Doğal sabunlar, bitkisel yağlar ve alkali bir bileşen olan sodyum hidroksit veya potasyum hidroksit ile üretilir. Kimyasal katkı maddeleri, sentetik kokular veya renklendiriciler içermezler.
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.
Bu sabunlar, genellikle bitkisel yağlar, doğal esansiyel yağlar ve diğer doğal malzemeler kullanılarak yapılırlar. Bu, cildin doğal dengesini korumaya yardımcı olabilir ve ciltle temas ettiğinde zararlı kimyasalların yayılmasını önler.
İlk yapılan doğal sabun hayvansal yağlar ve bir çeşit potasyum hidroksit olan odun külleri ile yapıldığı tahmin edilmektedir. İngiltere'de doğal sabun için hükümet yüksek vergiler almıştır, dolayısıyla sabun lüks bir ürün olarak orta çağda adlandırılmıştır. Basit anlamda doğal sabun yağ, su ve kostikten yapılır.
İlgili 44 soru bulundu
Sabun yapımında iki temel madde vardır; kostik (NaOH) ve yağ. Doğal sabun yapımında bu iki madde kullanılır. Bununla birlikte içerisine; su, tuz ve gliserin katılmaktadır. Bunun dışında herhangi bir kimyasal kullanılmaz.
Sabun üretiminde kullanılan yağların başında bitkisel yağlar gelmektedir. Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.
Papatya sabunu, Kleopatra'nın güzellik sırrı olarak bilinir. Papatya sabunu özellikle yağlı cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Cilde tonik etkisi sağlar. Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise cildi sıkılaştırır ve tıkalı gözeneklerin açılmasını sağlar.
Bu mucizevi yağdan üretilen zeytinyağlı sabun, E vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengindir. Bu özelliği ile saç ve cilt bakımında oldukça faydalıdır. Banyo sırasında kullanılırsa, hem saç hem de vücut için iyi bir bakım ürünü olmanın yanı sıra doğal bir temizleyicidir.
Su ile karıştırılan odun külü sodalı su üretir, bu da daha sonra sabun yapmak için hayvansal yağ ile karıştırılabilir. Külünüze kaynar su eklemeniz, birkaç gün bekletmeniz ve kül suyunu (sodalı su) karışımdan boşaltmanız yeterlidir.
Keçi sütü sabunu, nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklerinin yanı sıra cildin doğal yağlarını çıkarmadan kiri, yağı ve pürüzleri ciltten uzaklaştırabilen etkili bir temizleyicidir. Genellikle kuruluk, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi çeşitli cilt sorunlarını giderilmesine destek için kullanılabilir.
Günlük olarak kullanılan sabunlar çok sayıda kimyasal bileşik içerir. Bunlar arasında yağlar, çözücüler, uçucu yağlar, pigmentler, emülgatörler , yüzey aktif maddeler , stabilizatörler, koyulaştırıcılar, koruyucular ve köpüren maddeler bulunur.
Yüz sabunu satın almadan önce ilk olarak cilt tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız yağsız sabunları kullanabilirsiniz. Yağsız ciltler için özel olarak tasarlanan yüzü kurutmayacak nemlendirici özellikli sabunlarla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Seçenekler el, yüz ve vücutta güvenle kullanılabilir. Dove klasik sabun klasik nemlendirici içerikli özel formülü sayesinde her zaman güzel sonuçlar verir. Cilt bakımında sabun kullanmayı istemeyenlerin çekindikleri iki şey vardır.
Doğal sabunlar; ciltteki yağlanmayı, sivilceleri, sarkmaları ve kırışıklıkları gidermekte çok faydalı olmaktadır. Günümüzde birçok kimyasal içeren ürünler üretilmekte ve cilt için bunlar tercih edilmektedir. Bunun yerine doğal olarak ciltteki problemlere uygun bir sabun tercih etmek en sağlıklısıdır.
Hakiki zeytinyağlı sabunun rengi de kremden yeşile çalan bir renkte olur. Çok koyu yeşil renkteki sabunlar kimyasal ürünler ile hazırlanmıştır. Eğer sabunda yoğun şekilde parfüm kokusu varsa; bu sabunun doğal olmadığını gösterir. Zeytinyağı ekonomik değeri yüksek bir yağdır.
Yüz temizleyiciler ise sadece cilt temizliği için tasarlanmıştır. Sabunlar yüksek pH değeri içermekte ve ciltte iritasyona sebebiyet verebilmektedir. Yüzü temizlemede kullanılan ürünlerin önemli bir avantajı da cilt temizliğini etkin şekilde gerçekleştirebilmelidir.
Çevrenin zararlı etkisine karşı saçı ve cildi koruyarak, günlük temizlik ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Yeşil çay sabun yüzde yüz doğal bitkisel içerikle üretilen, doğal yöntemler kullanılarak, kimyasal hiçbir madde barındırmayan sağlıklı bir sabun çeşididir.
Damla Sakızı Sabunu, Ciltte oluşmuş akneleri yok eder ve cildi canlandırır. Damla Sakızı Sabunu, Cilt nem seviyesini dengeler ve gereken pH değerinde tutar. Damla Sakızı Sabunu, cilt kırışıklıklarını azaltmaya faydalıdır. Damla Sakızı Sabunu, Cildi sıkılaştırır ve sarkmaları önleyip toparlar.
İçeriğine göre, lekelere iyi gelen sabun kükürtlü, keçi sütlü, limon, maydanoz, meyan kökü, okaliptus, vanilya, vişne, yeşil elma, zencefil, zeytinyağı sabunu olarak ayırmak mümkündür. Genel olarak lekelere iyi gelen sabun kokulu olsa da kükürt sabunu kokusuzdur.
"sabun" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 7 sonuç soap i.
İçindekiler: Sodyum Palmat, Sodyum Donyağı, Su, Sodyum Palm Kernelat, Gliserin, Stearic Asit, Sodyum Klorür, Parfüm, Octyldodecanol, Sitrik Asit, Tatrasodium EDTA,Etidronik asit, Disodium Dsityrybiphenyl Disulfonate, Citronellol, Geraniol, CI 77891. Serin ve kuru tutun, güneşten koruyun.
Hacı Şakir Bey'in, 19. yüzyılın ortalarında Kırım'da sabun ve mum üretimi ile başlayan, 1915 yılında da göç ettiği İstanbul'da devam eden marka yolculuğu, Colgate-Palmolive Türkiye çatısı altında devam ederken, ilk günkü "doğal", "saf" ve "kaliteli" algısı ile Hacı Şakir, geçen 130 yılda Türk halkının kültürünün bir ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri