Diyet yapanlar gönül rahatlığı ile kuru fasulye tüketebilmektedir. Acıkmayı önlemesi ve tok tutmasından dolayı diyet listelerinde yer almaktadır. Kuru fasulyenin yanında pilav olması kalori miktarını yükselttiğinden, pilavsız bir şekilde tüketilmek daha faydalıdır.
Bu nedenle diyet yapan kişiler tarafından haftada en az 2 ya da 3 kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 100 gr ağırlığındaki kuru fasulye yemeği ortalama olarak 350 kalori olarak hesaplanmaktadır. Kuru fasulye miktarı ise bir öğünde 8 – 9 yemek kaşığı yani yaklaşık 100 gr kadar olması yeterli görülmektedir.
American Journal Of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir çalışmaya göre günde 1 porsiyon bezelye, fasulye, nohut veya mercimek gibi kuru baklagil tüketimi kilo kaybına yardımcı olabilir.
Vitamin ve lif açısından zengin taze fasulye diyet menüleri için uygun bir alternatiftir.
1 su bardağı dolusu kuru fasulye 227 kalori. Küçük porsiyon kuru fasulye 185 kalori. Orta boy porsiyon kuru fasulye 256 kalori. Büyük boy porsiyon kuru fasulye ise 327 kaloridir.
İlgili 23 soru bulundu
Kuru fasulyenin tartışmasız en yakışanı sade pirinç pilavıdır. Üstünde ya da yanında servis edilir. Pirinç pilavı yerine daha hafif bir pilav tercih etmek isterseniz bulgur pilavı deneyebilirsiniz. Bulgur pilavı da pirinç pilavı gibi kuru fasulye ile çok yakışacaktır.
Kuru Fasulye Besin Değeri
Bitkisel protein ve karbonhidrat kaynağı olan kuru fasulye, en çok tüketilen kuru baklagillerden bir tanesidir. 100 gramında 155 kilokalori enerji, 5 gram yağ, 6 gram protein, 22 gram protein bulunur.
Diyet yapmaya karar veren kişiler listelerinde mutlaka kuru baklagillere yer vermesi gerekir. Tercih edilecek baklagiller arasında fasulyede bulunmalıdır. Kilo verme sürecinde akşam yemeklerinde kuru fasulyenin yenmesi tüm gün yenilen yemeklerin daha kolay sindirilmesini sağlamaktadır.
1 kepçe kuru fasulye kaç kalori? 1 çorba kaşığı kuru fasulye 24 kalori. Dolu bir çorba kaşığı kuru fasulye 34 kalori. Orta porsiyon kuru fasulye 146 kalori.
Fasulye taneleri karnı tok tutma imkanı sağlarken kabuğu yağ yakımını kolaylaştırmaktadır.
Kuru fasulye faydaları arasında yer alan en önemli maddeler: Yüksek protein değerleri ile et yemeği yerine kuru fasulye tüketilebilir. Metabolizmayı hızlandırarak kabızlığı önler, zayıflamaya yardımcı olur.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
İçeriğinde yağ yakımını kolaylaştıran diğer vitamin ve minerallerin sayesinde yoğurt, sağlıklı olduğu kadar da ideal bir diyet besinidir.
Bolca lif bulunduğu için uzun süre tok tutma etkisi de olan bulgur, diyet beslenmeleri için tercih edilebilir. Bağırsaklar için de sağlıklı bir besin olması yönüyle, bulgur diyette kilo vermeye destek olan bir karbonhidrat kaynağıdır.
1 küçük-orta porsiyon (100 gr) iç pilav 139 kcal. 1 büyük porsiyon (200 gr) iç pilav 278 kcal. 1 çorba kaşığı (15 gr) iç pilav 21 kcal.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Pilav Üstü Fasulyenin 100 gramında 145 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 230 gram Pilav Üstü Fasulyede 334 kalori bulunmaktadır.
Tahıl ürünleri ve sebze yemeklerinin içine mercimek, nohut gibi kuru baklagillerin katılması ile protein kalitesini yükseltir. Örnek olarak; nohut ile bulgur veya kuru fasulye ile pirinç pilavının bir arada tüketilmesi çok daha yararlı olacaktır.
Doyurucu ve lezzetli bir salata olması yönüyle, diyet beslenmelerinde ana öğün olarak da tüketilebilir. Nohut salatasını en az kalorisiyle tüketmek istediğinizde tuz yerine sumak ekleyebilirsiniz.
Spor yapan kuru fasulye yiyebilir mi? Sindirimi kolay ve gaz yapıcı etkisi olmayan besinler seçilmelidir. Örn; Nohut, mercimek, kuru fasulye, karnabahar, lahana vb. uzak durulmalıdır. Yağlı yiyecekler ve kızartmalar tüketilmemelidir.
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur.
Etle eşdeğer proteine sahip olan mercimek bu besinlerin en başında gelmektedir. Bakliyatlar kök bitkilerdir. Bu yüzden de oldukça fazla protein içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri