eski kullanmadığınız ve silmiş olduğunuz dosyaları ortadan kaldırır.
Disk Temizleme, bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmanızdır.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
İlgili 16 soru bulundu
Geçici dosyaları silmek için: Görev çubuğundaki arama kutusuna disk temizleme yazın ve sonuç listesinden Disk Temizleme'yi seçin. Temizlemek istediğiniz istediğiniz sürücüyü ve ardından Tamam'ı seçin. Silinecek dosyalar bölümünde silmek istediğiniz dosya türlerini seçin.
Disk Temizleme aracı, diskleri tarar, gereksiz dosyaları bulur ve yer açmak ve bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlamak için bunların kaldırılmasına yardımcı olur.
Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve defrag yazın. Birleştir ve Sürücüleri İyileştir 'i seçin. İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin. En İyileştir düğmesini seçin.
Hard disklerin bozulması hassas verilerinin kaybolmasına, çalışma dosyalarının silinmesine ve önemli kişisel dosyaların yok olmasına neden olup, kullanıcılar için birçok sorun yaratabiliyor.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Eski Dosyaları Sıkıştır - Windows, bir süredir kullanmadığınız dosyaları sıkıştırabilir. Dosyaların sıkıştırılması disk alanından tasarruf etmenizi sağlarken bunları kullanmanızı sağlar. Hiçbir dosya silinmez.
Disk Temizleme'yi arayın ve uygulamayı açmak için tıklayın. Bilgisayarda birden fazla sürücü veya bölüm varsa "Sürücüler" açılır menüsünü kullanın ve (C:) sürücüsünü seçin. Tamam öğesine tıklayın. Sistem dosyalarını temizle seçeneğine tıklayın.
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
HDD için ortalama %50-%100 arası normal iken SSD de %0-%70 arası normaldir. Yani kısaca gayet normal.
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
Var olan bir bölümü (birimi) biçimlendirmek için
Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın. Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin. Biçimlendirmek istediğiniz birime sağ tıklayıp Biçimlendir seçeneğini seçin.
Bozuk Sabit Diski Onarmak İçin Tam Disk Denetimini Çalıştırın. Bu PC veya Bilgisayar'ı açın, sabit diske sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Araçlar > Hata denetimi sekmesi > Şimdi Denetle'ye tıklayın. Yerel diski denetle'yi seçin ve Başla'ya tıklayın.
Disk optimizasyonu sabit diskinizi birleştirir, boş alan sağlar ve bilgisayar performansını geliştirir. Disklerinizdeki parçalanma yüzde 10'dan yüksekse, Norton disklerinizi otomatik olarak optimize eder. Diski Optimize Et'i istediğiniz zaman çalıştırabilirsiniz.
SSD'nizi temizlemek için, öncelikle işletim sisteminizin dahili araçlarını kullanabilirsiniz. Windows'ta, Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmek ve SSD'nizi temizlemek için kullanabileceğiniz bir araçtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri