Özel hastanelerde ise doktorlar sezaryen başına ortalama 200-300 lira alıyor. Özelde bir doktor ayda en az 30 doğuma giriyor. Bunun yüzde 80-90'ı sezaryen oluyor. SGK özel hastanelerde geçmişte sezaryen için yaptığı 675 liralık ödemeyi 450 liraya, 250 lira olan normal doğum desteğini ise 400 liraya yükseltmişti.
Muayeneler 15TL, yapılacak SGK'lı rutin gebelik test ve tetkikleri ücretsizdir. Normal veya Sezaryen Doğum'da ise yine özel hastanede ek ücret ödemezsiniz. Bununla birlikte ödemelerinizi taksitle yapabilir ve vergi avantajıyla sunulan %15- %40 oranları kadar Devlet Desteğinden de yararlanırsınız.
Bu artış, 710 lira olan ortalama sezaryen ücretini yaklaşık 1032 liraya yükseltti.
Devlet hastanelerinde anne adayının sağlık masrafları SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak özel hastanelerde doğum yapıldığında hastaneye göre fiyatlar çok büyük farklılık göstermektedir. Özel hastanelerde normal doğum fiyatları, hastanenin SGK anlaşması olup olmamasına da bağlıdır.
Evet, sezaryen doğum masrafları sigorta şirketleri tarafından karşılanır. Özel sağlık sigortası doğum teminatında sezaryen doğum masrafları tercih edeceğiniz sigorta şirketinin belirlediği limit kadar karşılanacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise sezaryen doğum masrafları %100 ve limitsiz karşılanır.
İlgili 30 soru bulundu
2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.
Normal doğum: 7.100- 14.000 TL. Sezaryen doğum: 7.000- 10.000 TL. Epidural doğum: 8.500- 12.000 TL. Epidural sezaryen doğum: 7.500- 15.000 TL.
Doğum paketi sigortası avantajlarını şöyle sıralayabiliriz;
Hamilelik durumunda komplikasyon oluşması halinde poliçedeki limitler dahilinde tedavi masrafları ödenir. Doğum sırasında oluşabilecek giderler sigortadan %100 olarak karşılanır. Normal ya da sezeryan doğrum kapsam içerisindedir.
Sezeryan doğum sırasında hastaya büyük bir kesi atıldığı için iyileşme süreci normal doğuma kıyasla daha uzun sürebilir. Ve doğumdan sonra kilo vermek için biraz daha fazla süre geçmesi gerekir. Sezaryen ameliyatı yaptıran kişiler işlemden sonra ortalama 2-3 gün hastanede kalırlar.
Sezaryen ameliyatları ortalama olarak 20 ila 40 dakika sürmektedir. Bu operasyonların süresi annenin hazırlığı, anestezi işlemleri gibi unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi Sezaryen Doğum ameliyatlarının da riskleri bulunmaktadır.
İsteğe bağlı (elektif) Sezaryen
Son yıllarda ülkemizde en sık sezaryan nedenlerinden birisi "elektif sezaryan"lerdir. Burada herhangi bir tıbbi gereklilik olmaksızın, anne-baba adaylarının tercihleriyle, bebek gününü doldurduktan sonra (38. hafta sonrası), kararlaştırılan bir günde sezaryenin uygulanmaktadır.
Bu nedenle tüm dünyada artık planlı sezaryen zamanı 39. gebelik haftası olarak kabul edilmektedir. En uygun zaman da 39 hafta 0 gün civarıdır. O nedenle doktorunuz size bu hesaplamaya göre randevu verecektir.
Planlı sezaryen doğum, çoğunlukla gebeliğin 39. haftasında yapılır. Sezaryen ile doğum isteğe bağlı olarak daha önceki haftalarda da yapılabilse de bu pek önerilen bir durum değildir. Acil müdahale gerektiren tıbbi zorunlulukların varlığında ise sezaryen 34. haftada yapılabilir.
Ömer Deveci, “Normal doğum 16 saate kadar bir takip süreci içerdiği için özel hastaneler sezeryanla doğumu tercih ediyor. Normal doğum ile sezeryan ücretleri aynı olsa da ameliyatta kullanılan malzeme ve doktor seçimi fark alımını arttırdığı için hastaneler sezeryan yapmayı teklif ediyor.
''Acil gelen hastaların çoğunun ödemesini devlet yapıyor''
Yapılanın yanlış uygulama olduğunu söyleyen Neşet Gündüz, şunları söyledi: “Annem durumu bana bildirdi. Böyle bir durumda ücret alınmaması gerektiğini, Hasta Hakları ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yönetmeliklerinde böyle bir şey olmadığını söyledim.
Ankara'da Epidural Normal Doğum Fiyatları 2023
Epidural doğum Ankara'da hastaneden hastaneye değişmekle birlikte, hastane ücretiyle beraber düşünüldüğünde, 18,000 ila 22,000 TL arasında değişmektedir.
Normal doğum eyleminde ağrıyı tolere edemeyen gebelerimiz için oldukça konforlu olan halk arasında da prenses doğum olarak bilinen epidural anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Epidural anestezi bir ağrı kontrol yöntemidir. Bu işlem anne adayı otururken ya da yan yatar pozisyonda yapılır.
Medical Park Ankara Doğum Paketi için sağlık sigortanıza 7800TL ödediğinizde ise, bu tutarın yaklaşık 1.560TL'si vergi avantajıyla Devlet Desteği olarak cebinizde kaldığında; Maliyetinizin 6.240TL olacağını kolayca hesaplayabilirsiniz.
Süt parası yardım başvurusu doğumdan sonraki 5 yıl içinde geçerlidir. Dolayısıyla 6 aylık bebeği olan annelerin süt parasına başvurma hakkı bulunur. Bu süreçte e-devlet üzerinden başvuru yaparak yardımdan yararlanmak mümkündür. Söz konusu ödenek her ayın 8 ile 14'üncü günleri arasında yapılır.
Süt parası ile emzirme desteği aynıdır. Anneye ya da eşine verilen emzirme ödeneği SGK'ya ya da Bağ-Kur'lu kişilere en az 4 ay prim ödenmesi halinde verilmektedir. Emzirme yardımı 2021 yılı için 232,00- TL olarak belirlenmiştir. Annelere 2 sene kadar 232,00- TL üzerinden ödemeler yapılmaktadır.
Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri