Diş macununuz bittiyse ve yedek diş macununuzu kullanmak istiyorsanız, bunu tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Diş macunlarında Food and Drug Administration (FDA) tarafından düzenlenmiş bir son kullanma tarihi olmasa da, tüm Colgate diş macunlarının son kullanma tarihi on sekiz ay ila iki yıl arasındadır.
Diş macunlarındaki aktif bileşenler zamanla bozulabilir veya etkisini yitirebilir, bu nedenle son kullanma tarihine uyulması önemlidir. Son kullanma tarihinden sonra diş macununun etkinliği ve tadı azalabilir, ancak genellikle zararsız olacaktır.
Diş macunu Raf Ömrü
Her bir tüpte bulunan bileşenlerin etkinliği son kullanma tarihinde geçer. Genel olarak diş macununun raf ömrü, tüpün bir ucunda basılı bulabileceğiniz üretim tarihinden itibaren iki yıldır.
Bu konudaki referans bilgileri ürün kutusundan edinmekteyiz. Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
Uzmanlara göre diş fırçasının ömrü üç aydır. Sağlıklı dişler ve gülüşler için kesinlikle üç ayda bir diş fırçasının değiştirilmesi gerekir. Bir süre sonra diş fırçanızın kıllarının yanlara doğru ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. Bu durum diş fırçanızın kullanım ömrünün tamamlandığının en önemli sinyalidir.
İlgili 45 soru bulundu
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
Hayır , diş macunu tüpleri üzerindeki renkler fotosel kesim noktalarını göstermektedir.
Bu nedenle yakın zamanda son kullanma tarihi geçmiş bir diş macununun az miktarda kullanılması, sağlığınız için doğrudan bir tehlike oluşturmaz. Ancak son kullanma tarihi geçmiş diş macunu kullanırsanız, bu durum uzun vadede macunun, diş çürümesini ve dişlerde oyukların oluşmasını önleme gücünü etkiler.
Tarihi geçen kozmetiklerinizi kullanmaya devam etmeniz halinde cildinizde tahriş, kızarıklık, döküntü, enfeksiyon gibi alerjik ve mikrobik reaksiyonlar oluşabilir. Ayrıca, aldığınız tüm kozmetiklerin saklama koşullarına da dikkat ederek, ürünlerin kullanım süresi boyunca bozulmasını önleyebilirsiniz.
Fluorid içermeyen diş macunları diş çürüklerini önlemekte yetersiz kalmaktadır. Çocuklar için üretilmiş ve yaş aralığına uygun olan fluoridli diş macunlarının kullanımına 1 yaşından itibaren başlanması önerilmektedir.
Bebeklik döneminde ve üç yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmez. Diş macunu kullanımına üç yaşından sonra başlanmalıdır.
Genelde en alt kisimlarda yaziyor bu bilgi. Kutusu varsa kutunun üstü veya altina bakin.
Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Yetişkinlerin macun veya gargaraları yutma ihtimalleri daha düşüktür. Yutulan küçük miktarlar ise herhangi bir soruna yol açmaz. Fazla miktarda yutulursa en sık rastlanılan durum mide bulantısı ve kusmadır. Piyasadaki diş macunlarının %95'inde florür bulunmaktadır.
Diş macunu bulunamadığında, dişler su ile fırçalanmalıdır. Macun yerine sabun kullanılması durumunda diş etinde mikro çatlaklar oluşabilir.
Tarihi geçmiş ürünlerin etkinliği azalmıştır. Ağız bakım suyunuzu tüm kurallarına dikkat ederek uygulasanız bile tarihi geçmiş olduğu için etkili bakım yapılamayacaktır.
Yüksek sıcaklık ve nem, ürünün ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, bakteri ve mikroorganizmaların ürüne bulaşması, özellikle tarihi geçmiş kremlerde daha yaygın bir sorun haline gelebilir. Son olarak, tarihi geçmiş kremlerin kullanılması ciltte alerjik reaksiyonlara, tahrişlere veya enfeksiyonlara yol açabilir.
Bir şampuanın son kullanma tarihi, genellikle içerdiği bileşenlere, koruyucu maddelerin türüne ve konsantrasyonuna bağlıdır. Koruyucular, ürünü mikroorganizmalardan korur ve ürünün raf ömrünü uzatır. Ancak, zamanla bu koruyucuların etkinliği azalabilir ve ürün bozulabilir.
Ürün ambalajlarımızın alt kısmında, üretim tarihleri bir kodlama sistemiyle yer almaktadır. Ornegin Z020415 seklinde olan bu kodlama sistemine gore urunun 02.04.2015 tarihinde uretildigi anlasilmaktadir. Bu durumda urunun son kullanma tarihi bu tarihten 3 yıl sonra yani 02.04.2018 olmaktadir.
Diş beyazlatma sürecinde kullanılan diş macunlarında aşındırıcı madde oranına dikkat etmek ve diş hekimine danışmak yerinde olacaktır. Günde kaç kez diş fırçalamalıyız. Doğru diş macunu seçildiği takdirde günde iki kez diş fırçalamak yeterli olacaktır.
%5 indirimle Sensodyne Tam Koruma ve Beyazlatıcı 75 ml Diş Macunu 70TL'ye, %14 indirimle Sensodyne Tam Koruma ve Beyazlatıcı 50 ml 6 Adet Diş Macunu 204TL'ye, %6 indirimle Sensodyne 100 ml Diş Macunu 79TL'ye, %4 indirimle Sensodyne Çok Yönlü Koruma 75 ml Diş Macunu 92TL'ye sahip olabilirsiniz.
Gönderilere göre yeşil işaretler diş macununun yalnızca doğal malzemelerden yapıldığı, mavi işaretler doğal bileşenlerin ilaçlarla karıştırıldığı, kırmızı işaretler hem doğal hem de kimyasal bileşenler olduğu ve de siyah işaretler yalnızca kimyasal bileşenler içeridiği anlamına geliyor.
Florürsüz diş macunları, ağızda bulunan bakteri ve plakları temizlemede oldukça etkilidir. Ancak eğer kişilerde diş çürüğü varsa ya da çürümeye meyilli diş varsa o zaman florürlü diş macunu işe yaramaktadır.
Bu tür diş macunları, yapısında sentetik kimyasallar yerine bitkisel özler, mineraller ve doğal tatlandırıcılar kullanılarak üretilir. Bu sayede dişlerin doğal beyazlığını korurken, ağız sağlığına dost bir bakım sağlar. Aynı zamanda, diş minesine zarar vermeden dişleri temizler ve ağız hijyenini destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri