Direksiyon kutusu arızaları genellikle bakımları düzenli yapılmadığı için arıza vermektedirler. Düzenli bakım yapılmadığı taktirde yağlama işlemleri eksik olur. Bu da direksiyon kutusunun yıpranıp ses yapmasına zemin hazırlar. Yağlama eksikliği aşırı ısıya ve metalin metale sürtmesine de neden olur.
Araçların direksiyonunda bulunan 2'şer cm'lik sağ ve sol yönlerdeki boşluk normal kabul edilmektedir. Araç hareket etmez pozisyondayken direksiyonda bulunan boşluklar normal kabul edilir. Fakat hareket halinde oluşabilecek ve süreklilik arz eden boşluklar direksiyon kutusunda arıza olduğunun belirtisidir.
Direksiyon Kutusu Arızalanması
Direksiyon kutusu arızalandığında bir takım boşluklar oluşur. Bu boşluklar özellikle bozuk yollarda direksiyonda hissedilir. Arızanın giderilmesi için direksiyon kutusunun değişimi veya onarımı gerekir.
Direksiyon kutusunda oluşabilecek herhangi bir arıza direksiyonun hâkimiyetini kaybetmenize neden olarak olası kazaların önünü açmaktadır. Aracınız için böylesi önemli bir göreve sahip olan direksiyon sisteminin elbette bu görevleri yerine getirebilmesini sağlayan parçaları bulunmaktadır.
Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir. Onarım ise sadece direksiyon servislerinde sağlanabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Direksiyon milindeki mafsal arızası da direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon rot kollarındaki rot başlarının aşırı sıkı olması direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon dişli kutusundaki mekanik sorunlar nedeniyle dönmeyebilir. Süspansiyon sistemindeki sorunlar da buna neden olabilir.
Arızası giderilen, parçaları değiştirilmiş, tamir edilmiş ve sorunsuz bir şekilde çalışan direksiyon kutusu araca sürüş güvenliği kazandıracaktır. Dolayısıyla arızası giderilen ve direksiyon kutusu değişmiş araçların alınmasında herhangi bir sorun yoktur.
Direksiyon kutusu arızaları genellikle bakımları düzenli yapılmadığı için arıza vermektedirler. Düzenli bakım yapılmadığı taktirde yağlama işlemleri eksik olur. Bu da direksiyon kutusunun yıpranıp ses yapmasına zemin hazırlar. Yağlama eksikliği aşırı ısıya ve metalin metale sürtmesine de neden olur.
Direksiyon kutusu bazı durumlar haricinde elbette tamir edilir. Bu durumlar direksiyon kutusun aldığı darbeler ve kırıklardır. Eğer ki direksiyon kutusu çok hasar görmediyse tamir ettirmeniz maddi açıdan da sizi zora sokmaz.
Direksiyonun gevşemesinin üç ana nedeni vardır: Direksiyon simidini direksiyon kolonuna bağlayan direksiyon kutusunu, kremayerini veya pinyonu bağlayan aşınmış bağlantılar. Direksiyon kutusunu ön tekerleklere bağlayan bağlantılar. Tekerleğin dönmesini sağlayan ve lastikleri doğru konumda tutan ön süspansiyon parçaları.
Direksiyon yağı ortalama olarak her 2 yılda bir değiştirilmelidir, ancak üreticinin tavsiyesi için kullanım kılavuzunu mutlaka kontrol edin.
Hidrolik direksiyon sıvısı, güvenli sürüş için yağ kadar hayati önem taşır. Direksiyon kutusu yağ kaçağı varsa, aracı gereken kuvvetle çeviremeyebilirsiniz. Bu, güvenli olmayan sürüş durumlarına ve daha da kötüsü kazalara yol açabilir. Temel olarak, zaman ve kullanım şekli yağ kaçağını etkileyen unsurlar arasındadır.
Elektrikli direksiyon kutularında her arızanın kesin çözümü vardır. Eps,EPHS,Elektroservo,Elektrohidrolik,Elektronik,hidrolikdireksiyonkutusu ve direksiyon pompalarının onarımı günümüzde kolaylıkla sağlanmaktadır.
Hidrolik Direksiyon Pompasının Arızalanması
Pompa aşındıkça pompa sesi ve direksiyon eforu artar. Ömrünü doldurmuş direksiyon pompaları, sonunda arızalanarak sıvı basıncının tamamen kaybolmasına ve hidrolik direksiyon sisteminin arızalanmasına neden olur.
Sağa veya sola doğru direksiyonu sonuna kadar çevirdiklerinizde ise tık ses geliyorsa direksiyon boşluğu vardır. İşte o reelinde direksiyon paketi içerisindeki milin sonuna geldiğinizin ifadesidir. Milin sonuna gelmek ise mil üzerinde dönen dişlinin birden diş sonuna çarpmasıdır.
Direksiyon ve ön düzen muayenesi testleri sonucunda aşağıdaki durumlar ağır kusur sayılır: direksiyonda son dayama noktası yoksa veya yanlış yerdeyse. direksiyon boşluğu mevcut olup, sabitlemeyle ilgili bir kusur varsa. direksiyon simidinin emniyetli olmaması
Direksiyon şikayeti olan kullanıcıların problemlerini arıza tespit cihazlarımız ile tespit edip hangi aksamların onarılması gerektiği kararlaştırılır ve ardından revizyonu gerçekleştirilen elektrikli direksiyonların araç üzerinde kalibrasyon ve yazılımlarını gerçekleştirilir.
Tahrik kayışının olası aşınması durumlarında veya kopması halinde hidrolik direksiyon pompası sıvı basıncını düşürür ve buna bağlı olarak direksiyon sertleşmesi görülür. Hidrolik direksiyon pompasının iç mekanizması ve parçaları da zamanla yıpranabilir. Bu durum sıvı basıncının düşmesine veya artmasına neden olabilir.
Üzerinde oluşabilecek tortular hareket esnekliğini kaybetmesine neden olur. Bu da araç için istenmeyen bir durumdur. Eğer körük zarar görür veya yırtılırsa hemen yeni bir körük ile değiştirilmelidir. RIW tüm araç markalarına uyumlu farklı çeşitteki birçok direksiyon körüğü üretebilme kapasitesine sahiptir.
Hidrolik yağ biterse, direksiyon çalışmaya devam eder ancak sürüş esnasında sesler gelebilir. Yanık kokusu gibi bir koku hissedilebilir. Sürüş konforu azalır ve değiştirilmesi gereken hidrolik yağ değiştirilmezse kaçağa dönüşebilir ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir.
Direksiyon pompası uğultusu genellikle hidrolik yağın yetersiz olması, yağın kirli veya eskimiş olması, pompada hava oluşması veya pompanın hasarlı bir parçasına sahip olması gibi nedenlerden kaynaklanır. Bu sorun, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilir ve aracın sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Deri direksiyon simidi bakımı için çeşitli markaların özel ürünleri kullanılır. Deri temizleyici sıvılar bu ürünlerin en yaygınıdır. Deri direksiyon bakım kremi de söz konusu bakım elemanlarından birisidir. Direksiyon derisi bakımı için kullanılan kremler ayda bir veya iki ayda bir olacak şekilde kullanılabilir.
Hidrolik direksiyon, sürücünün direksiyonu çevirmek için harcadığı eforu azaltmak için hidrolik basıncını kullanır. Hidrolik direksiyonun içinde yer alan basınç, direksiyon kutusu içinde yer alan çift yönlü piston vasıtasıyla, itme kuvvetine dönüşür.
Öncelikle aracınızı boş bir araziye ya da yolun kenarına çekip bir süre beklemeniz gerekir. Böyle bir sorunun tespiti ilk olarak aracın ön kısmında gelen seslerdir. Her direksiyon hareketinde bu sesler daha da artar. Direksiyon mafsalını değiştirmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri