Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
İlgili 19 soru bulundu
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Windows'ta formatlama işlemi nasıl yapılır
Windows Başlat düğmesine sağ tıklayarak her iki seçeneğe de ulaşabilirsiniz. Formatlamak istediğiniz bölüme sağ tıklayın ve ardından 'Biçimlendir'i seçin. Dosya Sisteminizi ve Ayırma Birimi Boyutunu seçin. 'Hızlı Biçimlendir'i seçin.
Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Eski Dosyaları Sıkıştır - Windows, bir süredir kullanmadığınız dosyaları sıkıştırabilir. Dosyaların sıkıştırılması disk alanından tasarruf etmenizi sağlarken bunları kullanmanızı sağlar. Hiçbir dosya silinmez.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
Herhangi bir zararı yok..
SSD mi HDD mi daha dayanıklı? SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar.
SSD'lerin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelirler (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilirler). Hareketli parçalara sahip olmaması, SSD'lerin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD'ler gibi etkilenmediği anlamına gelir.
Verilerin kaybolması, karışması, silinmesi gibi bir sorunla karşılaşmamak da kullanıcıya hız kazandırabileceği gibi işlerin kolaylıkla halledilmesine de imkân yaratır. SSD harddiskler ile ilgili bilinmesi gereken diğer bir özellik ise kapasiteleri doldukça hızlarının yavaşlayabilmesidir.
Görüntü gitmesi ile SSD'nin ölmesi arasında uzaktan yakından hiçbir bağ yok. SSD öldüğünde SSD'ye artık veri yazılamaz. SSD, salt okunur moda geçer. Duruma göre SSD BIOS'ta gözükür ama sistemde gözükmez.
Format attıktan sonra bilgisayardaki veriler, tamamen silinmez. Hard diskte kendilerini korumaya devam ederler. Ancak hard diske yeni bir dosya kaydedilmek istendiğinde, disk üzerine belirli bir düzende kaydedilmeye başlanır. Bu durum, silinmiş dosyaların tamamen kaybolmasına neden olur.
Dezenfektan, kolonya gibi alkol bazlı ürünleri doğrudan ekrana veya klavyeye sıkmayın. Bilgisayarınızı yan çevirip tozların dışarıya çıkmasını sağlayın. Alkollü su veya bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız su ile tuşları fazla ıslatmadan nazikçe temizletin.
Bilgisayarınızı yoran toz yığınlarını elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü kasadaki bileşenlere zarar vermemeye çalışın. Kasa içindeki mekanizmalara temas etmeyin ve çok güçlü bir şekilde hava vermeyin.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri