Diş telinin yüz, ağız ve dudak şeklini değiştirmesi mümkündür. Dişleriniz hareket ettikçe ve çene yapınız değiştikçe doğal olarak yüzünüzde de olumlu yönde değişiklikler gerçekleşir. Diş telinin yüzü ne kadar değiştireceği ise tedavi öncesi diş ve ağız yapısına ve yaşa göre farklılık gösterir.
Diş telleri ve invisalign gibi ortodonti tedavileri bu kusurların düzeltilmesine yardımcı olur. Tedavi sonucunda diş telleri dişlerinizi ve çenenizi olması gereken yeni yerine getirdiğinde doğal olarak dudaklarınız, yanaklarınız ve diğer yüz özelliklerinizi etkiler.
Yüz, ağız ve dudak şeklini düzeltir.
Diş teli çene yapısını bütünü ile değiştirmemektedir. Yapılan işlemler sadece geride olan alt ve üst çenenin ideal konuma getirilmesini sağlamaktadır. Bunun haricinde çene yapısında harici olarak işlem uygulanmamaktadır.
Ortodontik tedavinin yüz asimetrisi gibi sorunları çözebileceğini gösteren birçok kanıt var. Kliniğimizde hayatınız boyunca güvenle ilerlemenizi istiyoruz.
İlgili 37 soru bulundu
Diş telinin yüz, ağız ve dudak şeklini değiştirmesi mümkündür. Dişleriniz hareket ettikçe ve çene yapınız değiştikçe doğal olarak yüzünüzde de olumlu yönde değişiklikler gerçekleşir. Diş telinin yüzü ne kadar değiştireceği ise tedavi öncesi diş ve ağız yapısına ve yaşa göre farklılık gösterir.
Yani diş yapınız dudaklarınızın da yapısının bozulmasına sebep olur. Diş teli tedavisine başlandıktan sonra bozukluk olan dudaklarda da bir düzelme gerçekleşir. Yani kişilerin dudakları direkt olarak büyümemekte, tedavi gereğince olması gerektiği hali almaktadır.
Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır. Bu tedavi yöntemiyle beraber çapraşık ve biçimsiz dişler onarılacağı için dudak şekli de estetik bir şekle bürünecektir.
Ortodontik tedavi ile dişlerin ve dudakların pozisyonları değişmektedir. Bu sebepten dolayı burun ameliyatı ortodontik tedavi sonrasına bırakılmalıdır. Ortodontik tedaviyle özellikle üst dişler geriye alınacaksa ve alt dişler ileriye alınacaksa profil değişmektedir.
Diş teli taktıracak olan hastalar genellikle diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar diye merak etmektedir. Diş teli tedavisi süreci dişlerin durumuna göre 8-24 ay arasında sürmektedir. İster şeffaf ister renkli diş tellerini seçin tüm diş telleri aynı şekilde uygulanmaktadır.
Diş telinin asıl amacı dişlerin yapısını ve şeklini düzeltmek olduğu için, dudak şeklinde dişlerin düzelmesi ile orantılı olarak düzgün bir görüntü oluşmaktadır. Eski dudak görünümünden farklı olmaktadır. Fakat bu farklılık, dişlerin aslında olması gereken gibi olduğu için olmaktadır.
Dişlerin ve çenenin hem estetik bir görünüme kavuşması hem de sağlıklı olması için diş teli tedavisi uygulanabilir. Özellikle bu tür tedavilerde erken müdahalenin önemi büyük olur. Bu sayede tedavi çok daha kısa sürede tamamlanabilir ve maliyeti çok daha düşük olabilir.
Ortodonti tedavisi; dişlerdeki konum bozukluklarını diş telleri ile belirli bir periyotta düzelten diş hekimliği tedavisi olarak bilinir. Ortodonti tedavisi bununla birlikte çene kemiklerinin kafa kaidesine ve birbirlerine göre olan konum bozuklukluklarını da düzeltir. Ortodonti tedavisi aslında çene ortopedisidir.
Dişlerin öne alınabilmesi tel tedavisi ile mümkündür. Eğer sorun çene kaynaklı ise öncelikle çenede bir düzeltme hedeflenir. Kişinin büyüme ve gelişimi devam ediyorsa ortopedik çene tedavisi ile çeneler öne alınır.
Dudaklara dolgunluk vermeden şeklini değiştirmek mümkün mü? Elbette mümkün. Dudak dolgunluğunu çok fazla vermeden, dudak kenarlarındaki aşağı hareketi dolgu enjeksiyonlarıyla yukarı yönlü hale getirmek mümkün.
18 yaş altı kişiler için diş teli tedavisi ücretsizdir. Ancak devlet hastaneleri sadece metal diş teli tedavisini karşılar. Kullanılan malzemeye göre ücret talep edilebilir.
Diş Teli Neden Ağız Kuruluğu Yapar? Diş teli ağız içinde belli bir yer kaplar. Dolayısıyla ağız içinde diş etleri ve ağız içinin yan kısımları tahriş olabilir. Meydana gelen bu tahrişler, ağız kuruluğuna sebebiyet verebilir.
Diş teli takılmazsa karşılaşılabilecek en önemli problem dişlerin çürümesi ve buna bağlı olarak kaybedilmesidir. Diş araları çapraşıklık nedeniyle yeterince temizlenemediğinden diş çürümeleri meydana gelecek ve diş taşları oluşacaktır.
Diş teli tedavisine başlandığında braket ve diş tellerine alışma süresi 1 hafta ile 10 gün sürmektedir. Ağrı ortodontik tedavi sonrası beklenen bir durumdur, ilk hafta yemek yerken dişlerde baskı hissedilmektedir. Bu ağrı, ağrı kesici kullanımı ile geçmektedir.
Çene darlığı varlığında uygulanan yöntemler
Yani tek çene genişletme işlemi bulunmamaktadır. Ya da çene genişletmesi gerekiyorsa sadece diş teli ile tedavi yapılması gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Bu iki tedavi tekniği ayrılmaz bir bütündür.
Diğer taraftan ön dişlerde görülen yamukluk ve çarpıklıkları düzeltmek içinse kaplama tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Yine yamuk veya çarpık olan dişlerin tedavisinde en çok tercih edilen ve önerilen yöntem diş teli tedavisidir.
Diş teli takmadan dişler kendiliğinden düzelmez. Çünkü herhangi bir müdahale olmadan çarpık, yamuk dişlerin kendiliğinden düzelmesi mümkün değildir. Bunun birçok nedeni vardır. Öncelikle kas ve kemik yapısının oturmuş bir konumu olduğundan düzelebilmesi için dışarıdan bir kuvvetin uygulanması gerekmektedir.
Diş teli tedavisi sonrasında düzelen dişler, pekiştirme tedavisi yapılmadığı takdirde eski haline dönebilir. Dişlerin eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanması gereklidir. Braket çıktıktan sonra veya diş teli çıktıktan sonraki ilk aşamalarda dişler harekete meyillidir.
Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir.
Dişlerin yapısı gereği hareket etme özellikleri vardır. Dişler takılan teller ile yeni bir konuma getirilirken, teller çıktıktan sonra eski konumunu özleyen dişlerde bozulmalar görülebilir. Ancak ortodontistin retansiyon tedavisi ile dişlerdeki bozulmalar önlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri