Aloe vera: Aloe vera jeli, diş eti iltihabını azaltabilir ve diş eti çekilmesine iyi gelebilir. Doğrudan diş etine uygulamak veya ağız çalkalamak için su ile seyreltmek mümkündür.
Bunun için, Aloe Vera bitkisinden elde ettiğiniz bir miktar sıvıyı bir parça pamuk aracılığıyla iltihaplı bölgeye yavaşça sürün. 2 dakika sonra da suyla ağzınızda gargara yapın. İltihaplı bölge iyileşene kadar bu işlemi günde 2 defa uyguladığınız taktirde, iltihabın daha hızlı iyileştiğini görebilirsiniz.
Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları, günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında yer almaktadır. Bu durumları engellemenin en iyi yollarından biri gün içerisinde dişlerde biriken plak veya bakteriyel biyofilm oluşumunu azaltmak olacaktır. Aloe vera ağızda plak üreten bakterileri öldürmede etkilidir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
İlgili 17 soru bulundu
Sonuç olarak diş eti çekilmesinin kendiliğinden düzelmesini beklemek yerine en kısa sürede bir diş hekimine gitmelisiniz.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Eğer diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmiş değilse, cerrahi olmayan tedaviler ve daha az invazif prosedürler ile tedavi süreci tamamlanabilir. Bunun için tartar ve bakterilerin diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılması, alet kullanımı, lazer veya ultrasonik cihazlar yardımı ile gerçekleştirilebilir.
Aloe vera jeli, aloe vera bitkisinin yaprak içlerinden elde edilmektedir. Uygulama 1; Aloe vera jeli yüze direkt olarak günde iki kez uygulanabilir. Sabah akşam bitki içerisinden çıkarılan jel saf hali ile yüze sürülür ve parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanır. Soğuk su ile durulanır.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Yağ Kullanımı
Okaliptüs, hindistan cevizi ve susam yağı diş eti çekilmesi durumunda uygulanan bitkisel yöntemler arasında yer alır. Yağları su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Okaliptüs yağı ve hindistan cevizi yağı diş eti dokusunu güçlendirir. Susam yağı ise diş minesini bakterilere karşı korur.
Aloe vera bitkisi dahili ve harici olmak üzere iki şekilde kullanılır: Ağız yoluyla tüketilen bitki sindirim sistemine, bağırsakların düzenli çalışmasına ve sinir sistemine faydalıdır. Cilde sürülerek uygulandığı zaman da cilt için yararlı olur. En yaygın kullanım alanı cilt sorunları ve cilt bakımıdır.
Aloe vera bitkisi ile üretilen jeli ağda sonrasında cilde uygulanarak cildin yatışması sağlanabilir. Yüzde maske olarak da uygulanabilen jel hem tek başına hem de farklı bileşenlerle karıştırılarak uygulanabilir.
Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, diş bakımını tam ve düzenli yapmaktan geçer. Her gün dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin ve yılda en az iki kez veya önerildiği şekilde diş hekiminizi ziyaret edin. Diş eti çekilmeniz varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir.
Yeşil çay içilirken alınan yudumun ağızda bir iki dakika bekletilmesi bile, diş etlerindeki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yeşil çay, aynı zamanda diş etlerinde başlayan çekilmelerin hızını da yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Aloe vera ise, diğerlerinden farklı olarak uygulanan bir tedavi seçeneğidir.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Kanayan diş etleri veya şişmiş diş etleri kaya tuzu gargarası yardımıyla tedavi edilebilir. Çoğu diş hekimi, diş eti ve diş problemlerini azaltmak için günlük olarak kaya tuzlu su ile gargara yapılmasını önerir. Ayrıca ağız içini kaya tuzlu suyla çalkalamak diş ağrısından da büyük ölçüde kurtulmanıza yardımcı olur.
Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri