Direksiyon Körüğü Yırtılırsa Ne Olur? Direksiyon mili üzerinde oluşabilecek tortular hareket esnekliğini kaybetmesine neden olur. Bu da araç için istenmeyen bir durumdur.
Aks körüklerinde yaşanacak yırtılmalar ya da delinmeler sonucu aksın eklem noktasında bulunan gres yağı muhafaza edilemeyerek yağsız bir ortamda çalışmaya başlayacak. Buna ek olarak zarar görmüş aks körüğünün bulunduğu aks eklemi artık dış etkenlerden korunaksız hale gelecek.
Yüksek hızlar, su ,çamur aşındırması, darbeler ve aşırı yük gibi sebeplerle aks körükleri zamanla deforme olacaktır.
Arızalanan veya aşınan direksiyon kutusu, direksiyon sertleşmesi, titreşim, gevşeklik veya zorlanma gibi sorunlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda, direksiyon kutusunun tamir veya değişim işlemi gerekebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Direksiyon kutusu tamiri fiyatı
Ortalama 1.000 tl – 1.500 tl arasında fiyatlara direksiyon kutusu revizyonu yaptırabilirsiniz. Bu fiyat aralığı sadece direksiyon kutusu tamiratı için geçerli olup direksiyon kutusunu aracınız üzerinden sökme takma işçilik ücreti dahil edilmemiştir.
Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır? Direksiyonu çevirirken metal sesi duymanız: Bu, direksiyon kutusunun bozulduğunu ve acil müdahale edilmesi gerektiğini gösterir. Direksiyon simidinde boşluk varmış gibi gelmesi: Direksiyon kutusunda meydana gelen boşluk direksiyon simidine ve araç kutusuna yansır.
Parçanın kullanım ömrünün tamamlanması ise farklı bir arıza sebebidir. Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir.
Aks körüğü yırtıldığı takdirde yağ kaçırır ve bu durumda da aks mafsalı gres yağıyla yağlanır ve körüğün hemen değiştirilmesi gerekir.
Hidrolik direksiyon kutusu ve hidrolik direksiyon pompası herhangi bir arıza durumunda orijinal parçası tamir edilebilir. Böylece yedek parça aramaktan ve yüksek ücret ödemekten kurtulursunuz. Önerimiz orijinal parçasının tekrar tamir edilmesidir.
Eğer inatla yağ kaçıran bir aks keçesini kullanırsanız vites kutusuna zarar vermenin dışında akan yağ fren balatalarına kadar uzanabilir. Kaçak yağ, balatalara gidip disk ve balatanın arasına girerek teması ortadan kaldıracaktır.
Aks değişimi fiyatı ortalama olarak 250 – 750 TL arasındadır. Ancak bu fiyat aksın değişmesini gerektiren duruma göre farklılık gösterebilmektedir. Aksın değişimi başka aksamlarda oluşan sorunlardan kaynaklı ise sadece aksı değiştirmek yeterli olmaz, ön takım parçaların da kontrolünün yapılması gerekir.
Arızası giderilen, parçaları değiştirilmiş, tamir edilmiş ve sorunsuz bir şekilde çalışan direksiyon kutusu araca sürüş güvenliği kazandıracaktır. Dolayısıyla arızası giderilen ve direksiyon kutusu değişmiş araçların alınmasında herhangi bir sorun yoktur.
Hidrolik direksiyon sıvısı, güvenli sürüş için yağ kadar hayati önem taşır. Direksiyon kutusu yağ kaçağı varsa, aracı gereken kuvvetle çeviremeyebilirsiniz. Bu, güvenli olmayan sürüş durumlarına ve daha da kötüsü kazalara yol açabilir. Temel olarak, zaman ve kullanım şekli yağ kaçağını etkileyen unsurlar arasındadır.
Direksiyon kutusu arızaları genellikle bakımları düzenli yapılmadığı için arıza vermektedirler. Düzenli bakım yapılmadığı taktirde yağlama işlemleri eksik olur. Bu da direksiyon kutusunun yıpranıp ses yapmasına zemin hazırlar. Yağlama eksikliği aşırı ısıya ve metalin metale sürtmesine de neden olur.
Aşınmış veya bozulmuş bir aks lalesi sürüş sırasında titreme yapar. Aks lalesi boş konumdayken titreme yapmaz, araç hızlanma ivmesine girdiğinde titreşimi hissedersiniz.
Aks kafası bozulursa ne olur? Aks kafası aracınızın hareket sistemi içerisinde önemli bir göreve sahiptir. Bozulmasının ileri seviyesi olarak kırılma veya kopma gibi eylemlere dönüşmesi aracınızın hareketsiz kalmasına sebep olacaktır.
Aks sistemi bir bütün halinde çalışır. Herhangi bir bozulma, kopma ya da kırılma durumunda şanzıman bağlantısına mutlaka zarar verir.
Direksiyon milindeki mafsal arızası da direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon rot kollarındaki rot başlarının aşırı sıkı olması direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon dişli kutusundaki mekanik sorunlar nedeniyle dönmeyebilir. Süspansiyon sistemindeki sorunlar da buna neden olabilir.
Direksiyon pompası bozulursa, araç kullanıcısı direksiyonun anormal bir şekilde sert veya yumuşak olması, direksiyon simitlerinin yavaş veya hızlı çalışması gibi problemlerle karşılaşabilir. Bu durum araç güvenliğini tehlikeye atabilir.
Direksiyonun gevşemesinin üç ana nedeni vardır: Direksiyon simidini direksiyon kolonuna bağlayan direksiyon kutusunu, kremayerini veya pinyonu bağlayan aşınmış bağlantılar. Direksiyon kutusunu ön tekerleklere bağlayan bağlantılar. Tekerleğin dönmesini sağlayan ve lastikleri doğru konumda tutan ön süspansiyon parçaları.
Direksiyonun önceden olduğu gibi yumuşak olmaması, sürekli sertleşmesi, Yağ eksilme problemlerinin yaşanması, Gösterge panelinde arıza levhası yanıyor olması yer alıyor.
Eğer ki direksiyon kutusu çok hasar görmediyse tamir ettirmeniz maddi açıdan da sizi zora sokmaz. Direksiyon kutunuz tamir edilemeyecek kadar hasarlıysa direksiyon kutunuzun değişimine sizi mecbur kılar. Arızayı ilk anladığınız da tamir ettirirseniz diğer parçaların zarar görmesinin de önüne geçersiniz.
Direksiyon , aracın yoldaki hareketini etkiler ve sürücünün sürüş kararlarını lastiklere iletir. Tüm direksiyon hareketlerini anında tekerleklere yönlendiren ve harekete izin veren direksiyon kolonu aynı zamanda en uzun kısımdır. ... Bunun için mili korumak için bir direksiyon körüğü kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri