Doğada oynayabileceğiniz çeşitli oyunlarla çocuğunuzun çevresini keşfetmesini ve doğayı sevmesini sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun doğada geçireceği eğlenceli vakit, onun doğada bulunma isteğini arttıracaktır. Çocuğunuza bitkileri ve hayvanları tanıtmak doğa bilincinin yerleşmesi açısından faydalı olabilir.
Doğada Zaman Geçirme Aktiviteleri
Doğa sevgisi aşılamak için en etkili yöntemlerden biri, çocukları doğal ortamlarda vakit geçirmeye teşvik etmektir. Bu, ailece doğa yürüyüşlerine çıkmak, ormanları keşfetmek veya kamp yapmak gibi etkinlikleri içerebilir.
doğa sevgisi, insanın içinde olan ve dünya'ya farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlayan bir sevgidir. doğa sevgisi içinde olan bir kişi yere çöp atmaz, hayvanları korur, ormanlara değer verir ve buna benzer bir sürü konuda hassastır.
Çevre sevgisi dediğimiz şey aslında doğanın, suyun, havanın, bitkilerin, hayvanların ve tüm canlıların yaşadığı ortamı sevmek, korumak ve ona saygı göstermek demektir. Çünkü çevre dediğimiz şey aslında bizim de içinde bulunduğumuz, yaşamımızı sürdürebilmemiz için gereken her şeyi barındıran bir bütündür.
İlgili 28 soru bulundu
Doğa sevgisi, insanın içinde olan ve Dünya'ya farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlayan bir sevgidir. Unutmamak gerekir ki doğa bizim evimizdir. Doğa biz kucak açar, doğanın verdiği besinleri yer, doğada barınır, doğa da yaşarız. Hayvanlar da bitkilerde bizim gibi doğada yaşarlar.
Doğaya meraklı olup, bu işi mesleği haline getirmek isteyen, doğayı, canlıları ve araştırmayı seven kişiler, üniversitelerin ekoloji mühendisliği bölümünü okuyarak ya da üniversitelerden ekolog sertifikası alarak ekolog olabilirler.
Edward'ın tanımına göre biyofili, "Yaşayan organizmalar ile çevrili olmanın getirdiği zengin ve doğal hazdır." Bu bilim insanlarından önce Antik Yunan filozofu Aristoteles, "doğa sevgisi" terimini "iş birliği" anlamında kullandığı için benzer tanım yaptığı dile getirilir.
Bol bol doğaya çıkın, açık hava aktiviteleri yapın
Deniz kenarına gitmek, doğada yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, toprakla oynayıp ağaç dikmek gibi aktiviteler çocuğun çevreyi anlayıp onu koruma bilincini kazanmasına yardım eder.
Çevre bilinci, "bireylerin veya toplumların çevre ile, dengeli bir şekilde ilişkilerde bulunabilmesi için sahip olması gereken davranış, tutum ve düşünce şeklidir. Bunun temelinde insanların çevreyi tahrip etmeden, ondan yararlanma ilkesi yatmaktadırf .
Doğanın Önemi:
Toprak, tarım ve gıda üretimi için hayati bir kaynaktır. Ekosistemler, biyoçeşitlilik sayesinde dengeli bir şekilde işler ve türlerin hayatta kalmasını sağlar. Doğa aynı zamanda insanların fiziksel ve zihinsel sağlığı için önemli bir rol oynar, stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir.
Doğa ve sever sözcüğünün birleşiminden oluşan doğasever sözcüğü bitişik yazılmalıdır.
Çocukların doğal ortamlara alışamamasına ve doğayla ilgili bir fobi (biyofobi) geliştirmelerine yol açabiliyor. Bu bireyler, doğayı yeterince benimsemedikleri için, doğaya karşı herhangi bir sorumluluk hissetmiyorlar. Doğal kaynakların tükenmesi karşısında harekete geçmeye yönelik bir istekleri bulunmuyor.
Çocukluk döneminde duygu kazanımında ve duyguların ifade edilmesinde yeterince destek alamamış yetişkinler insanlara karşı negatif duygu ve tutum içerisinde olmaya eğilimlidir.
Heteroseksüel: Duygusal ve/veya cinsel olarak karşı cinse ilgi duyan kadın veya erkektir. Homoseksüel (Eşcinsel): Duygusal ve/veya cinsel olarak kendi cinsine ilgi duyan kadın veya erkektir. Lezbiyen: Kadın homoseksüel veya duygusal ve/veya cinsel olarak kendi cinsine ilgi duyan kadındır.
Eşcinsel (Homoseksüel): Aynı cinsiyetten olan kişilere duygusal/cinsel ilgili duyan kişiler için kullanılan kavramdır. Lezbiyen: Kendini kadın olarak tanımlayan ve kadınlara karşı romantik ve/ya cinsel yönelimi olan kişileri tanımlar.
Doğaya saygı, insanların doğayı anlamaları, değer vermeleri ve korumaları anlamına gelir.
İnsanların ve canlıların hayatını devam ettirebilmesi için doğa olmazsa olmazdır. Tüm canlıların yaşaması için gerekli koşullar doğada sağlanır. İnsan için hayati önem taşıyan doğa, insanlardan hak ettiği değeri göremez. Çevre insanlar tarafından kirletilmekte ve dünya yaşanmaz hale getirilmektedir.
Bir başka sanat akımı olan Natüralizm (doğalcılık), 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında genellikle sanat ve edebiyatta görülmüş olan bir akımdır. Bu akım, doğa biliminin belirli ilke ve yöntemlerini kendi sanatına uyarlayan sanatçılar tarafından geliştirilmiştir.
Bir nevi stresin panzehrini bizlere sağlıyor. Araştırmalar, doğada zaman geçirmenin stresi azalttığını, zihinsel rahatlama sağladığını ve kaygı bozukluğu, depresyon riskini düşürdüğünü gösteriyor. Doğanın huzur ve sakinlik veren atmosferi, ruh halini iyileştirirken zihnimizi yeniden tazelik ve enerji ile dolduruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri