Diyet sırasında ev yoğurdu ya da organik yoğurtla hazırlanan ayran tüketilmelidir. Diyet sırasında tüketilen ayranın az tuzlu olmasına dikkat edilmelidir. Yüksek tuz tansiyona etkisi ve vücutta ödem tutulmasına sebep olması nedeniyle zararlıdır.
İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum, B vitaminleri ve su nedeniyle toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına ve ödem atılmasına yardımcı olan ayran, zayıflama diyetlerinde yer alır. Protein içeriğinin yüksek olması kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesini sağlar ve iştahın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Uzun süre tokluk hissi sağladığı için gıdaların daha az tüketilmesine yardımcı olur. İçerisindeki vitamin ve mineraller vücut direncini ayakta tutar ve bünyeye dinçlik katar. Sindirim sistemini düzenlediği için daha az mide ve bağırsak problemi yaşanır. Diyette olan kişilerin ayran tüketmeleri önerilir.
Ünlülerin ve pek çok kişinin uyguladığı ayran diyeti, son günlerin popüler diyet listelerinde yer alıyor. Yoğurtta bulunan probiyotiklerin bağırsaklara olan etkisi ile, metabolizma hızlanıyor ve istenmeyen kilolar bir bir gidiyor.
Kilo Vermeye Yardımcıdır:Ayran diyette olan kişilerin tükettiği en temel besin kaynaklarının başındadır. Bunun en önemli sebebi uzun süre açlık hissini bastırması ve gıdaların az tüketilmesi sonucu meydana gelebilecek vitamin ve mineral eksiklerini giderebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer gerçekten açsanız, gece ufak birşey atıştırmanın bir sakıncası yok. Biraz meyva, yağsız yoğurt, veya düşük kalorili sosa batırılmış sebzeler yemeye çalışın, 1-2 grisini yağsız peynir veya 1 avuç beyaz leblebide açlık duygunuzu köreltir. Baharatlı veya kafein içeren maddelerden ve alkolden uzak durmaya çalışın.
Ayranın 100 gramında 37 kalori bulunmaktadır. 1 su bardağı (200 ml) ayran 74 kaloridir. Ayranın 100 gramı 2.71 gram karbonhidrat, 1.98 gram protein, 2 gram yağ içermektedir.
Evet, sodalı ayran göbek çevresindeki yağların daha kolay parçalanmasını sağlıyor. Bağırsakları canlandıran, metabolizmaya hız kazandıran ve tok tutan sodalı ayran zayıflama iksiriniz olacak. Gün içinde düzenli olarak sodalı ayran içerek, bağırsaklarınızı da bu hareketliliğe alıştırabilirsiniz.
Kalori oranı oldukça düşük olduğu için ayran vücutta kilo yapmaz. Hatta diyetlerde tavsiye edilmektedir. Tok tutuculuğu ve düşük kalorisi sebebi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Diyet sırasında ev yoğurdu ya da organik yoğurtla hazırlanan ayran tüketilmelidir. Diyet sırasında tüketilen ayranın az tuzlu olmasına dikkat edilmelidir. Yüksek tuz tansiyona etkisi ve vücutta ödem tutulmasına sebep olması nedeniyle zararlıdır.
1 bardak tam yağlı yoğurt kullanılarak yapılan ayran 150 mililitredir ve yaklaşık 60 kaloridir. Yarım yağlı ayran yaklaşık 40 kalori, Yağsız ayran yaklaşık 15-25 kaloridir. 1 kutu ayran yaklaşık 200 mililitredir ve yaklaşık 80 kaloridir.
Aslına bakarsanız "Gece Aç Uyumak Kilo Verdirir mi?" sorusunun cevabı koca bir "HAYIR"dır. Akşam saat 8den sonra , yatmadan birkaç saat önce veya ne zaman olursa olsun , yemek yeme kesintileri sizin daha fazla yağ yakmanızı veya yağ depolamanızı sağlamayacaktır.
Egzersiz süresince ortalama her 20 dakikada 1 su bardağı yani 200 ml su tüketmek yeterli. Egzersiz sonrasında ise kaybedilen sıvıyı ilk 4 saat içerisinde su, ayran, süt, çorba, mineralli su gibi içeceklerle karşılamak performansın sürekliliği için önemli.
Ödem atmaya yardımcı olan özelliğiyle bilinen sodalı ayran aynı zamanda yağ yakımını hızlandıran ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan bir içecektir. Özellikle diyet listelerinde sıkça yer verildiğinde kişinin daha kolay bir zayıflama süreci geçirmesine katkıda bulunur.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Ayranın mineraller bakımından da zengin olduğuna dikkat çeken Arıcan, “Ayran, kalsiyum, potasyum, fosfor, B2, B12 mineralleri bakımından çok zengindir. Dolayısıyla çocukluk döneminden başlayarak yaşamın tüm evrelerinde günde en az bir bardak tüketilmelidir.
Bu dönemde yüksek miktarda tuz içeren turşu, peynir, galeta-kraker ve ayran gibi besinleri fazla tüketmek ödem artışını hızlandırır.
Geceleri uyku problemi çeken kişilerin uyku vaktinden birkaç saat önce bir bardak ayran tüketmeleri o gece deliksiz bir uyku çekebilmelerine olanak sağlayacaktır. Bunun yanı sıra uykunun da kalitesini arttırabilecek ayranı genellikle insanlar gün içinde ve yoğun çalışma temposunda tüketmeyi tavsiye etmezler.
Her gün 1 bardak ayran tüketmek bağırsaklara iyi gelir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Mideye zarar vermeyen doğal bir içecek olması sebebiyle fazlasıyla tercih edilir. Kolesterol ve tansiyona karşı önerilir.
Gün içerisinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır.
Genellikle yemek ile beraber tüketilen ayran, aslında ara öğünlerin en leziz ve doyurucu tercihidir. Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde uzun süre tokluk sağlar.
SODA AYRAN LİMON KÜRÜNÜN UYGULANIŞI
Düzenli kullanımda göbek yağlarını iyice eritiyor, zayıflamanıza etkili şekilde yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu diyet yöntemi bağırsakları da çalıştırmada oldukça işe yarıyor.
Poğaçanın 100 gramında 347 kalori bulunmaktadır. 1 adet (70 gr) poğaça 243 kaloridir. Poğaçanın 100 gramı 31.9 gram karbonhidrat, 7.01 gram protein, 21.06 gram yağ, 1.95 gram lif içermektedir. Poğaça, karbonhidrat, yağ oranı yüksek, vitamin, mineral, lif oranı düşük bir besindir.
O halde dürüm şeklinde tüketeceğiniz 1 döner kaç kalori diye bir hesaplama yapalım: 250 gram ağırlığında hazırlanan tavuk döner dürüm 309 kalori. 250 gram ağırlığında servis edilen et döner dürüm ise 320 kalori olacaktır.
Ayranda A, B, C, D ve E vitaminleri yer alır. Bolca kalsiyum içerdiği için de zihin gelişimine destek olur. Çocukların günde 1 bardak ayran tüketmesi, daha zeki ve başarılı olmasını sağlar. Ayrıca hamilelikte ayran içmenin faydaları ile bebeğin zihin gelişimini olumlu yönde destekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri