Bu işlem sırasında herhangi bir acı hissi yaşanmamaktadır. Ancak bazı kişilerde kamaşma ve hassasiyet uygulama esnasında yaşanabilmektedir. Dişlerinizin hassasiyet noktası ve bünyeniz ile doğru orantılı olmaktadır.
Diş beyazlatma işlemi dişlerde ağrı yapar mı? Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı bir hasara, ağrıya sebep olmaz . İşlem sırasında ve sonraki 1-2 gün geçici bir hassasiyet olabilir.
Diş beyazlatma, gülümsemenizin görünümünü iyileştirmenin ve diş rengindeki bozulmayı azaltmanın, dişleri beyazlatmanın basit ve kolay bir yoludur.
Genellikle beyazlatma işlemleri 1-1.5 saat sürer ve tek seanslık işlemdir. Çok hızlı yapılan beyazlatma işlemi agresif kabul edilir.
Diş beyazlatma işlemi sırasında hiçbir anestezi (iğne) uygulanmamaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Kahve, çay, sigara, salça, vişne suyu, kırmızı şarap vb. gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Asitli içecekler tüketilmemelidir. Beyazlatma sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebilmektedir. Bu nedenle çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diş beyazlatma kalıcı bir işlem değildir. Diş hekiminizin size verdiği önerilere uyarsanız ve düzenli rutin kontrollerinizi aksatmazsanız 2 ile 3 yıl aralığında kalıcılığı oluyor.
Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Tedavi sonrası özellikle ilk 1 hafta çay, kahve, renklendirici gıda, sigara kullanımına devam edeceklerde, Diş minesinin şeffaf özelliğinin çok olduğu kişilerde sonuca ulaşılamayacağı için, Hamilelerde, 15 yaşından küçüklerde uygulanmaz.
Beyazlatma sonrası yaklaşık 2 gün yani 48 saat boyunca (ideali 7-10 gün) çay, kahve, sigara, kola, kırmızı şarap, asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gereklidir, çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.
Beyazlatma kalıcı bir işlemdir. Ancak aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Genellikle birkaç yıl sonra tek seferlik bir işlem ile beyazlatma pekiştirilebilir.
Bir süre dişin dış yüzeyinde gözüken sararma, diş fırçalama için diş macunlarıyla geçse de bir süre sonrasında da lekeler daha koyu olacağı için diş rengini koyulaştırır ve istemeden sararmasına neden olur.
Dişlerinizi beyazlatma işlemi, dişlerinizi tartar ve leke oluşumundan tamamen korumaz. Bu nedenle gün içinde en az iki defa olmak üzere diş fırçalamaya devam edilmelidir. Ayrıca işlem sonrasında da yine 6 ay ila 1 yıl arasında rutin diş hekimi ziyaretlerine devam edilmelidir.
Diş Beyazlatma Sonrası Ağrı
Diş beyazlatma işlemi, diş minesine etki ederek geçici olarak hassasiyetin artmasına neden olabilir. Ağrı veya hassasiyet genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden azalır. Ancak, her bireyin tepkisi farklı olabilir ve hassasiyet daha uzun sürebilir.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz.
Kişinin kendi diş tonu da bu süreyi etkiler ki her beyazlatma sonrası dişleriniz istediğiniz beyazlıkta olmaya bilir. Diş tonunuzun el verdiği ölçüde beyazlama olur. Bu faktörleri beyazlatma işlemi öncesi Diş 212 diş beyazlatma uzmanımızla mutlaka konuşmanız gerekir.
Elbette uygulanabilir. 18 yaşını tamamlamış ve dişlerinizin herhangi bir hassasiyeti yoksa genç hastalarımıza da uygulanabilir. Çünkü dişler gerekli olgunluk aşamasını tamamlamış olacaktır.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi uygulatabilir, ancak beyazlatma öncesi diş hekimi muayenesinden geçilmesi gerekir.
Diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri