İlk sınavına girip başarısız olan sürücü adayı, diğer sınav ücretini yatırır ve her sınava girerken zorunlu olarak alması gereken iki ders direksiyon eğitimini de alarak sınava girmeye hak kazanır.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz.
Direksiyon sınavına giren kursiyer eğer kalırsa yönetmeliktede belirtildiği üzere kayıtlı olduğu sürücü kursunun beyan ettiği fiyatın üstünde olmamak kaydı ile en az iki ders direksiyon dersi almak zorundadır.
Bir sürücü adayı direksiyon sınavından kalırsa 2 saatlik bir telafi eğitimi alma zorunluluğu var. Gene ilçe milli eğitim planlamasına göre en yakın tarihte tekrar sınava girebilirsiniz.
Direksiyon sınavından kalanlar eğer 4 hakkını doldurmamışsa tekrar direksiyon sınavına girer. Kayıt oldukları sürücü kursundan 2 saat direksiyon eğitimi alır ve tekrar direksiyon sınav ücreti yatırır. Daha sonra bir sonraki ay direksiyon sınavına tekrar girerler.
İlgili 44 soru bulundu
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Direksiyon sınavlarında öğrencileri en küçük hatada bırakıyorlar ve öğrenci sınava tekrar girmek durumunda kalıyor. Bu durum her tekrar ettiğinde öğrenci, kursuna göre ekstra ders ve sınav ücreti olmak üzere 450-550₺ kursa ücret ödemek durumunda kalıyor.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Tüm bu bilgiler ışığında tekrar toparlamamız gerekirse, yazılı (teorik) veya direksiyon sınavlarında 4.defa giriş hakkınızı da başarısız tamamlarsanız tekrar baştan sürücü kursuna kayıt yaptırmanız gerekiyor yoksa dosyanız yanıyor.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Sınava, yanınızda komisyon üyelerinden biri, arka koltuklarda ise M.E.B. dan diğer komisyon üyesiyle birlikte direksiyon öğretmeniniz oturmaktadır .
Yani Toplam 1000 ile 1200 TL arası değişen bir ücret talep edilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 1000 TL ile1200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 295 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.
Direksiyon sınavından geçip kaldığımı nasıl anlarım :
Eğer sınavınız 35 dakika sürdüyse ve araçtan indirilmediyseniz(parkuru tamamlamak) muhtemelen sınavdan başarılı oldunuz. Tabi ki son anda bir hata yapmadıysanız. Sınavınız 35 dakika sürmediyse veya araçtan indirildiyseniz sınavdan kaldınız demektir.
Direksiyon eğitimleri trafikte 14 derstir. Her ders 50 dakika sürer. Bir günde 2 ders saatine kadar direksiyon dersi alabilirsiniz. Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Sürücü adayının tüm haklarını kullanmasına rağmen başarısız olması durumunda dosyası yanar. Kullanılan tüm hakların ardından sınav giriş hakkı olmaması nedeniyle sürücü dosyası yanmış olur.
2023 Ehliyet Sınavı Ücreti ve Ehliyet Fiyatları
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
DİREKSİYON SINAVI KAÇ HAFTADA BİR YAPILIR? Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılmaktadır.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Toplam 50 sorudan oluşan ehliyet yazılı sınavının geçiş şartı en az 70 puan alınmasıdır. Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Adayın en az 70 puan alması için 50 soru arasından en az 35 soruyu doğru yanıtlaması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri