Sinameki Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Rezene (%6,4), Ahududu Yaprağı, Aroma Vericiler (Kayısı, Şeftali, Portakal), Isırgan Yaprağı (%4,7), Kiraz Sapı, Meyan Kökü, Funda Yaprağı, Civanperçemi (%2,8), Ardıç Meyvesi, Kuşburnu, Kayısı (%0,1).
Form çayı olarak bilinen bitkisel çaylar zayıflamaya yardımcı olur. Sağlıklı bir beslenme programı ve fiziksel aktiviteye ek olarak düzenli kullanılan form çayı kilo vermede başarılı olmayı destekler. Metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan form çayı aynı zamanda uzun süre tokluk hissi yaratır.
Kayısı çayının sağlığa bilinen bir zararı yoktur. Diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi kayısı çayında da günlük tüketim miktarı fazla olmamalıdır. Günde iki bardaktan fazla tüketilen kayısı çayı kusma ya da ishale neden olabilir.
Kayısı Çayı Ne Zaman İçilmeli? Kayısı çayının istenilen etkiyi vermesi için ne zaman tüketildiği önemlidir. Kayısı çayını zayıflamak için tüketmek isteyenler sabah aç karnına içmelidir. Bu şekilde kayısı çayı metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlayabilir.
Kayısı çayı içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim ve boşaltım sistemini destekler, bu sayede metabolizma hızını artırır. İçerdiği vitamin, mineral ve kalori sayesinde vücutta meydana gelen ateşi düşürmede yardımcıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Özellikle aç iken , yemeklerden önce tüketirsek iştahımızı kapatıyor. Düzenli olarak 1 hafta 1 bardak bu kürü içerek uyguladığımızda çok faydalanacaksınız sevgili arkadaşlarım.
Yeşil çay ve beyaz çay, zayıflamak için en sık tüketilen çaylardan bazılarıdır. Bu çaylar, yağ yakımına olan etkileri sayesinde zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir. Buna ek olarak kiraz sapı ve funda yaprağı gibi çaylar da vücuttaki ödemin atılmasında oldukça etkilidir.
İçeriğinde yer alan antioksidan vitamin ve mineraller ile metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan kiraz sapı çayı zayıflama uygulamalarında da sıklıkla başvurulan bir çay çeşididir. Uzun süre tokluk hissi sağlar. Yemeklerden önce kiraz sapı çayı içilmesi iştahı engelleyerek daha fazla besin tüketilmesini önler.
Kiraz sapı içerisinde bulunan biyoflavanoidler ve potasyum tuzları nedeni ile diüretik etkiye sahiptir. Bu nedenle kiraz sapı çayı iyi bir idrar söktürücü ve ödem atıcı olarak karşımıza çıkar. İçeriğinde bulunan güçlü idrar söktürücü ve iltihap önleyici etkisi ile böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
Doğadan Form kiraz saplı karışık bitki çayı 20'li zayıflamaya yardımcı doğal bir karışımdır. Doğadan kiraz sapı çayı arındırıcı etkisiyle vücudun dengesine katkıda bulunur.
Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir.
Doğadan Form çaylarını yemeklerden yaklaşık yarım saat sonra tok karnına günde 2 poşet tüketilmelidir.
Kuru kayısı metabolizmayı hızlandırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenlediği için doğru bir diyet besinidir.
İçerdiği potasyum ve magnezyum kalp, böbrek, tansiyon, karaciğer hastalıklarına karşı birebir.
Form çayı aşırı tüketmek insan sağlığı için zararlı olabilir. Ayrıca form çayının ne zaman içildiği de önemlidir. Form çayları genellikle sallama çay şeklinde olduğu için bir kez demlenip taze şekilde tüketilmesi önerilir.
Form çayları içeriğinde yağ yakımına, idrar sökümüne, ödem atımına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı bitkiler barındırır. Bu sayede düzenli olarak tüketildiği takdirde kilo vermeye büyük ölçüde yardımcı olur.
TARÇIN ÇAYI
Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştıran tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.
İçerdiği fenolik bileşenlerin antioksidan etkileri sayesinde antiinflamatuar (iltihap giderici) etki sağlar. İdrar söktürücü etki ile antioksidan etkileri sayesinde kiraz sapı çayı idrar yolu enfeksiyonları ile mücadeleyi desteklerken böbrek sağlığını korumaya da yardımcı olur.
Özellikle zayıflamak, ödem atmak ve kilo vermek amacı ile kiraz sapı çayı tüketiyorsanız uzmanların tavsiyesi aç karnına tüketilmesidir. Kiraz sapı çayı 1 fincan sabah kahvaltısından yarım saat önce 1 fincan da akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere günde 2 fincan aç karnına tüketilmelidir.
Yeşil çay zayıflamanızda oldukça büyük bir paya sahip. Metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve kateşin adlı maddeleri içeren yeşil çay, zayıflama sürecinde size yardım edecektir. Yüksek oranda antioksidan içerdiği için vücut ısısını yükselterek, yağ yakımınızı başlatıyor.
Eğer ölçülü tüketim yapılmazsa, en sağlıklı besin bile bir süre sonra ödeme neden olabilir. Bu durum da yağ yakım hızını düşürür. Kirazın antioksidan bir meyve olması ve yağ yakmaya yardım etmesi, diyetisyenler tarafından ifade edilir ve kilo vermek isteyen kişilerin diyet listesine eklenir.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan beyaz çay Yağ hücrelerini yok ettiği gibi, vücut yağlanmasını da engelliyor. Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı da kullanılan zencefil çayı yağ yakımında en etkili çaylardn biri olarak bilinmektedir.
Uzmanlar özellikle sabahları, kahvaltıdan 15-20 dakika önce limonlu ılık su içmeyi tavsiye ediyor. Limonlu su yağ yakmaya yardımcıdır. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağları eritir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri