İdeal yükseklikleri 180-220 cm arasındadır. Sayaç girişine TS EN 331 normuna uygun bir gaz kesme vanası konulması gerekir. Sayaç ve bağlantı boruları, duman bacaları üzerine yerleştirilemez. Sayaçların duvar ile sayaç arasında en az 2 cm boşluk imkânı sağlayan sayaç konsoluyla monte edilmesi gerekir.
Doğal gaz aboneleri sayaç montaj ve bağlantı malzemesi bedeli ödemeyecek. Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından abonelerden talep edilen, abone bağlantı bedeli kapsamındaki sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri bu kapsamdan çıkarıldı.
Madde 40- (Değişik fıkra:RG-14/5/2022-31835) Sayaçlar, dağıtım şirketinin mülkiyetinde olup abone bağlantı bedeli dışında hiçbir bedel alınmadan dağıtım şirketince temin edilerek sisteme dahil edilir.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Ufacık bir Neodimyum mıknatıs ile gaz saatinizin çalışmasını engelleyebilirsiniz. Bu durum cazip gibi görünse de aslında son derece zararlıdır. Aynı şekilde sadece gaz saatini değil su saatinizi ya da elektrik saatinizi de etkileyebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Doğal gazın kaçak bir şekilde kullanımı sağlanmak istendiği zaman, tesisat üzerinde verilecek olan hasarlara bağlı olarak da işlem yapılabilir. Bazı durumlarda borulara zarar verilerek, bazı durumlarda da doğal gaz kazan dairelerinde ortaya çıkarılan hasarlar sayesinde kaçak kullanım sağlanır.
Konunun detaylarına geçmeden kısaca bilgi vermemiz gerekirse; doğalgaz sayacı, abonelik için başvuru yapılacak gaz dağıtım şirketinin yetkili personelleri veya onların yetki verdiği firmalar tarafından monte edilir. Gerek sayacın takılması, gerekse kontrolü ve bakımı dağıtım firmasının sorumluluğundadır.
Doğalgaz açım işlemleri tamamlandıktan sonra sıra elektrik açtırma işlemine gelir. Kombi markası ile ilgili firmanın personeli gelir ve elektrik bağlantısını yapar. Sonrasında kombi kullanılmaya başlanır. Bu aşamada elektrik bağlantısı için asla kendiniz müdahale etmemelisiniz.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek.
İGDAŞ internet sitesinde yer alan bilgiye göre 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 4,638696' TL. 1 metreküp doğalgaz fiyatı 4,63 TL'te denk geliyor. Böylece 25 metreküp doğalgaz yaklaşık 116 TL oluyor.
Açıklanan kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Doğalgaz tesisatı projesi için sıfır bir daireye taşındınız ve henüz gaz kullanmaya başlayacaksanız İGDAŞ yetkili firmalarca doğalgaz projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL + KDV +Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00 TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Doğalgaz projesi çizim işi sadece yetkili bir mühendislik firması tarafından yapılması gerekmektedir. İGDAŞ yetkisi olmayan firmalar doğalgaz projesi çizimlerini İGDAŞ tarafına gönderip onay alamamaktadır.
Sözleşmenizi yaptıktan sonra sertifikalı doğal gaz firmanız, İGDAŞ'tan gaz açılışı için randevu talep eder.
Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Kombiler ilk kez çalıştırılacakları zaman öncelikle su basınç bar ayarları kontrol edilir. Ardından gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
- Abonelik, Sözleşme ve Fesih işlemlerinizi İGDAŞ Online İşlemler Sayfası'ndan (https://internetsubesi.igdas.istanbul/), İGDAŞ Mobil ve e-Devlet Uygulamasından, Alo 153'ü arayarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarımıza gelerek yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri