Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur. Doğal sayılar; 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, ........ dır.
Doğal Sayılar
Sıfır ve sayma sayılarından oluşan kümeye doğal sayılar küme- si denir. Doğal sayılar kümesi N ile gösterilir.
Doğal sayılar, {N} ={0,1,2,3,4,5,6,7,...} biçiminde sıralanmakta olan tam sayılar olarak ifade edilebilir. Ayrıca sayma sayılarına 0 sayısını ekleyerek elde edilirler.
Doğal sayılar kümesi 0'dan başlar. Sonsuza kadar da devam eder. 0 sayma sayıların başında yer alsa da bir sayma sayısı değildir.
İlgili 27 soru bulundu
0 bir doğal sayı değildir. Nötr bir sayıyı saymak anlamsızdır. Üstelik doğal sayılar, pozitif tam sayılar kümesidir.
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
Sayma sayıları kümesine {1,2,3,…} sıfırı da katarsak doğal sayılar oluşur. Doğal sayılar 'N' harfi ile gösterilir: N={0,1,2,3,…10,…100,…}
Doğal Sayılar: Sayma sayılar kümesine daha sonra bulunan 0 (sıfır) sayısının katılması ile oluşan N = {0,1,2,3,…} kümesine doğal sayılar kümesi denir. Tam Sayılar: Doğal sayılar kümesi negatif tam sayılara genişletilerek tam sayılar oluşturulmuştur. Bu küme Z ile gösterilir.
Bu rakamlar sıfırdan başlar ve dokuza kadar devam eder. Böylece görmüş olduğunuz gibi doğal sayılar Toplamda 10 tanedir. Aynı zamanda en büyük doğal sayı ise dokuz olarak öne çıkıyor. Bu durumda en küçük doğal sayı ise sıfır rakamıdır.
Matematikte doğal sayılar kümesi "N" ile gösterilir. Doğal sayılar denmesinin sebebi doğada görüp tanıdığımız sayılar olduğu için bu isimle anılmıştır. Doğal sayılar kümesi "0" ve pozitif tüm sayıların olduğu kümedir.
4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını; basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. Bir sayısı en küçük sayma sayısıdır ama en küçük doğal sayı değildir. Sıfır sayısı en küçük doğal sayıdır.
Tam sayılar, doğal sayılar (0, 1, 2, 3, …) ile bunların negatif değerlerinden (…, -3, -2, -1) oluşan sayı kümesi. Kesirsiz ve ondalıksız sayıların tamamı tam sayılardır.
Bir doğal sayının rakamlarının belirttiği değere rakamların sayı değeri denir. Doğal sayının rakamlarının toplamına rakamların sayı değerleri toplamı denir.
Doğal sayılar kümesi 0'dan başlayıp + sonsuza kadar gider. + sonsuz yönünde bir sınırı yoktur ama 0 bir sınırdır diyebiliriz. Dolayısıyla doğal sayılar sonsuzdur, ama bir sınırları (0) vardır.
Tek sayılar iki ile tam bölünemeyen ve aynı zamanda da ikinin katı olmayan sayılar olarak karşımıza çıkarlar. Tek doğal sayılar şunlardır: - Tek Sayılar: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19,... Tek doğal sayılar bu şekilde sonsuza kadar gitmektedir.
Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar ilerleyen sayıların tümüne denilir. Doğal sayılar kümesi: {0, 1, 2, 3, 4, …} olarak gösterilir. Bu kümenin her bir elemanı doğal sayıdır.
Üç basamaklı en büyük ve en küçük tek sayı, tekli rakamla ifade edilen sayılardır. Matematikte 0-1-3-5 şeklinde devam edenlere tek sayılar, 0-2-4-6-8 şeklinde devam edenlere ise çift sayılar denmektedir. Bu durumda en üç basamaklı büyük tek sayı 999, en küçük tek doğal sayı ise 101 olarak bilinmektedir.
Örneğin; Doğal sayılar, üst mertebedeki kavramların hepsinin özelliklerine sahiptir. Yani doğal sayılar; Hem tam sayı, hem rasyonel sayı, hem de gerçek sayı olmak zorundadır, bunun dışında bir olasılık yoktur.
Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
En küçük dört basamaklı doğal sayı olan 1000 sayısını bu şekilde açabiliriz. Aynı zamanda en büyük dört basamaklı doğal sayı ise 9999 sayısıdır.
0 bir doğal sayıdır. Dolayısıyla hem rasyonel hem de reel sayıdır.
En Büyük ve En Küçük Doğal Sayılar
Doğal sayılar kümesinin ilk elemanı olan 0, en küçük doğal sayı olarak kabul edilir. Tek basamaklı doğal sayılar arasında en büyük değere sahip olan 9, 2 basamaklı olanlarda 99, 3 basamaklı en büyük doğal sayı 999 ve 4 basamaklı en büyük doğal sayı ise 9999 olarak kabul edilir.
Doğal sayılar 0'dan başlayan 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... vb. şeklinde devam eden sayılar bütünüdür. Doğal sayılar N sembolü ile gösterilir. Yani doğal sayıların formülü; N={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ...}
En küçük olan pozitif tam sayı 1 olarak kabul edilmektedir. En büyük olan negatif tam sayı –1 olarak kabul edilmektedir. Pozitif olan tam sayılar sıfırdan büyük olmaktadır. Negatif olan tam sayılar sıfırdan küçük olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri