Kamu görevlisi hekimlerin günlük çalışma sürelerine yönelik bir üst sınır belirtilmemiştir. Yine haftalık ya da günlük normal çalışma sürelerinin dışında, fazla çalışma sürelerinin üst sınırını belirleyen bir düzenleme de yoktur.
Devlet hastanelerinde poliklinikler hafta sonları (Cumartesi – Pazar) çalışmamaktadır. Herhangi bir rahatsızlık yaşamanız durumunda hastanelerin 24 saat düzeniyle haftanın 7 günü çalışan acil servislerine giderek muayene olabilirsiniz.
sürelerinin en çok 48 saat olabileceği belirtilmiştir. hekimlerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir. durumlar hariç, haftada kırk saatten az olmamak kaydı ile ilgili aile hekiminin talebi ve yerel sağlık idaresinin onayı ile belirlenen çalışma saatleri içinde çalışırlar.
10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün izin verilir. * Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada ve- rilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer. . 1 yıldan 10 yıla kadar hizmeti olanlar için 20 gün, . 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün izin verilir.
Başta uzman doktorlar olmak üzere diğer doktorların da tek seferde yazabileceği rapor süresi 10 günü aşamaz. Bu süre doktorun gerekli görmesi durumunda kontroller ile uzatılabilir. "Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler.
İlgili 24 soru bulundu
İş Kanunu'nun 63. maddesi uyarınca iş akdine dayalı olarak görev yapan hekimler için haftalık çalışma süresi 45 saattir.
Doktorlar için bugün resmi tatil değildir.
Cerrahların günün büyük bir bölümünde ayakta olmaları ve haftada en az 50-60 saat ve belki de nöbetçi olarak çalışmaları gerekmektedir. Çalışma saatleri çok düzensiz olabilir ve o gün için hangi ameliyatların planlandığına bağlı olarak bazı günler diğerlerinden daha uzun olabilir.
Ayda en fazla sekiz nöbet tutulacak
Yeni yönetmeliğe göre, uzmanlık öğrencileri (asistan hekimler) üç günde birden daha sık olmamak kaydıyla ayda en fazla sekiz nöbet tutacak. Gece nöbeti tutan uzmanlık öğrencileri, nöbetin ertesi günü sağlık hizmeti sunumunda görev almayacak.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
Yani gündüz hastaneye gelemeyen vatandaşlara mesai saatleri dışında poliklinik hizmetleri verilecek. Hastanelerde dahiliye, çocuk hastalıkları, kulak-burun-boğaz (KBB), genel cerrahi ve kadın doğum alanlarında gece de poliklinik hizmetleri verilebilecek.
Asistan hekimler, aralıksız 36 saate varan sürelerle çalıştırılmakta, ücretli nöbet ertesi izin hakları yok sayılmakta üstelik buna karşılık emeklerinin karşılığını bile alamamaktadırlar.
İş Kanunu'nun 63. maddesi uyarınca iş akdine dayalı olarak görev yapan hekimler için haftalık çalışma süresi 45 saattir.
Devlet hastaneleri ülke genelinde saat 09.00'da hizmete başlayıp öğle tatiline dek kesintisiz çalışmaktadır. Randevu sistemiyle çalışan hastanelerde 12.30 ila 13.30 saatleri arasında doktor ve personeller için öğle molası vaktidir.
Saat 09:00'da hasta kabul etmeye başlayan devlet hastaneleri saat 16:00'ya kadar hastalarla ilgilenmektedir. Saat 16:00 olduğunda mesai saatleri sona ermektedir.
SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA SATLERİ 2023
Sağlık ocaklarında öğle tatili arası saat 12:00 ile 13:00 arasındadır ve bu saat aralığında sağlık ocaklarında hizmet verilmez. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
Hafta içi nöbetler 17:00-08:00 saatleri arasında onbeş saat olarak yapılmaktadır. İşçinin yaptığı işin niteliğine göre zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle üç saat ara dinlenmesi indirilerek hafta içi nöbette oniki saat fazla çalışma yaptığı kabul edilmektedir.
İç hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Kardiyoloji, Anestezi ve Reanimasyon, Aile hekimliği branşlarından hekimler mutlaka acil serviste nöbet tutacak.
Hizmette 25 yılını doldurmuş personel, çalışma barışının bozulmaması ve hizmette aksama olmaması kaydıyla, mümkün mertebe nöbetten muaf tutulacaktır.
Tüp mide ameliyatı sonrası hasta tamamen iyileşip ameliyatın yan etkileri kalmayıncaya kadar kahve tüketiminden uzak durmalıdır. İyileşme sonrası da kahve tüketimi minimum düzeyde olmalıdır. Tüp mide ameliyatı olanlar kendilerini günde en fazla 1-2 küçük fincan kahve ile sınırlandırmalıdır.
Öğle tatiline 12:30'da girer ve 13:30'da tekrar mesaiye başlar. Akşam saat 16:00'da ise mesai bitmektedir. Devlet hastaneleri, acil servis hizmetleri hariç olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir.
'Bir cerrah ameliyat başına 60-70 bin lira alıyor!
1 Mayıs İşçi Bayramı'nda doktorların çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Bilindiği üzere, resmi tatil günlerinde hastaneler ve sağlık ocakları hizmet vermiyor.
BAYRAM TATİLİNDE HASTANELER VE SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI OLACAK? Resmi bayram tatili sürecince, hastanelerin acil servisleri açık olacak ve hizmet verecek. Bayram günlerinde sağlık ocakları faaliyet göstermeyecek. Poliklinik hizmetleri ise 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren devam edecek.
Nöbetçi olmayıp icapçı olunabilir, yani hastanede olmazsınız ama telefonunuz açık olur aranınca gitmeniz gerekir şehir dışına falan çıkamadığınız günler olur. Resmi tatillerde de aynı şekilde nöbetçilik olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri