Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.
Diş hassasiyeti her hastada farklı şekilde ve farklı seviyede ortaya çıkabilir. Bununla birlikte bazı hastalarda kendi kendine ortadan kalkabilen bir durum olduğunu belirtelim.
Dişteki çürükler diş sızlaması sorununun en temel nedenlerinden biridir. Çürük diş problemi mevcut olduğunda özellikle tatlı tüketimi sırasında ya da şekerli içeceklerin tüketiminde dişlerde ciddi bir sızlama şikayeti meydana gelir.
Sağlam dişlerin ağrımasının nedenlerinden bazıları şunlardır; Diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmesi sorunları Sinüzit. İki dişi arasında sıkışan yemek kalıntılarının dişlerde oluşturduğu baskı
İlgili 35 soru bulundu
Normal koşullarda herhangi bir ağrı şikâyeti bulunmazken yalnızca sıcak ya da soğuk ile dişin temas etmesi sonucu sızlama oluşabilmektedir. Diş sızlaması ile birlikte sıklıkla sıcak veya soğuk hassasiyeti görülmektedir. Çiğneme esnasına ağrı meydana gelebilmektedir.
Her diş ağrısı çürükten kaynaklanmamaktadır. Dişler etrafındaki kemik dokusunu kaybettiğinde, diş eti rahatsızlıklarında ya da gece diş sıkma sonucu o bölgede oluşan stres ve gerginlikte diş ağrılarına sebep olabilmektedir.
Bu sebeple bu çözümler uygulandıktan sonra ağrı kısa süre içerisinde hafiflemezse, bir veya iki günden daha uzun süren bir diş ağrısı varsa, çok şiddetli bir diş ağrısı varsa, ağız tamamen açıldığında ateş, kulak ağrısı veya acı artışı varsa, ağızda veya yüzde şişlik varsa en kısa zamanda diş hekimine başvurulması ...
Günlük hayatta karşı karşıya kalınan stres diş sağlığını da bozuyor. Aşırı stres nedeniyle meydana gelen ve tıptaki adıyla Bruksizm olarak bilinen diş gıcırdatma; dişlerde kırılmalara, hassasiyet, sallanma, hatta baş ve çene ekleminde ağrı nedeni.
Diş ağrısının en sık rastlanan nedeni, diş çürükleridir. Tedavi edilmeyen çürükler, apse yaparak daha da şiddetli ağrıları beraberinde getirebilir. Ayrıca diş minesinin aşınmasından kaynaklanan sıcak-soğuk hassasiyeti de diş ağrısına neden olur.
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Diş hekimine ulaşmadan önce evde diş ağrınızı geçici olarak hafifletebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır: Evde bulunan parasetamol ve iboprofen içeren ağrı kesicilerden içebilirsiniz. Ağrınız şiddetlendiği için gereğinden fazla ve sıklıkta içememeli ve dozajı geçmemelisiniz.
Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar. Süre: Diş ağrısı genellikle sürekli veya tekrarlayan bir ağrıdır.
Dişin kök yüzeyinde koruyucu mine tabakası bulunmamaktadır. Bu durum soğukta dişlerin sızlamasına sebep olur. Bakteri plaklarının sebep olduğu diş taşları da dişlerin yüzeylerinde birikerek dişeti çekilmesine neden olur ve dişlerin kök yüzeylerini açığa çıkartır.
Birçok insan diş hassasiyetinden muzdariptir. Çoğu hassasiyet kendi kendine geçer. Bununla birlikte, uzun süreli diş hassasiyeti yaşıyorsanız, bu daha büyük bir sağlık sorununun işareti olabilir. Dişlerinizde 2-3 günden uzun süren aşırı hassasiyet varsa, diş hekiminize başvurmanız önemlidir.
Hassas dişler için üretilen Sensodyne diş macunları diş hassasiyetini gidermeye . Sensodyne ürünleri diş hassasiyetini gidermenin yanı sıra dişleri beyazlatmaya ve diş ve dişeti sorunlarınızı gidermeye .
Özellikle çürük problemi yaşıyorsanız ağız çalkalama suları diş hassasiyetinizin azaltılmasında oldukça etkilidir. Ağız gargarasını günde bir veya iki kere kullanabilirsiniz. 1 dakika boyunca ağız çalkalama suyu ile ağzınızı çalkaladıktan sonra tükürün ve en az 30 dakika herhangi bir şey yiyip içmemeye özen gösterin.
Diş Hekimi Zafer Kazak, diş çürüğünün ilerlediği durumlarda dişin içerisindeki sinir-damar paketinin etkilenip zamanla ağrı oluşabileceğini belirterek diş ağrısının kişinin psikolojisini bozduğunu söyledi.
STRESİN YARATTIĞI AĞIZ KURULUĞU ÇÜRÜK NEDENİ!
“Ciddi anlamda kronik stresli bireylerde ağız kuruluğu oluşur. Buna bağlı olarak da diş yüzeylerinde çürük oluşumunu engelleyen koruyucu tabaka oluşmaz ve sonucunda yoğun diş çürükleri meydana gelir.
Stres altında bulunan bireylerde plak oluşumundaki hız var fazlalık yapılan araştırmalar sonucunda göze çarpmıştır. Uzun vadede stres diş etlerinde kanamalara, diş eti iltihabına ve ciddi diş eti rahatsızlıklarına neden olabilir.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Her durumda diş ağrısı kendiliğinden geçer diyemeyiz. Dişte basit seviyede bir tahriş olması ya da çene bölgesine, diş bölgesine darbe alınması sonucunda oluşan ağrılar kendiliğinden geçebilir. Bunun dışında ağrının kendi kendine geçmesi ağrıyı yaratan unsurun ortadan kalktığı anlamına gelmez.
Dişte oluşan çürük, enfeksiyon ve iltihaplanmalar ilk olarak çeneye, başa, yüze, kulağa, boyna ve gözlere vurur.
Soğuk kompres uygulayın: Diş eti ağrısı genellikle şişlik ve iltihaplanma ile birlikte görülür. Bu durumda soğuk kompres uygulamak, ağrıyı hafifletmek için etkili bir yöntem olabilir. Tuzlu suyla gargara yapmak: Tuzlu su, ağızda biriken bakterileri öldürerek diş eti ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Ön alt dişlerin sızlaması, genellikle dişlerin çürümesi, diş eti hastalıkları veya dişlerin travma sonrası hasar görmesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Dişlerin çürümesi, diş minesinin erozyonu ve bakterilerin diş yüzeyinde birikmesi sonucu ortaya çıkar.
Şiddetli ağrının bilhassa gece oluşmasının sebebi; gece saatlerinde hormonal farklılıklar nedeniyle damarlarımızın genişlemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri