Problem: Ürünün kalıp içinde çatlaması Neden: En yaygın sebep, döküm çamurunda çok fazla su olmasıdır. Çözüm: Ayrıştırıcı madde miktarının düzeltilmesi gerekir veya bazı çamur bileşenlerinde sorunlar olabilir - bu durumda hammaddelerin değiştirilmesi gerekebilir.
Dökme demir parçalara, işletmede yükleme, boşaltma ve diğer trans-ferler esnasında yapılan sert ve kaba işlemler, parçaların çatlamalarına ve kırılmalarına neden olmaktadır. Gerilimini atamamış dökümlere uygulanan küçük bir dış kuvvet, bu tip parçaların çatlamalarına ve kırılmalarına neden olacaktır.
Döküm hatalarının tanımlanması; kırık ve çatlak dökümler, karbon yüzmesi, kiş grafit, kaba çökelmeler, kalıp ezilmesi, kum yalaması, curuf ve kum boşlukları, kalıp düşmesi, erozyon dartı, genleşme hataları, kum yalaması, gaz hataları, sert ve çilli yüzeyler, sıcak yırtılma, ters çil ayrışması, sert döküm, kum emmesi, ...
Döküm parçada kırık ve çatlaklar genellikle dikkatsiz taşıma ya da mekanik etki nedeniyle oluşur.
Döküm parçada istemediğimiz ölçü, Ģekil, doku değiĢikliği ve diğer bazı olumsuzlukların bulunması hâlinde bu parça, hatalı döküm olarak kabul edilir. Döküm hataları çok çeĢitlidir ve birçok nedeni vardır.
İlgili 40 soru bulundu
Cilt çatlağı nedir? Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.
Hızlı kilo alımı ile deri aniden genişler. Deri altı bağ dokusunun bu duruma uyum sağlayamaması ve bağ dokusunda kopmalar oluşması sonucu da çatlaklar meydana gelir. Kilo alımının en fazla olduğu karın, göğüs, kalça, bacak ve kolların üst kısmında belirgin çatlak oluşumları gelişebilir.
Ne zaman görülür? Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir.
Deride çizgisel atrofik alanlar şeklinde görülür. Çoğunlukla bel, kalça, bacak, karın, meme ve kollarda görülen çatlaklar, ilk oluştuklarında kırmızı ve / veya mor renkte, daha sonra normal deri rengine yakın bir renk alır. Hormonlar çatlak oluşumunda etkilidir.
👉🏻 Çatlak kemik, kendiliğinden iyileşebilen bir durum değildir. Bir uzman doktor tarafından tedavi yapılması gerekmektedir. Doktor tarafından uygulanan çatlak tedavisi kısa süre içerisinde etkisini gösterecektir. Hastanın durumuna, çatlağın yerine ve boyutuna göre tedavi süresinde değişkenlikler olabilmektedir.
Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür. Çatlak oluşmasının başka bir sebebi de hormonlardır. Hormonal değişim sonucu kişide deri çatlağı görülebilir. Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir.
İnsan vücudu soğuk hava, gebelik, ergenlik gibi durumlara bağlı kuruyabilir ya da gerginleşebilir. Bu tarz kuruma ve gerginleşmeler cilt üzerinde çatlakların oluşmasına neden olabilir. bu çatlaklar cildin altında, dermiste olursa beyaz çatlak şeklinde oluşan girintiler şeklinde görünür ve stria adını alır.
Yüzeysel damarda genişleme ile lenf hücrelerinin fazlalaşması, bölgede kırmızı çatlaklar meydana gelmesine neden olabilir. Kolajen liflerinin azalması ile birlikte bölge kendisini tedavi edemez. Halk arasında deri çatlağı olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle fazla gerilmeye bağlı olarak ortaya çıkar.
Günümüzde çatlakların yok edilebilmesi için birçok tedavi yöntemi mevcut. Bu tedavi yöntemlerine her gün bir yenisi eklenmektedir. Son zamanların en yeni tedavi yöntemlerinden bir tanesi de Striort çatlak tedavi yöntemidir. Tüm dünyada uygulanan ve popüler bir metottur.
Eğer sıva altında bulunan kolonun üzerinde düşey çatlaklar bulunuyorsa bu tehlikeli kolon çatlağının habercisi olabilir. Özellikle çatlak genişliği 1.5 ya da 2 milimetre üzerinde ise anında yetkililere haber verilmelidir. Küçük bir çatlak dahi olsa, bu büyük bir felaketin öncüsü olarak sayılmalıdır.
Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Özellikle Co2 fraksiyonel lazer çatlak tedavisi yapılabilir. Bitkisel çözümler olarak ise aloe vera, patates, keten tohumu ve yoğurt gibi ürünler kullanılabilir. Beyaz çatlaklara bitkisel çözüm için farklı doğal ürünler öne çıkabilir. En çok kullanılanlar arasında argan yağı bulunur.
Beyaz çatlaklar ise ilk oluşmalarının üzerinde belli bir zaman geçmiş ve kalıcı hale gelmiş çatlak izleridir. Ayrıca beyaz çatlakların tedavisi daha zordur ve lazer ya da estetik ameliyat gerektirmektedir. Eğer ameliyat içermeyen bir yöntem düşünüyorsanız, size önerebileceğim tedavi Icon lazerdir.
Halkımızda diğer bir yanlış inanış ise kırığı ayrı bir yaralanma, çatlağı ayrı bir yaralanma olarak bilirler ve çatlağın kırıktan daha kötü olduğunu zannederler. Oysa çatlak; kırığın basit ayrılmamış düz duran halidir, yani çatlak basit bir kırıktır.
Cilt altındaki liflerin bozulması sonucu ortaya çıkan çatlaklar, tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmese de görüntü olarak kişiyi rahatsız eden bir cilt sorunudur. Günümüzde cilt çatlakları daha çok kadınlarda görülse de bu cilt sorunu erkeklerde de ortaya çıkabilir.
Doğum sonrası çatlaklar, ilk oluşmaya başlandığı dönemde henüz rengi pembe, mor ya da kırmızı iken tedavi edilirse ciddi oranda düzelme görülmekte ancak uzun süre tedavi edilmezse ve rengi beyazlaşırsa uygulanan tedavilerin çok az olumlu etkisi görülmektedir.
Bireylerin büyürken değişen hormon seviyesi de çatlaklar oluşmasına neden olur. Özellikle beyazlaşmış çatlaklar çok derin izlerdir. Yeni oluşanlara kıyasla bu tür çatlakların tedavisi daha zor olabilir. İcon lazer ve biodermogenesi gibi tedaviler etkili sonuçlar sağlayan çatlak tedavileri arasında yer alır.
El bileğinin en sık kırılan kemiği Radius'tur. Pek çok insan kırık ile çatlağın farklı olduğunu düşünür ancak bunlar aynıdır. El bileği kırıldığında ağrı, şişlik, el ve el bileğini kullanımında zorlanma olur. Genellikle bilekte çarpıklık ve şekil bozukluğu (defeormite) görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri