Direksiyon kutusu tamir edilmezse aracın sürüş kontrolünü sağlamak bir hayli zor olur. Direksiyon kutusunun bileşeninde bulunan parçaların tamir edilip yağlama ya da diğer gerekli bakımların yapılması gerekir.
Direksiyon Kutusu Arızalanması
Direksiyon kutusu arızalandığında bir takım boşluklar oluşur. Bu boşluklar özellikle bozuk yollarda direksiyonda hissedilir. Arızanın giderilmesi için direksiyon kutusunun değişimi veya onarımı gerekir.
Direksiyon kutusu tamiri fiyatı
Ortalama 1.000 tl – 1.500 tl arasında fiyatlara direksiyon kutusu revizyonu yaptırabilirsiniz.
Direksiyon milindeki mafsal arızası da direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon rot kollarındaki rot başlarının aşırı sıkı olması direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon dişli kutusundaki mekanik sorunlar nedeniyle dönmeyebilir. Süspansiyon sistemindeki sorunlar da buna neden olabilir.
Direksiyon kutusu bazı durumlar haricinde elbette tamir edilir. Bu durumlar direksiyon kutusun aldığı darbeler ve kırıklardır. Eğer ki direksiyon kutusu çok hasar görmediyse tamir ettirmeniz maddi açıdan da sizi zora sokmaz.
İlgili 37 soru bulundu
Arızası giderilen, parçaları değiştirilmiş, tamir edilmiş ve sorunsuz bir şekilde çalışan direksiyon kutusu araca sürüş güvenliği kazandıracaktır. Dolayısıyla arızası giderilen ve direksiyon kutusu değişmiş araçların alınmasında herhangi bir sorun yoktur.
Direksiyon kutusu, sürüş güvenliği ve konforu açısından önemlidir. Arızalanan veya aşınan direksiyon kutusu, direksiyon sertleşmesi, titreşim, gevşeklik veya zorlanma gibi sorunlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda, direksiyon kutusunun tamir veya değişim işlemi gerekebilir.
Öncelikle aracınızı boş bir araziye ya da yolun kenarına çekip bir süre beklemeniz gerekir. Böyle bir sorunun tespiti ilk olarak aracın ön kısmında gelen seslerdir. Her direksiyon hareketinde bu sesler daha da artar. Direksiyon mafsalını değiştirmeniz gerekir.
Özellikle aracı kaldırırken ve frenleme yaparken tak diye darbeli bir ses gelmesinin nedeni, mafsalların bozulmuş olup boşluk yapmasından kaynaklanmaktadır. Bu durumda mafsal değiştirilmelidir. Ve yahut şaftın ucunda bulunan mahruti dişli ile ayna dişlisi arasındaki boşluğun fazla olmasındandır.
Direksiyon Arızasına Kim Bakar ? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir. Onarım ise sadece direksiyon servislerinde sağlanabilir.
Parçanın kullanım ömrünün tamamlanması ise farklı bir arıza sebebidir. Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir.
Direksiyon şikayeti olan kullanıcıların problemlerini arıza tespit cihazlarımız ile tespit edip hangi aksamların onarılması gerektiği kararlaştırılır ve ardından revizyonu gerçekleştirilen elektrikli direksiyonların araç üzerinde kalibrasyon ve yazılımlarını gerçekleştirilir.
Hidrolik direksiyon sıvısı, güvenli sürüş için yağ kadar hayati önem taşır. Direksiyon kutusu yağ kaçağı varsa, aracı gereken kuvvetle çeviremeyebilirsiniz. Bu, güvenli olmayan sürüş durumlarına ve daha da kötüsü kazalara yol açabilir. Temel olarak, zaman ve kullanım şekli yağ kaçağını etkileyen unsurlar arasındadır.
Elektrikli direksiyon kutularında her arızanın kesin çözümü vardır. Eps,EPHS,Elektroservo,Elektrohidrolik,Elektronik,hidrolikdireksiyonkutusu ve direksiyon pompalarının onarımı günümüzde kolaylıkla sağlanmaktadır.
Direksiyon ve ön düzen muayenesi testleri sonucunda aşağıdaki durumlar ağır kusur sayılır: direksiyonda son dayama noktası yoksa veya yanlış yerdeyse. direksiyon boşluğu mevcut olup, sabitlemeyle ilgili bir kusur varsa. direksiyon simidinin emniyetli olmaması
Hidrolik yağ biterse, direksiyon çalışmaya devam eder ancak sürüş esnasında sesler gelebilir. Yanık kokusu gibi bir koku hissedilebilir. Sürüş konforu azalır ve değiştirilmesi gereken hidrolik yağ değiştirilmezse kaçağa dönüşebilir ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir.
Aracınızda kalkış esnasında, vites değişikliklerinde ya da virajlarda "tak" diye vuruntu oluyor ise. Aracınızla seyahat hâlindeyken özellikle de virajlı yollarda diferansiyel ağlaması olarak da adlandırılan bir uğultu sesi geliyorsa (Bu en sık görülen arıza belirtisidir.
Elektrikli direksiyon kutu bozukluğunun anlaşılması için direksiyon çevirirken ses gelmesi, direksiyon boşluğunda fazla mesafe olması ve direksiyon sertleşmesi gibi belirtilere bakmak yeterli olur. Direksiyon sistemi ile ilgili olan problemler genellikle aracın hareket halinde olduğu zamanlarda olur.
Direksiyon boşlukta olduğunda sürücünün araç seyir halindeyken aracı düz yolda kontrol etmesi zorlaşmaktadır. Bir diğer belirti ise kasisli yolda direksiyonun titremesi bu arızanın belirtilerinden biridir. Arızanın tespiti ve tamiri için mekanik aksamın incelenmesi gerekmektedir.
Amortisör takozlarının yıpranması ve aşınması, direksiyon döndürüldüğünde gelen gıcırtı seslerine ve araç tümseklerden geçerken duyulan tıkırtı seslerine neden olur. Çoğu amortisör takozunda, direksiyon miliyle birlikte dönen bir bilya bulunur. Bu bilyalar zamanla özelliğini yitirir, bozulur ve dağılır.
Direksiyonun solda durması rot ayarının bozulduğunu gösterir. Ve direksiyonun hafifliği ise muhtemelen kamber kaster açıların değiştiği içindir.
Direksiyon kutusu en kısa tanımı ile; aracınızın direksiyon simidinden gelen yön değiştirme durumunu / komutunu tekerleklere aktarma görevini üstlenmekte olup direksiyon sisteminin de en önemli parçalarındandır.
Direksiyon boşluğu neden olur? Direksiyonun boşluğu genelde rot mili daha evvel değişmiş taşıtların, rot muhafazasının kelepçelenmemiş olması ile direksiyon kolisi yağışlı havalarda su alır ve kutu içerisinde olan milin ve dişli sistemlerinin yağ yerlerinin su almasıyla pas ve dolayısı ile eskimeler alana kazanç.
Direksiyon kutusu, direksiyon simidinin dönme hareketini ön tekerleklerin yanal hareketine dönüştüren, otomobilin direksiyon sistemindeki bir bileşendir. Direksiyon simidinden aldığı tepkileri tekerleklere aktararak aracın istenilen yöne yönlendirilmesini sağlamakla görevlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri