Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir. Tuzlu su ile yapılan gargara diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Ancak kesin tedavi için diş hekimine gidilmelidir.
Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Günde iki kez diş macunu ile dişlerin fırçalanması, en az günde bir kez diş ipi kullanımı, gargara yapılması, yılda 2 kez diş hekimleri tarafından dişlerin profesyonel olarak temizlenmesi ve tütün kullanmama, diş eti çekilmesi tedavisinin önemli uygulamaları arasındadır.
Damaktan doku alınan bölge iyileşme tamamlandıktan sonra eski haline gelir. Damakta herhangi bir deformite kalmaz. Diş eti greftinden sonra oluşan diş eti, artık kendi dokumuz gibidir. Kötü alışkanlıklar tekrarlanmadığı sürece tekrar diş eti çekilmesi meydana gelmez.
İlgili 44 soru bulundu
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu: Dişlerinizi destekleyen kemik, diş eti çekilmesi sonucu tahrip olmuşsa, kaybedilen kemiği ve dokuyu yeniden oluşturma prosedürü önerilebilir. Cep derinliğini azaltmada olduğu gibi, diş hekiminiz, diş eti dokusunu geriye katlar ve bakterileri giderir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Kanayan diş etleri veya şişmiş diş etleri kaya tuzu gargarası yardımıyla tedavi edilebilir. Çoğu diş hekimi, diş eti ve diş problemlerini azaltmak için günlük olarak kaya tuzlu su ile gargara yapılmasını önerir. Ayrıca ağız içini kaya tuzlu suyla çalkalamak diş ağrısından da büyük ölçüde kurtulmanıza yardımcı olur.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Ancak bir tuzlu su çözeltisini bundan daha sık kullanmayın. Çok fazla sodyum mukozaya zarar verebilir.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Yeşil çay içilirken alınan yudumun ağızda bir iki dakika bekletilmesi bile, diş etlerindeki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yeşil çay, aynı zamanda diş etlerinde başlayan çekilmelerin hızını da yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Aloe vera ise, diğerlerinden farklı olarak uygulanan bir tedavi seçeneğidir.
Ağız sağlığı için sakız çiğnemek öncelikle diş minesini güçlendirir ve diş taşı oluşma riskini azaltır. Dişler arasında oluşabilecek boşlukların önlenmesine yardımcı olarak çürük riskini de azaltır.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Yanlış ve fazla ilaç kullanımı, ergenlik döneminde oluşan hormonal değişiklikler, bağışıklık sisteminin zayıflaması, stres, hatalı yapılan protez, besinlere karşı alerjik durum ya da ağızdan nefes alımı gibi etkenler diş eti büyümesinin nedenlerindendir.
Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Diş eti şişliği ve ağrısı evde uygulanabilen basit yöntemlerle çözülebilir. Bu konuda özellikle soğan, sarımsak, karanfil yağı gibi antienflamatuar ve antiseptik etkisiyle bilinen besinler yardıma koşmaktadır. Ancak ağız bakımı ve hijyeninin ilk kuralının düzenli olarak diş fırçalamak olduğu unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri