Direksiyon pompası arızası, bir uzman tarafından kontrol edilmeden, aracınızın direksiyon sisteminde ve motor bölgesinde ciddi hasarlara yol açabilir. Ayrıca, bu arızalar, sürüş güvenliğinizi de tehlikeye atabilir.
Direksiyonun önceden olduğu gibi yumuşak olmaması, sürekli sertleşmesi, Yağ eksilme problemlerinin yaşanması, Gösterge panelinde arıza levhası yanıyor olması yer alıyor.
Direksiyon pompanız yağ kaçırıyorsa akan yağ kayışın kopmasına ve bu noktada aracınızın şarj kesmesine sebep olabilir. Bundan dolayı kısa süre içerisinde aracınızın direksiyon sistemiyle ilgili işlemleri yaptırmanız, yolda kalmanızı engelleyecektir.
Direksiyon pompası normalde dayanıklı ve uzun ömürlü parçadır. Arızanın oluşma sebebi bakım eksikliği veya yağsız kalma durumundan dolayı gerçekleşmektedir. Direksiyon Pompası Arıza Belirtileri ; Yağ kaçağı
Araçlar yıl aldıkça direksiyon pompasından ses gelmesi kaçınılmazdır. Bu sorun, direksiyon çevrilirken ortaya çıkan ses değişikliğinden anlaşılabilir. Direksiyon pompası, ATF direksiyon yağı ile çalışır. Bu sebeple yağın eksik olması pompanın ses yapmasına ve bozulmasına sebep olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Hidrolik direksiyon kutusu ve hidrolik direksiyon pompası herhangi bir arıza durumunda orijinal parçası tamir edilebilir. Böylece yedek parça aramaktan ve yüksek ücret ödemekten kurtulursunuz. Önerimiz orijinal parçasının tekrar tamir edilmesidir.
Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
Direksiyon kutusunda oluşabilecek herhangi bir arıza direksiyonun hâkimiyetini kaybetmenize neden olarak olası kazaların önünü açmaktadır. Aracınız için böylesi önemli bir göreve sahip olan direksiyon sisteminin elbette bu görevleri yerine getirebilmesini sağlayan parçaları bulunmaktadır.
Seslerin her birinin farklı bir anlam ve önemi vardır. Yolda giderken gelen uğultulu sesler tekerlek bilyası arızasından meydana gelmektedir. Tık tık boşluk sesi ön takım probleminin göstergesidir. Özellikle rölantide direksiyonu çevirirken gelen ses ise direksiyon pompasından kaynaklanmaktadır.
Hidrolik yağ biterse, direksiyon çalışmaya devam eder ancak sürüş esnasında sesler gelebilir. Yanık kokusu gibi bir koku hissedilebilir. Sürüş konforu azalır ve değiştirilmesi gereken hidrolik yağ değiştirilmezse kaçağa dönüşebilir ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir.
Direksiyon pompası arızası, bir uzman tarafından kontrol edilmeden, aracınızın direksiyon sisteminde ve motor bölgesinde ciddi hasarlara yol açabilir. Ayrıca, bu arızalar, sürüş güvenliğinizi de tehlikeye atabilir.
Hidrolik Yağı Biterse Ne Olur? Hidrolik yağı aracın frenlemesi ve vites geçişlerinin yapılabilmesi için önemlidir. Hidrolik yağı biterse aracın sarsılması, uğultuların gelmesi veya aracın çalışmayı durdurması söz konusu olabilir.
Ani direksiyon sertleşmesinin nedeni, genellikle direksiyon sistemi bileşenlerindeki bir arıza veya hasardan kaynaklanır. Nedenler arasında yetersiz direksiyon sıvısı, aşınmış veya hasarlı direksiyon parçaları, hasarlı lastikler veya aracın aşırı yüklenmesi bulunur.
Direksiyon pompası, genellikle hidrolik direksiyon sistemlerinde veya elektrikli direksiyon sistemlerinin bazılarında bulunur.
Hemen hemen bir çok araba da direksiyon pompası yağ kaçağı sıkılıkla görülen bir arıza biçimidir. Mesela yağ kaçağı aracımızdaki yağ eksikliğinden, bağlantı hortumlarından ya da pompadaki parçaların işlev yitirmesinden kaynaklanabilir.
Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir. Onarım ise sadece direksiyon servislerinde sağlanabilir.
Direksiyon kutusu tamiri gerektiren durumlardan bir diğeri direksiyondan çıkan ses miktarıdır. Çevirdiğiniz esnada sürtme sesi görülecektir. Sesin özelliği metal sürtme sesi olacaktır.
Ön lastiklerin havası basıncı azalmışsa, lastiğin biri inmişse veya patlamışsa direksiyon dönmez. Direksiyon bağlantı çubukları, levye kolları gibi parçalarda eğilme ve deformasyon varsa direksiyon sertleşebilir. Lastik rot ayarında sorun varsa direksiyon kilitlendi gibi bir tablo çıkar ortaya.
Direksiyonun gevşemesinin üç ana nedeni vardır: Direksiyon simidini direksiyon kolonuna bağlayan direksiyon kutusunu, kremayerini veya pinyonu bağlayan aşınmış bağlantılar. Direksiyon kutusunu ön tekerleklere bağlayan bağlantılar. Tekerleğin dönmesini sağlayan ve lastikleri doğru konumda tutan ön süspansiyon parçaları.
Direksiyon ve ön düzen muayenesi testleri sonucunda aşağıdaki durumlar ağır kusur sayılır: direksiyonda son dayama noktası yoksa veya yanlış yerdeyse. direksiyon boşluğu mevcut olup, sabitlemeyle ilgili bir kusur varsa. direksiyon simidinin emniyetli olmaması
Hidrolik direksiyon sıvısı, güvenli sürüş için yağ kadar hayati önem taşır. Direksiyon kutusu yağ kaçağı varsa, aracı gereken kuvvetle çeviremeyebilirsiniz. Bu, güvenli olmayan sürüş durumlarına ve daha da kötüsü kazalara yol açabilir. Temel olarak, zaman ve kullanım şekli yağ kaçağını etkileyen unsurlar arasındadır.
Hidrolik pompaların yağ emisi sırasında yağ ile beraber havayı da emmesi sonucu pompa parçaları üzerinde oluşan parça kopmalarıdır. Hava emen hidrolik pompada; pompa basınca çıkarken veya düsük basınca maruz kaldığında çarpma veya vurma sesine benzer sesler çıkarmaktadır.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olarak büyük zarar görür. Isı dengesini kuramayan devirdaim, motordaki suyun sürekli ısınmasına ve radyatördeki suyun da soğumasına neden olur.
Hidrolik basınç, direksiyon hidrolik pompasında oluşturulur. Pompa, hareketini kayış-kasnak ile motordan alır ve bu hareket enerjisini hidrolik basınca dönüştürerek kumanda valfine (döner kumanda valfi) gönderir. Hidrolik pompanın ve sistemin ihtiyaç duyduğu yağ, hidrolik yağ kutusunda (rezervuar) depolanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri