Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Papatya Suyu
Bilinen en eski saç açma malzemesi, papatya suyu. Birkaç adet papatya çayı poşetini demleyerek kendine saç açıcı bir karışım hazırlayabilirsin. İstersen sıcak suya bir kaşık kadar kuru papatya, birkaç damla limon suyu ve biraz da zeytinyağı ekleyerek daha kompleks bir kür de yapabilirsin.
Limon ile boyalı saç rengi açmak için bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp sprey bir şişeye boşalt ve ardından saçlarına uygula. Durulama gerektirmeyen bu yöntemi uyguladıktan sonra güneşe çıkıp saçlarının kurumasını beklemen yeterli!
İlgili 18 soru bulundu
Karbonatın saça faydaları
*Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçiyor. *Kepeklenmeyi önlüyor, var olan kepekleri yok ediyor. *Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Diş macunu içerisinde bulunan beyazlatıcılar saç renginde açılmaya yol açabilir.
Limon suyu her saç tipinin rengini açmaya yardımcı olur.
Yine yanlış! Limon komik sürprizler yapabilir. Sitrik asit sadece doğal açık saçlarda işe yarar: açık sarı, koyu sarı veya kestane rengi. Eğer koyu renk saçlarınız varsa, etkisi en iyi ihtimalle turuncu olacaktır...
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
En iyi mor şampuan ile küllü saçlardaki turuncu yansımalardan da kurtulabilirsiniz. Babylights yaptıranlar ve saçlarında açıcı olanlar da ürünlerin etkili formülü ile daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirler.
Siyah saç açılırsa ne renk olur? Saç rengin ilk açıldığında turuncumsu, bakırımsı bir renk ortaya çıkar. Ancak kuaförün bu rengi kumral gibi açık kahve bir tona boyayarak bu turuncu rengin oluşmasını engeller. Sonrasında saçlarının zarar görmemesi için arada 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
“Saç açmadan boya tutar mı?” sorusunun cevabı, boyanın rengine göre değişiklik göstermektedir. Koyu renkli saçlarda açma işlemi olmadan istenen pastel tonları elde etmek maalesef mümkün değil. Pastel tonlar istiyorsanız ve koyu renk saça sahipseniz “saç açmadan boya tutar mı?” sorusunun cevabı ne yazık ki hayır.
Oksidan boya kutularının içerisinde bulunan beyaz renkli kremsi bir sıvıdır. Boyanın rengini saça nüfuz edebilmesi için boya kutusunun içerisnde bulunan oksidan krem formlarında yer alır ve tüp içerisindeki renk veren boyanın birbiri ile karıştırılması ile aktif hale getirilir.
GÜNEŞ SAÇI YIPRATABİLİR.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Ancak zaman zaman saçınızdaki boyayı akıtarak doğal bir görünüme kavuşmak ya da mevcut saç renginizi 12 ton açmak isteyebilirsiniz. Bunun için sık uygulamamak kaydı ile saçlarınıza zarar vermeyecek bir yöntem olan karbonatı önerebiliriz.
Limon suyu ile saç boyası akıtma
Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
Deniz Suyu Saç Rengini Açar mı? Denizden çıktıktan sonra güneşlenmeniz ya da güneşin altında vakit geçirmeniz durumunda deniz suyunun doğal saç renginizde açılma sağladığını gözlemleyebilirsiniz. Ancak burada bir uyarıda bulunalım. Eğer saçlarınızda boya varsa, deniz suyu saçınızdaki boyanın akmasına da neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri