Öğünlerde ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, diyet beslenmeleri için idealdir.
- Küçük bir kase yayla çorbası: 70 kalori, - Orta bir kase yayla çorbası: 94 kalori, - Büyük bir kase yayla çorbası: 140 kalori, - Bir porsiyon yayla çorbası 98 kalori şeklindedir.
En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.
Kalori Bilgisi
Yoğurt Çorbası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 75 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Kepçe yani 100 gramlık miktarında Yoğurt Çorbası 75 kalori bulunmaktadır.
YAYLA ÇORBASI KAÇ KALORİ? 1 kase yayla çorbası 98 kcal'dır. İçeriğindeki pirinçten dolayı glisemik indeksi düşüktür.
İlgili 27 soru bulundu
İçinde bolca yer alan yoğurt ile vitamin kaynağı yayla çorbasının yararları sayılmakla bitmez. Bunlardan birkaçı; yüksek kolesterol ve şeker hastaları adına çok faydalıdır. İyi kolesterolü yükselterek, kötü kolesterolü düşürür. Yağların harcanması kolaylaştırılarak şişmanlamayı önler.
1 kilo verebilmek için vücutta 7700 kalorilik bir açık oluşturmak gerekir. Yani ortalama 2000 kalori alan bir kişi diyetini 600 kalori eksik olacak şekilde beslenirse 2 haftada 1 kilo vermiş olur.
YAPILIŞI: Suyu tencerede güzelce kaynattıktan sonra bulguru ilave edin. Diğer yandan da derin kabın içine bir miktar su, un ve yoğurdu koyup güzelce çırpın. Kaynayan sudan azar azar dökerek karışımı karıştırın.
1 kase kısır kaç kalori sorunuza da 178 kalori yanıtını vereceğiz. Büyük bir kase dolusu kısır ise 357 kalori olacaktır.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız. Zayıflama üzerine yapılan araştırmalarda kilo verme diyetlerinde ana öğünlerde çorba tüketenlerin çorba tüketmeyenlere göre çok daha kısa sürede hedef kilolarına ulaştıkları bulunmuştur.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Yayla çorbanızı içine hiç yumurta koymadan, uzun uzadıya terbiye hazırlamadan yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz. Nice kesilmeyen, kıvamı hayranlık uyandıran çorbalarınıza.
İçinde bolca yer alan yoğurt ile vitamin kaynağı yayla çorbasının yararları sayılmakla bitmez. Bunlardan birkaçı; yüksek kolesterol ve şeker hastaları adına çok faydalıdır. İyi kolesterolü yükselterek, kötü kolesterolü düşürür. Yağların harcanması kolaylaştırılarak şişmanlamayı önleyecektir.
Yağ oranı yüksek olan kırmızı mercimek çorbası ölçülü olarak tüketilmediğinde kilo alımına sebep olabilir.
Yayla çorbası TDK'ya göre "Yoğurt, un, yumurta sarısı, yağ vb. maddelerle pişirilen çorba." iken yoğurt çorbası "yoğurt, nane, pirinç ve yağ karışımıyla hazırlanan bir çorba türü." Oysa, bu sayfada açıklandığı üzere pirinç yayla çorbasında yer almalıdır.
En güzel çorba tariflerinden biri olan yayla çorbası tarifinde bulunan yoğurt sayesinde bir vitamin kaynağıdır. Hatta bu yüzden yoğurt çorbası olarak bile anılır.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır. Hem kalori yakmak hem de sağlıklı bir yaşam için her gün düzenli bir şekilde yürüyüş yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri