Çok sevilen sütlü tatlı muhallebiyi diyet yaparken de yiyebilirsiniz. Diyabetik beslenmeye uygun olan diyet muhallebinin şeker oranı oldukça düşüktür. Bal ilave edilerek şeker dengesi sağlanır. Klasik muhallebiye göre daha az protein ve karbonhidrat içerir.
Sütlü tatlılar, tatlı tüketilecekse iyi bir alternatiftir ancak aşırı tüketim kilo vermeyi engelleyip; kilo almaya da neden olabilmektedirler. Bu nedenle dengeli ve miktarı belli biçimde tüketmek gerekmektedir. Sütlü tatlılara şeker eklemeyerek pişirmek kaloriyi düşürmede yardımcı olacaktır.
Bolca rafine şeker, un gibi malzemeler içeren muhallebi eğer ölçüsüz bir şekilde yenirse kilo aldırmaya müsait bir tatlı.
Şerbetli ve yağlı tatlılar olan baklava, şöbiyet ve künefe yerine daha az kalorili olan güllaç, muhallebi veya dondurma gibi sütlü ve hafif tatlı seçeneklerine yönelmek diyetinizin verimli geçmesini sağlar.
İlgili 35 soru bulundu
Öncelikle yulaf ezmesini rondodan geçirelim un haline gelinceye kadar. Tencereye sütü ve yulafı ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım damak tadına göre pekmez ekleyelim iyice karıştırıp kaselere bölelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip soğuyunca servis edelim.
Düzenli probiyotik kullanımın bağırsak sağlığını düzelttiği gibi tatlı krizlerini de azaltacaktır. Kefir, yoğurt, turşu gibi besinler doğal probiyotik besinlerimizdendir. Tatlı krizi için meyveli yoğurt tüketmeniz hem şeker isteğinizi bastıracak hem de probiyotiklerden de faydalanmanızı sağlayacaktır.
Muhallebinin 100 gramında 155 kalori bulunmaktadır. Muhallebinin 1 porsiyonu (150 gr) 233 kalori, 1 yemek kaşığı (15 gr) 23 kaloridir. Muhallebinin 100 gramı 25.45 gram karbonhidrat, 3.14 gram protein, 3.07 gram yağ, 0.05 gram lif içermektedir.
Muhallebi her ne kadar yüksek kalorili sütlü bir tatlı olsa da sık sık tüketilmesi ve günlük kalori ihtiyacını aşarak tüketilmesi kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle diyet yaparken veya yapmadığınız zamanlarda haftada birkaç kez tüketebilirsiniz.
Kilo almak isteyenlere genellikle yatmadan önce yemek yemesi tavsiye ediliyor. O yüzden bu durum kilo aldıran bir durumdur. Gece saatlerinde midenin yatıştığı zamanlarda yemek yemek her zaman fazla kilo alımına neden olacaktır.
Ödül Öğünleriniz İçin Öneriler;
Çikolata, fastfood, tatlı gibi besinler tercih edilse de bunun yerine meyve sorbesi gibi hafif besinler tüketerek geçiştirmenizi önerebiliriz. Karbonhidrat yerine, bol protein içeren besinleri tercih etmeniz; hem sağlığınız, hem de diyet programınız için çok daha yararlı olacaktır.
Hızlı kilo yapan ve şekerli besinlerin tüketimini azaltırsak da kilo verilebilir ve düzgün bir forma girilebilir. Bunun için öncelikle içinde şeker oranı fazla olan besinleri ve özellikle şekerin ta kendisi olan tatlıları da hayatımızdan çıkarmaya çalışarak kilolardan çok rahat kurtulunabilir.
Amerikan Kalp Derneği'nin yayınladığı rakamlara göre günlük olarak alınması tavsiye edilen şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar içinse 20 gram (100 kalori). Yani bir gün boyunca 1 kutu kolanın içerdiği şekerden daha az şekere ihtiyacımız var.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar.
Günlük diyetinizden şeker çıkarıldığında cilt kalitesi artar, akneler, tahriş ve ince çizgiler azalır. Diyabet gibi önlenebilir hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç riskinin genel riskinde bir azalma görülür; aynı zamanda yaşam kaliteniz ve yaşam sürenizi de artar.
Ara öğün içermeyen beslenme alışkanlığı, uzun süreli açlık nedeniyle hipoglisemi yani kan şekerinin hızlı düşmesine neden olarak tatlı krizinin yüzünü güldürüyor.
Adet öncesi sendromu: Kadınların birçoğu normalde tatlı isteği duymazken regli öncesi yoğun bir şekilde tatlı tüketme ihtiyacı duyarlar. Bunun sebebi östrojen hormonunun bu dönemde azalmasıdır.
Gebelikte anne adayının canı daha çok tatlı şeyler çekerse kız bebek, tuzlu şeyler çekerse erkek bebek olacağına delalet eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri