İstiridye veya midyelerin içine kum taneleri kontrollü bir şekilde koyulup onların sedef minerali üretimi tetiklenmektedir. Bu şekilde oluşturulan kültür incileri 3 ile 8 yıl süre içinde inci üretmiş olmaktadır.
Avustralya, Endonezya ve Myanmar etrafındaki Güney denizi suları büyük beyaz incileri ile ünlüyken, Tahiti büyük siyah incileri ile ünlüdür. *İnci Doğurur. Halk arasında en çok bilinen yanlıştır. İnci ASLA doğurmaz.
Dişinizin ucuna inciyi sürttüğünüz zaman, gerçek incinin üzerinde bulunan sedef tabakası pullanarak, pürüzlü bir yapıya sahip olacaktır. Sahte incinin yüzeyinde ise, neredeyse hiçbir hasar ve değişiklik gözlenmemekle birlikte, olduğu gibi parlak ve pürüzsüz kalır. Bu yöntem de dişe sürtme testi ile benzerlik gösterir.
Hayvanın vücuduna bir kum tanesi, bir parazit veya yapay olarak bir sedef parçası girince etrafında bunu kaplayan sedefimsi bir madde oluşur. Böylece tabaka üst üste gelerek küresel inci meydana gelir. İnci sözcüğü Çince çen-çu sözcüğünden gelmektedir ve Eski Türkçesi yinçü şeklindedir.
Doğal gerçek incilerin çoğu, pembe, mor, mavi, yeşil, altın, sarı, gümüş ve siyah renk tonlarıyla beyazdan griye değişen renklerde gelir. Ayrıca kültür üretimi sayesinde siyah incilere günümüzde daha çok rastlanmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Evet, yumurtlayan inci gerçektir. Yumurtlayan inci, istiridyelerin içine yerleştirilen bir yapay parçacığın etrafında sedef bir madde birikmesi sonucunda oluşan bir inci türüdür. Böyle incilerin oluşumu, doğal incilerin oluşumuna benzer.
Ancak gerçek bir siyah inci çok değerli ve pahalı olduğundan oldukça fazla taklidi yapılmıştır. Koyu parlak siyah bir inci, çok nadir bulunur ve oldukça pahalıdır.
İnci doğurur, Doğal inci doğurur, içerisinden bir adet daha tane çıkar.
Bu aksesuarlar arasında yer alan doğuran inci ürünler, genel olarak Deniz canlılarının içinden çıkarak nadir bir şekilde bulunan ve elde edilişi oldukça zahmetli olan bir takı ürünüdür.
Bir incinin yüzeyi ne kadar temiz, pürüzsüz, lekesiz ve darbesiz ise o kadar değerli olur. Minik leke ve darbelerin olması yansıma ve parıltısını etkilediği için kalitesini düşürecektir. Yüksek kaliteli incilerin keskin ve ayna işlevinde bir yansımaya sahip olduğunu görebilirsiniz.
Gerçek inciler büyüteç altında yüzey pürüzlü görünür fakat sahte olanlar pürüzsüz görünür. Hakiki inciler düzensiz renk dağılımına ve şekle sahiptir. Sahte olanlar tek renktedirler ve düzgün şekildedirler. Hakiki incilerin delikleri küçük ve düzenlidir, sahte incilerin ise delikleri geniş ve düzensizdir.
Gerçek inciyi ayırt etmek için, inciyi ateşe tutmak yeterli olacaktır. Gerçek inciler ateşten etkilenmez ve herhangi bir değişiklik gözlemlenmez.
Kadınlar kendilerine yakıştırdıkları ve beğendikleri şık inci kolyeyi satın alırken dikkat etmeleri çok önemlidir. Satın alma işleminden önce gerçek inci kolye satan online mücevher bayileri bulunmaktadır. Bunlara başvurabilirler. Ayrıca kuyumcular da sattıkları mücevherleri sertifikaları ile satarlar.
İnciler ayrıca sihirbazlar tarafından da ödüllendirilir ve cadılar, diğer dünya kaynaklarından gelen istenmeyen enerjilere karşı koruyucu tılsımlardır. İncinin bulunduğu yumuşakça ve suya bağlı olarak incilerin beyaz, kahverengi, pembe, siyah, altın ve mavi renkleri mevcuttur.
Günümüzde ılıman ve sıcak bölgelerde denizlerde doğal olarak inci üreten istiridyeler bulunur. Aynı zamanda insan yapımı olarak havuzlarda da inci üretimi mevcuttur. Bu incilerin oluşumu ortalama 3- 7 yıl arasındadır.
Hakiki incilerin fiyatı 9 bin liradan başlıyor 30 bin liraya kadar çıkıyor. Bir de havuzlarda yetişen inciler var, onlar da inci ama havuzda yetiştiği için makbul değil. Bu inciler 500 liraya satılıyor.
Gerçek inciler şekil itibari ile düzensiz, kusurlu bir yüzeye ve parlaklığa sahip olarak bulunabilir. Son derece düzgün, eşit ve parlak bir incinin ise sahte olma ihtimali yüksektir. Gerçek incilere zarar veren, fakat gerçeğini sahtesinden ayırmanın yollarından biri de dişe sürtme testidir.
Aslında bakıldığında istiridye incisi fiyatları oldukça değişiklik göstermektedir. İstiridye incisinin fiyatlarının ne kadar olduğu üzerine yapılan araştırmalarda söz konusu inci tanelerinin 9 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösterdiği görülmektedir.
Bir istiridye yaşamı boyunca en fazla bir defa inci meydana getirebilir. Tatlı su incileri sedeflerinde, deniz istiridyelerinden daha az organik madde oluşur. Göller, Akarsular yada Yetiştirme Havuzlarında Organik materyallerin azlığı, bu incilere benzersiz ve cam gibi farklı bir parlaklık katmaktadır.
Tatlı su incileri %100 saftır. Midyenin içine yerleştirilen parça, midyenin iç kabuk astarından elde edilen bir inci malzeme parçasıdır ve bu parça daha sonra aynı inci malzemeyle (sedef) midye tarafından çevrelenir. Bu nedenle merkezinde başka bir malzeme (kabuk boncuk çekirdeği) yoktur; %100 saf incidir.
Eskiden beri insanlar tarafından değerli bir mücevher olarak kullanılan doğal incilerin çoğunun kaynağı denizde yaşayan istiridyelerdir. İstiridyeler yumuşakçalar şubesinde yer alan, denizde yaşayan kabuklu canlılardır.
1. İnci, mücevher taşlar arasında canlı tarafından oluşturulan tek değerli taştır. Bu canlılar; istiridye, deniztarağı ve bazı midyeler olabilir.
İnci, doğurganlığını ve anne sütünü arttırmaya yardımcı olur. Akciğer ve böbrekler için oldukça faydalı mineraller içerir. Hatta kemikte duyulan ağrılara, hiç geçmeyen migren ataklarına, mide, dalak ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklar ve hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.
- Kirli inciler az miktarda yumuşak sabun ve su solüsyonuyla temizlenebilir. Fakat asla incilerinizi sıvıya daldırmayın. Böyle durumlar için sadece nemli bir bez kullanmaya özen gösterin. - İncirlerinizi asla amonyak veya sert deterjan içeren solüsyonlarla temizlemeyin.
Kolyenin ana unsurunu oluşturan gerçek kum inciler, denizin içinde oluşan doğal taşlar arasından seçilerek özenle işlenir. Bu inciler, eşsiz renk ve doku farklılıklarıyla her biri benzersizdir. İnci ve kumun muazzam bir uyumu, kolyeyi sadece bir mücevherden öte bir sanat eserine dönüştürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri