Bununla birlikte hacamatın aşağıdaki hastalıklarda etkili olduğu bilinmektedir. Kas iskelet sistemi ağrıları ve hastalıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizma, omurga hastalıkları, osteoartrit, omuz ağrıları, diz ağrıları vb.)
Bele yapılan hacamat idrar ve böbrek özellikle kadın erkek hastalıkları için yan tedavi edici özelliktedir. Kuyruk sokumu için yine tercih edilir ve tercih sebeplerinden biri ise regli dönemlerinin geçişi ve ağrının daha az olmasıdır. Diz üstü diz altı ve dizlerin iç kısımlarına da hacamat sıklıkla uygulanmaktadır.
HACAMAT TEDAVİSİ UYGULANABİLECEK DURUMLAR
Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrılar, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, fibromiyalji sendromu, uyku bozuklukları, diz ağrısı(kireçlenme ), boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılar, AC,KC,sindirim sistemi hastalıkları.
Bacak hacamatının faydaları
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir. Bacak hacamat noktaları arasında üst bacak bölgesi ve baldır bölgesinin ön ve arka kısımları sayılabilecektir.
Hacamatın yararları:
-Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları ve psikolojik hastalıkların tedavisinde faydalıdır. -Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder.
İlgili 17 soru bulundu
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
Tembellik, yorgunluk, stres ve halsizlik durumlarında sırt bölümüne, Sırt ağrısı, bel ağrısı durumlarında sırt ve omuz bölgelerine, Bacak ağrısı ve huzursuz bacak için bacaklara uygulanır.
Hacamat tedavisiyle vücut, toksinlerden arındırıldığı için rahatlama ve ferahlama hissi yaşayacaksınız. Bu uygulama sonrasında dinlenmek ve vücudu yoran aktivitelerden uzak durmak gerekir. Uygulama sonra 12 saat duş alınması önerilmemektedir.
Tıbbi Hacamat miyaljiyi nasıl tedavi eder? Hacamat Fibromiyalji noktalarına yapılan tedavi sonrası kas ve dokuların ağrısını veya sertliğini hafifletebilir. Ağrılı bölgeye hacamat yapılarak ağrı giderilebilir.
Dizde sıvı birikmesine iyi gelen yöntemlerden biri soğuk uygulamasıdır. Günde birkaç kez 15-20 dakika boyunca buz torbasını bir havluya sarıp uygulayarak diz ağrısı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilirsiniz.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat yaptırma öncesi ve sonrasında hayvansal gıda, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi tavsiye edilmez. Nedeni vücutta proteinin sindirilme aşamalarının uzun olması ve vücudun enerjisini azaltmasıdır. Ayrıca proteinler kan dolaşım hızını yavaşlatır.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şifa üç şeydedir: Bal şerbeti, kan aldırma (hacamat), ateşle dağlama. Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum."
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Araştırma meta-analiz sonucu olarak: sülük tedavisinin kireçlenmeye ( osteoarthritis ) bağlı diz ağrılarını geçirmede anlık ve kısa süreli etkisi için güçlü kanıtlar bulunduğunu ve uzun süre ağrı önleme konusunda da orta düzeyde kanıtlar bulunduğu söylenmiş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri