Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Rahim ağzında açılma olmayacağı düşünülen durumlarda, suni sancıdan önce rahim ağzını hazırlama işlemi yapılır. İlaçlar veya bazı aletler ile rahim ağzının incelmesi ve yumuşaması sağlanır. Suni sancı öncesinde rahim ağzının hazırlanmasında kullanılan diğer bir yöntem ise 'rahim ağzının sıyrılması' uygulamasıdır.
---Sonraki doğumlarda ortalama 2-3 saatte tam açıklığa ulaşılır, maksimum 5-6 saat sürer. ---Bu fazda saatlik rahim ağzı açılması , ilk doğumunu yapanlar için saatte en az 1 cm , sonraki doğumlarda saatte en az 1,5 cm olmalıdır. Daha hızlı da olabilir.
Gebelik süresinde bebek amniyon kese içerisinde bulunur. Bu kesenin patlaması ile birlikte amniyotik sıvı da vajinal yol aracılığı ile dışarı atılacaktır. Bu halk arasında su gelmesi olarak bilinir. Bu durumda rahim ağzı tam olarak açılır.
Özellikle daha önce doğum yapmış kadınlarda rahim ağzında 2-3 cm lik açıklık olabilir ve kadın bu açıklıkla günler-haftalarca dolaşabilir. Nişan denilen kanla karışık sıvının gelmesi doğumun 24 saat içinde başlayacağının habercisidir. Yani nişan gelmesinden 24 saat sonra doğum başlar.
İlgili 31 soru bulundu
Göğüs Uçlarını Uyarmak. Doğumu başlatmaya yardımcı olan ve kolaylaştıran yöntemler arasında en kolay ve etkili olanlarından biri de meme uçlarını uyarmaktır. Kadınlara verilen suni sancı aslında oksitosin hormonudur. Bu hormon vücut tarafından doğal yollarla da salgılanabilir.
Bebeğin başının doğum kanalında ilerleyebilmesi için rahim ağzının tamamen açılmış ve incelmiş olması gerekir. Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder.
Rahim ağzını yumuşatmak için doktorunuz vajinanıza ve rahim ağzına hap veya jel koyabilir. Kasılmaları başlatmak için bazen damarınızdan ilaç verilir. Doktorlar, ancak tıbbi bir neden varsa 39 haftadan önce doğumu başlatır.
Bebeğin kesesinin erkenden açılması ve suyun gelmesi:
Kesenin erken açılması ve suyun gelmesi riski bulunan gebeliklerde, ilişkiye girilmesi uygun değildir.
Hamileliğin son aylarına gelindiğinde vücudu rahatlatacak ve kaslarınızı gevşetecek bazı hareketler yapmak, bebeğinizin aşağıya inişini de kolaylaştıracaktır. Özellikle dizleri iki tarafa geniş şekilde açarak oturmak veya karnınızın aşağıya doğru sarkmasını sağlayarak durmak, rahim ağzına baskıyı arttıracaktır.
Kanlı ve Sümüksü Bir Akıntı Olması
Çoğu zaman akşamları, tuvalette ya da ani ayağa kalkılınca açık pembemsi ya da kahverengi, sümüksü bir akıntı gelebilir. Rahim ağzından gelen bu akıntı erken doğum sinyali de olabilir. Bu tarz bir akıntı görüyorsanız zaman kaybetmeden doktora başvurmalısınız.
İlk doğumlar için ortalama saatte 1 cm, sonraki doğumlar içinse, satte 1.5 cm olacak şekilde ilerler ve 10 cm rahim ağzı açılması olduğunda, rahim ağzı tam olarak açılmış kabul edilir ve böylece 2. evre olan ıkınma evresi başlar.
Siz de kolay doğum için gebelikte beslenme konusunda daha dikkatli olmalısınız. Bununla birlikte yürüyüş, yüzme, pilates veya yoga gibi hamilelikte güvenli olan egzersizleri yaparak hem vücudunuzu formda tutabilir hem de doğumunuzu kolaylaştırabilirsiniz.
Yalancı sancılar , rahim ağzında kesinlikle bir açılma veya incelme gibi durumları meydana getirmezler. Tüm bu sancıların biyolojik nedenlerinde annenin ve rahmin doğum için hazırlanmasından görülmektedir. Yalancı doğum sancılarına egzersiz ve alıştırma kasılmaları adınıda vermek doğru olacaktır.
Tıp dilinde doğum indüksiyonu olarak da adlandırılan suni sancı, yalnızca vajinal doğum yapabilecek durumda olan hamile kadınlara uygulanabilir. Suni sancı gerektiren durumların başında, anne karnındaki miadını tamamlanmasına rağmen hala doğum kanalına girmeyen bebek gelebilir.
Çünkü sıcak su, doğal sancının başlamasını sağlar. Anne suyun içine oturur ve suyun sakinleştiriciliğiyle rahatlamaya ve gevşemeye başlar. Doğumu yaptıracak olan doktor veya ebe, kendi ekipmanıyla suya girerek doğumu gerçekleştirir.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Anal seks ise gebelikte önerilmez. Eğer gebeliğe bağlı hemoroid (basur) probleminiz varsa anal seks sıkıntı yaratabilir. Ancak en önemlisi, anal seks yoluyla rektumda vajina içine doğru bakteri geçişi olur ve durum enfeksiyon riskini arttırır.
Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Rahim ağzında yaşanan değişiklikler, vajina bölgesinde ya da karında hissedilen baskı hissi ve adet sancısı ile benzerlik gösteren sancılanmalar erken doğum belirtileri arasında yer alır. Bu belirtilerden herhangi birinin hissedilmesi halinde en yakın hastaneye başvurmak anne ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir.
Nefes Nasıl Alınır? Bebek doğduğu anda ıkınmayı bırakmanız istenir. Burada önemli nokta; ıkınma tekniğinde nefesi burundan ve karın solunumu olacak şekilde almanızdır. Bu hem doğumu kolaylaştırır, hem de bebeğe daha bol oksijen sağlar.
Gebelikte çatı muayenesi erken doğumu tetikler mi? Çatı muayenesi rahim ağzını uyararak doğum ihtimalini başlatabilir ya da erken doğum olasılığını artırabilir.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
UYURKEN DOĞURAN BİLE VAR
Ancak bebek, o gelmeden önce doğar. Kadın, uyurken doğurmuştur. Bunun farkına ancak, 5 yaşındaki kızının uyandırmasıyla varır.
Normal doğum ilk gebelikte yaklaşık 14-15 saat sürer. İkinci doğum ortalama 7-8 saat, üçüncü doğumda ise genellikle 3-5 saat sürer. Fakat bu sürelerden daha kısa doğumlar da gerçekleşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri