kadınlar. Otoimmün hastalığı olan kişiler.
İlgili 28 soru bulundu
Kaş üzerine sürülen boya 15-20 dakika bekletilir. (Maskeleme) Boya alınır bölgenin kuruma ve kabuklanmasını engelleyecek özel bir krem tabaka halinde sürülür. Bir gün boyunca su değmemeli, sauna ve buhar banyosu yapılmamalı.
Kalıcı Dipliner Sonrası Bakım
İşlemin yapıldığı ilk gün göz bölgesinde hafif kızarıklıklar ve şişlikler görülebilmektedir. Ancak 2-3 gün içerisinde bu durum kendiliğinden yok olmakta ve dilediğiniz o buğulu bakışlara sahip olmaktasınız.
Kalıcı dipliner işlemi yapılır yapılmaz ilk 48 saat cildinize özenli davranmanız gerekmektedir. Göz gibi hassas bir organa işlem uygulandığından dolayı özellikle ilk 24 saat bölgeye su değmemeli ve ilk 48 saat asla makyaj yapmamanız gerekmektedir.
İşlem ortalama 1-1,5 saat sürmektedir. İşlem sonrası iyileşme süreci bir haftayı bulabilmektedir. Kişi uygulama sonrasında günlük yaşantısına dönebilir. Kalıcı eyeliner ve dipliner birbiri ile karıştırılabilmektedir.
Kalıcı Eyeliner Da Boya Neden Tutmaz? Kalıcı eyeliner işleminde boyanın zamanla rengini kaybederek yok olmasının tek sebebi derinin çok derinine boya enjekte edilmemesi ve kullanılan bitkisel özlü boyalar olmasından dolayıdır.
Kalıcı Dipliner Uygulaması
Kalıcı dipliner uygulamasında, geleneksel dövme uygulamalarından farklı olarak yüzde yüz doğal içerikli pigmentler kullanılır. Bu sayede cilde zarar vermez ve alerjik reaksiyonlara yol açmaz.
Dipliner, isminden de anlaşılacağı üzere daha çok kirpik “diplerine” ya da göz kapağının en alt kısmına uygulanır. Bu sayede eyelinera kıyasla daha sade bir görünüm ortaya koyan dipliner, çarpıcıdan ziyade buğulu bakışlar elde etmenizi sağlar.
Düşük dar göz kapakları ve şekil itibariyle küçük gözleri olan kişilere ince hatlar tercih edileceği için dipliner kullanımı tavsiye edilir. Gözleri büyük ve göz kapağı geniş olan kişilerede ideal göz makyajı için kalın çizimler uygun olduğundan eyeliner secimi doğru olacaktır.
Kalıcı dipliner uygulaması 1.5-3 yıl kalıcılığa sahiptir. Uygulamanın profesyonel sürecinden sonra, takip edilecek adımlara dikkat etmek hem iyileşme süreci hem de kalıcılık açısından çok önemlidir.
Microblading işlemi için en çok merak edilen sorular arasında regl iken bu işlemin yapılıp yapılmayacağı sorusu da gelmektedir. Bu işlem adetli iken de gayet normal bir şekilde yapılabilmektedir.
“Kalıcı makyaj yaptırırken acır mı, canım yanar mı?” Çoğu kişi başlangıçta bunu soruyor, ancak işlem sonunda hiç de bekledikleri şekilde olmadığını, rahatsızlık hissetmediklerini ve mutlu olduklarını belirtiyorlar. Tabi burada, işlem öncesi kullanılan anestezi kremlerinin büyük faydası var.
Kullanılan boyalar bitkisel olarak hazırlandığı için kendi içerisinde kendini parçalama yetisine sahiptir. Bu sebepten dolayı da abdest tutmama gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
İşlemin kalıcılık süresi cilt tipine göre 3-4 sene aralığındadır.Eğer gerekirse 1ay sonunda rötuş işlemi yapılabilir. 3 aya kadar rötuş hakkı korunmaktadır. 3 ayı geçen işlemlerde fiyatlandırma yapılır.
Kalıcı Makyaj Uygulaması, Uygulama Yapılan Bölgede Hafif Bir Batma Hissi Olarak Tarif Edilir. Uygulamada Kişinin, Ağrı Eşiği Ve Estetisyenin Tecrübesine Göre Farklılıklar Gösterebilecek, Minimum Bir Rahatsızlık Söz Konusudur.
Kalıcı eyeliner uygulaması sırasında genellikle hafif bir rahatsızlık hissedilir. Ancak işlem öncesinde bölgeye anestezik krem uygulanır ve bu sayede ağrı minimum düzeye indirilir. Uzman ellere sahip bir kalıcı makyaj artisti tarafından yapıldığında rahatsızlık hissi oldukça azdır.
Microblading işleminde kullanılan boyaların kendi kendini parçalama özelliği sayesinde kalıcı bir etkisi olmadığı ve kıl köklerinin tıkanmasına sebep olacak bir uygulama olmamasından dolayı abdest tuttuğu gibi günah olmadığı da hocalar tarafından açıklanmıştır.
İşlem sonrası kabuklanma etkisini azaltmak için nemlendirici krem kullanılması gerekebilir. Bunun için genellikle vazelin önerilmektedir ancak sonrası vazelin kullanıp kullanılmaması gerektiği, uygulama yapılan uzmana mutlaka danışılmalıdır.
İşlem sonrası 10 gün boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalıdır, buharlı ve uzun duşlardan kaçınılmalı ve yüzülmemeli. İşlem sonrası kabuklanma etkisini azaltmak için nemlendirici krem kullanılması gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri