DLSS, oyunlarınızda FPS'yi artırıp güzel ve keskin grafikler oluşturmak için derin öğrenme sinir ağının gücünden yararlanır.
DLSS 3.5, fps artırmaktan çok, 3'teki fps'in grafiğini artırıyor gibi.
DLSS her türlü FPS arttırır. Quality ise daha kaliteli gösterir ama daha az FPS arttırır. Aradaki farkı gözünle görsen daha iyi olur.
Nvidia DLSS 3.5, oyun dünyasına ve görüntü teknolojilerine önemli bir adım olarak tanıtıldı. Ray Reconstruction özelliği sayesinde ışın izleme deneyimi daha da gelişecek ve oyunlardaki görsel kalite artacak. Bu yeniliklerin oyun tutkunları için heyecan verici olduğu şüphesiz.
Evet görsel kalite düşer.
İlgili 17 soru bulundu
DLSS ayarını ultra performansa moduna aldığımızda ise FPS oranı adeta şahlanıyor ve 130'lara kadar çıkıyor. Yine 4K çözünürlükte tüm ayarlar ultradayken oynanış 40 FPS veren oyun, DLSS kalite modunda 70, dengeli modda 80, performans modunda 90 ve ultra performans modunda ise 115 FPS'e kadar çıkıyor.
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
DLSS ne işe yarar 🧐
DLSS, oyunu daha düşük çözünürlükte işledikten sonra daha yüksek çözünürlükte çalışıyormuş gibi görünen bir görüntü oluşturmak için süper çözünürlüklü görüntü eğitimi bilgi tabanından bilgi çıkarımı yapar. Örneğin; 1440p'de işlenen bir oyun 4K'da çalışıyormuş gibi görünür.
RTX ve DLSS teknolojisini bünyesinde bulunduran RTX 3060, Türkiye'de kullanıcıların daha şimdiden erişmek istediği ekran kartlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.
Oyuna girmeden önce ayar kısmında DLSS mevcut.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir. Tüm bunlar, “FPS ne işe yarar?” sorusunu yanıtlar niteliktedir.
DLSS teknolojisi ekran kartını yormadan işlemci üzerinden çalışarak ısınma ve donma gibi sorunları da engellemeyi hedefliyor. Daha düşük sistem gecikmesi sayesinde hassasiyet gerektiren oyunlarda bile fark yaratıyor.
Atom Bilişim üzerinden satın alabileceğiniz NVIDIA imzalı GeForce RTX 20 (2060, 2070, 2080 ve bu modellerin Super sürümleri), GeForce RTX 30 (3060, 3070, 3080, 3090 ve bu modellerin Ti sürümleri), GeForce RTX 40 (4090, 4080, 4070 Ti) ekran kartlarının tamamı, DLSS desteği sunuyor.
SSD oyundaki FPS değerini arttırmaz. SSD sadece oyun açılış ve bölüm yüklenme sürelerini kısaltır. Oyunda alınan FPS'i ağırlıklı olarak ekran kartı belirler. Ekran kartınız zayıf ise SSD almanız fayda sağlamaz.
RTX 3060 Ti GTA V'te 74-76 FPS veriyor.
Nvidia RTX 3060 ekran kartı alarak güçlü bir orta seviye GPU sahip olmuş olursunuz. Bu güç sayesinde çok ağır olmayan oyunlarda 1440p çözünürlükte oyun oynayabilirsiniz. Nvidia RTX 3060 8 GB GDDR6 VRAM ve 4864 CUDA çekirdekleri sayesinde fiyat / kalite oranı Turing neslinden önemli ölçüde daha iyidir.
RTX 2080 SUPER'in 699 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu düşünürsek, NVIDIA'nın RTX 3000 serisindeki agresif fiyat politikasının devam ettiğini görürüz. 2K çözünürlük için üretilen RTX 3060 Ti, DLSS destekli oyunlarda 4K çözünürlükte de sıkıntı çıkarmayacaktır.
Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) Teknolojisi | NVIDIA.
NVIDIA DLSS 3.5 Tüm RTX Kartlarda Çalışacak
DLSS 3.5'un önceliği Ray Tracing denilen “Işın İzleme” performansını artırmak.
DLSS ve FSR, her iki şirketin ekran kartı kullanıcıları için performans ve görüntü iyileştirmeleri sunan rekabetçi teknolojilerdir. Hangi teknolojiyi tercih edeceğiniz, sahip olduğunuz ekran kartı ve oynadığınız oyunlara bağlı olarak değişebilir.
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
En önemlisi ekran kartı. Sonra işlemci. Sonra da RAM'ler gelir. Hatta anakartın bile performansa etkisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri