Ölü Doğum Sonrası Bir Yıl İçinde Yeniden Hamile Kalmakta Sakınca Bulunmuyor. Lancet 'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, ölü doğumdan sonra tekrar hamile kalmayı geciktirmek için hiçbir neden yok.
Emzirme olsun veya olmasın, gebelikte baskılanan yumurtlama, doğum sonrası ortalama 42. Günde geri gelir ve başlar. Emziren annelerde ise emzirme süresince yumurtlama başlamayabilir. Bu adet görmeye de yansır. Emziren anne 2 ay kadar erken bir dönemde adet görmeye başlayabilirken, 18. Aya kadar görmeyebilir de.
Özetleyecek olursak; Eğer lohusalık kanaması dışında düzenli olarak adet görmeye başladıysanız, Bebeğinizi sadece anne sütü ile beslemiyor ve su da dâhil olmak üzere ek gıdalardan destek alıyorsanız, Bebeğiniz 4-6 aylık dönemi aştıysa bu emzirme döneminde hamile kalma ihtimaliniz bir hayli yüksektir.
Genel anlamda çok etkili bir yöntem olarak kabul edilmez. Kabul edilen doğumdan sonra yeni bir gebelik için en az 18 ay beklenmesidir.
Emzirirken hamile kalsanız bile sütün besin değeri değişmez. Sadece gelen süt azalır, kıvamı değişir ve tadı bebek tarafından sevilmeyebilir. Halsizlik genel hamilelik belirtileri arasında başlardadır. Ancak emziren kadınlarda da yorgunluk, halsizlik, güçsüzlük zaten görülür.
İlgili 16 soru bulundu
Doğum sonrası korunma yöntemleri içinde en uygun yöntemler "spiral, prezervatif (kondom), sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları ve üç aylık depo progestin iğneler" dir. Emzirme döneminde prezervatif kullanımı gebelikten koruduğu gibi aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur.
Emzirirken hamile kalmanız durumunda, bebeğinizi emzirmeye devam edip edemeyeceğinizin kararını doktorunuzla birlikte vermelisiniz. Hamile iken emzirme döneminde hormonlarınız değişeceği için gebeliğinizin doktor kontrolünde olması önemlidir.
Lohusalıkta ilk günler adet kanamasına benzer devam eden kanama, ilerleyen günlerde pembemsi, kahverengi ile devam ederek sarımtırak ve beyaz bir görünüm alarak biter. Bu süreç genellikle doğumdan 20-25 gün sonraya kadar sürer.
Birçok anne ve baba doğumdan sonra tekrar aşklarını canlandırmak için uzun süredir unuttukları cinsel ilişkiye geri dönmek istiyor. Uzmanlar doğumdan 40 gün sonra cinsel ilişkiye girilebileceğini söylüyorlar. 40 gün öncesinde cinsel ilişkiye girilmemesi öneriliyor.
Bu inanışın doğru olan kısımlarından elbette söz edeceğim ancak sütün ve emzirmenin bir korunma yöntemi olmadığının altını çizmekte de fayda var. Emzirme döneminde prolaktin yüksekliğinden ötürü genellikle yumurtlama olmaz ve kan östrojen hormon düzeyi düşüktür.
Özellikle emzirmeyen anneler doğumdan sonra henüz adet kanaması yaşamamış olsa bile doğumdan 3 hafta sonra bile hamile kalabilir.
Gerek bu nedenlerden gerek de fiziksel ve duygusal anlamda yaşanabilecek sıkıntıların dışında dinen ne zaman eşle yakın temasta bulunulabileceği bilinmelidir. Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Emziren bir annede yumurtlama ve gebe kalma riski 7'nci haftadan itibaren başlayabilir hatta bu dönemde lohusa henüz adet görmeye başlamadığından gebe kaldığının farkında bile olmayabilir. Bu nedenle korunma yöntemi, özellikle emzirmeyenlerde cinsel ilişki ile birlikte başlamalıdır.”
Cinsel ilişkiye girdikten sonra 24 ila 72 saat arasında spermlerin yumurta içerisinde canlı kaldığı bilinmektedir. Bundan dolayı cinsel ilişkiden sonra hamile kalma süresi 1 ila 3 gün arasında değişmektedir. Zaten genel olarak 3. gün olduğunda kişinin hamile kalma durumu gerçekleşir.
sorusuna özet olarak cevap vermek gerekirse, evet kalınır.
İster normal ister sezaryenle doğum yapmış olun kanamalar tamamıyla bitmeden ilişkiye girmek sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Rahmin içini döşeyen dölyatağı dediğimiz kısmı enfeksiyondan koruyan ortamı doğum sonrası olan lohusalık kanaması ile hassaslaşır ve bundan dolayı mikroplar daha kolay üreyebilir.
Hanefî mezhebine göre âdet ve lohusalığın azami müddetleri (âdetin azami müddeti on, lohusalığın kırk gün) bitince, herhangi bir şart aranmaksızın eşler arasında cinsel ilişki helal olur.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Klasik birçok kaynakta lohusalık dönemi 1.5 ay yani 6 hafta kadar belirtiliyor. Bu nedenle doğumdan sonra cinsel yaşama yeniden dönmek için uzmanlar 45 gün kadar beklenmesini öneriyor. Bu süreçte anne adayının genital organının tamamen iyileşmesi gerekiyor.
Yeni Üye. dinen 40 gün beklemenize gerek yok öncelikle, kanamaniz bittiği zaman ilişkiye girilebilir. tibben de 6 hafta olarak öneriliyor, ama bir çok şey için kanamanın bitmesi yeterli.
Doğum sonrası ne zaman cinsel ilişkiye başlanmalı? Genel görüş doğum yapmış kadının ruhsal ve fiziksel toparlanmasının 6 hafta süreceği, yine bu dönemde oluşan yoğun akıntının zorluk oluşturabileceği ve cinselliğin doğum sonrası 40. günden sonra başlayabileceği yönündedir.
Öncellikle hamile annenin sütünün bebeğe zarar vereceği görüşü kesinle doğru değildir. Yani hamileyken bebeğinizi emzirmeniz bebeğe zarar vermez. Sadece hamilelik sırasında artan hormonların etkisi ile süt miktarında bir miktar azalma olur. Bu durum gerek bebek gerek anne için stres yaratabilir.
Adet kanaması en erken doğumdan 6-8 hafta sonra başlayabilir. Yumurtlama ise ortalama doğum sonrası 6. Haftada geri gelir. Eğer emziriyorsanız, emzirdiğiniz sürece adet kanaması olmayabilir.
En zararsız olarak kabul edilen doğum kontrol hapları genellikle düşük dozlu olanlardır. Örneğin, Loestrin 24 Fe ve Yaz gibi markalar genellikle en az yan etkiye sahip olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri