Çileğin diyette tüketimi uygundur ve mükemmel bir ara öğün tercihidir. Kalorisi düşük, beslenme değeri yüksek olan çilek, detoks özelliği göstererek kilo vermeyi kolaylaştırır. Lif oranı yüksek olan çilek, bağırsakların çalışmasını sağlayarak kilo vermenin en büyük engeli olan kabızlığı engeller.
1 porsiyon yani 10-12 adet çilek 90 mg C vitamini içerir ve günlük C vitamini ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. Çilek içerdiği tüm bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor.
Çilek, birçok kişinin diyet listesinde bulunan bir meyvedir. Düşük kalorili olan bu meyve kilo aldırmayan bir meyvedir. Tabi çileği tüketirken yeterli miktarda tüketmek gerekmektedir.
Çilek, zayıflatan diyet programının ayrılmaz bir parçasıdır ve sade şekilde, tahıl, yulaf ezmesi ve hatta yoğurt ile yenebilir. 100 gram çilek yalnızca 32 kaloridir, düşük kalorili ve besleyici yapısı sayesinde çilek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur.
1 çay bardağı çilek 48 kalori. 1 su bardağı çilek 64 kalori içerir.
İlgili 40 soru bulundu
Çilek % 71,99 karbonhidrat, % 6,28 protein, % 2,81 yağdan oluşur.
Çilekli Yoğurtun 100 gramında 47 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 270 gram Çilekli Yoğurtta 127 kalori bulunmaktadır.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Çilek narin bir meyve olduğu için satın alındıktan sonra en fazla iki gün içinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde rengini ve formunu kaybetmeye başlar ve kokusu da değişir. Çilek, alındıktan sonraki iki gün boyunca buzdolabında saklanmalı ve buzdolabının derecesi maksimum 4 derece olmalıdır.
Doktorlar tarafından önerilen porsiyonlar aşılmadan gece meyve tüketilebilir. Örneğin yatmadan önce bir elma ya da muz yemek kilo aldırmayacaktır. Fakat büyük bit meyve tabağının tüketilmesi doğal olarak kilo aldırabilir.
Çilek mevsimi ilkbahardır. Mart, nisan ve mayıs aylarında çilek yetişir; pazar ve manav tezgahlarında tazesini bolca tüketebilirsiniz. Çilek hangi ayda yenir, ne zaman çıkar sorunuzu mart-nisan aylarından haziran sonlarına kadar şeklinde yanıtlayabiliriz.
Fazla çilek tüketimi midede yanmaya ve şişkinliğe yol açabilir. Özellikle ülser ve gastrit gibi hastalıkları olan kişiler tarafından çilek tüketimi yapılmamalıdır. Çileğin fazla tüketimi karın ağrısına da yol açabilir. Bu yüzden bu sağlıklı ve lezzetli meyvesi aşırı miktarda tüketmemelisiniz.
Su içmek kilo aldırmaz, aksine faydalıdır ve yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Suyun faydalarını sıralayacak olursak; İştah kontrolü sağlayarak kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcıdır. Vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde, sekteye uğramadan çalışmasını sağlar.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Uzmanlar özellikle sabahları, kahvaltıdan 15-20 dakika önce limonlu ılık su içmeyi tavsiye ediyor. Limonlu su yağ yakmaya yardımcıdır. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağları eritir.
Araştırmalar uyku ve kilo verme arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söylüyor. Düzenli ve yeterli uyumak metabolizmanın hızlanmasına destek oluyor. Uyumadan önce yapılan egzersizler ya da uyku öncesinde tüketilen yağ yakıcı doğal kürlerde uyku esnasında vücudun daha hızlı kilo vermesine yardımcı oluyor.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Bir kase yoğurt kaç kalori var? Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
Zayıflama sürecinde ya da kilo kontrolünde olanlar için light yoğurt kalori değerleri şu şekildedir: 1 orta kase (200 gr) light yoğurt 99 kcal. 1 yarım kase (100 gr) light yoğurt 50 kcal.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri