DNS önbelleğini temizlemek için öncelikle Windows işletim sistemlerinde Başlat>Çalıştır yolundan cmd.exe açılarak “ipconfig /flushdns” komutu çalıştırılır. Bu komutun ardından “DNS Çözücü önbelleği başarıyla temizlendi” mesajı görüntülenir.
DNS temizleme işleminden sonra bilgisayarınızın dns hafızası silinecek ve yeni bir ip adresi alacaksınız.
Yine DNS önbelleği dolu olmasına bağlı olarak bilgisayarınızın hızının yavaşlamasına ve arama sonuçlarında sizi zorlayabilecek zaman kayıpları oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden zaman zaman bilgisayarda DNS temizleme işlemini yaparak önbelleği boşaltabilir, web sitelerine hızlı erişim sağlayabilirsiniz.
1.Çözüm: Android DNS Önbellek Temizleme için Tarayıcıyı kullanın! Ayarlar → Uygulamalar → Uygulama yöneticisi → Chrome'u açın (veya Android cihazınızda kullandığınız herhangi bir tarayıcıya dokunarak) → Depolama → CLEAR CACHE öğesine butonuna dokunarak DNS önbelleğini temizleyebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
ANDROİD TELEFONLARDA DNS DEĞİŞTİRME
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
ÖNBELLEĞİ SİLİNCE NE OLUYOR? Unutmayın ki önbelleği temizlemek çerezleri temizlemekle aynı işlem değil. Önbelleği silerseniz aktif oturumlar ve saklı bilgiler korunacak ama bir sayfayı ilk kez ziyaret ettiğinizde görseller ve stil dosyaları bir kez daha indirilecek. Siz bu işlemin farkına bile varmayacaksınız.
Google Play Store'da önbellek temizliği gerçekleştiren çeşitli uygulamalar bulunabilir. Bu uygulamalar, önbellek temizliğinin yanı sıra gereksiz videoları ve yer kaplayan fotoğrafları siler.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Bir bilgisayarın internete bağlandığı sırada servis sağlayıcısından aldığı DNS adresleri ve bunların çeşitli verilerinin saklanması için kullanılan alana DNS önbelleği denir.
DNS spoofing diğer adıyla DNS önbellek zehirlenmesi, Alan Adı Sistemi (İngilizce: Domain Name System) verisini bozarak, DNS çözümleme önbelleğine bozuk verinin yerleştirildiği bir bilgisayar güvenliği saldırısıdır. Ad sunucusunun yanlış sonuç dönmesini sağlar, örneğin IP adresi.
DNS hatası aldığınızda modeminizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem modemin önbelleğini temizleyerek hatanın çözülmesini sağlayabilir. Modeminizi güç düğmesinden kapatarak ya da prizden tamamen çıkartarak ve yeniden açmak için 30 saniye bekleyerek sorunun giderilip giderilmediğini denetleyebilirsiniz.
Bu değiştirme ile bilgisayarınızın ya da telefonunuzun DNS'ini değiştirirsiniz. DNS değiştirmenin bir diğer sebebi de hız ve güvenliği artırmaktır. Böylece daha hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı elde edebilirsiniz. Bir başka sebep ise istenmeyen içeriklerin engellenmesidir.
CCleaner APK, Android telefonu hızlandırma, temizleme, optimize etme uygulamalarının başında geliyor. CCleaner Android ücretsizdir.
Önbellek Ne İşe Yarar? Önbellek, veri erişimini hızlandırmak için kullanılır ve cihazların daha hızlı çalışmasını sağlar. Her internet erişiminde, ziyaret edilen her sayfa ile önbellek depolama işine başlar. Ardından aynı veriye tekrar ulaşılmak istendiğinde bu veriye kolayca erişimi sağlar.
Chrome(Cep Telefonu)
Chrome > Sağ alt köşedeki üç noktaya tıklayın. Ayarlar'a girin. Gizlilik butonuna tıklayın. Tarama Verilerini Temizle > Çerezleri ve Site Verilerini kontrol edin.
Android İşletim Sisteminde DNS Ayarları
Bağlı olduğumuz Wi-Fi bağlantı adını basılı tutarak çıkan seçenekten “Ağı Değiştir” menüsüne dokunuyoruz. Karşımıza gelen bölümde “Statik” seçeneğini işaretleyerek DNS 1 ve DNS 2 ayarlarımızı elle giriyoruz. Sonrasında ise kaydedip kapatmak yeterli olacaktır.
DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir. Ancak aşağıdaki gibi farklı ve güvenilir DNS adreslerini de kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri