Vegan yumurta, yumurta yerine tüketilebilecek olan bitkisel bazlı kaynakları ifade eder. Örneğin yumurta ikamesi olarak en çok keten tohumu, chia tohumu, tofu, nohut suyu, ezilmiş muz, elma sosu gibi gıdalar kullanılmaktadır. Bu alternatifleri ev ortamında hazırlayabilirsiniz.
Yumurta yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri de yağ-su-kabartma tozu karışımıdır. 2 yemek kaşığı su, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ ile elde edeceğiniz karışım 1 adet yumurtaya denk gelir.
Bunun yanı sıra hafif geçen alerjilerde soğan, maydanoz, ısırgan otu çayı, ıhlamur çayı, soda gibi gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. Yumurta alerjisi olan insanların vegan beslenmesi gerekmektedir.
Sirke ve karbonat
Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Hem temizlik hem de mutfak alanında vazgeçilmez malzemelerden biri olan sirke ve karbonattan yumurtanın etkilerini elde edebilmek için kullanabilirsiniz. 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırdıktan sonra birçok tarifte yumurta yerine kullanmak mümkün hale gelir.
Yumurta kullanmadan da tam kıvamında bir kek harcı hazırlayabilir, doğru püf noktalarıyla onun da kabına sığmayacak kadar kabarmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bunlar için ihtiyacınız olan her şeyse hemen aşağıda sizi bekleyen yumurtasız kek tariflerinde gizli.
Alerji notu: Buğday ürünü içerir. Süt ve yumurta işlenmemiş hatta üretilmiştir. Süt ve yumurta alerjisi olanlar tarafından güvenle tüketilebilir.
En saf hâliyle çikolata %100 kakaodan oluşur. Piyasadaki çikolataların büyük çoğunluğu süt tozu, fındık, fıstık, üzüm, yumurta, soya, buğday gibi farklı alerjen içerikleri de barındırır.
Bu nedenle kalp hastalığı hikayesi olan ailelerde bireyler yumurta tüketimini haftada bir veya iki ile sınırlandırılmalıdır. Yapılan doğru analizler diyabetlilerin günde birden fazla yumurta tüketmelerinin kalp hastalığına yakalanma risklerini iki kat artırdığını ortaya koymaktadır.
Genel olarak baktığımızda kek tariflerindeki yumurta sayısının değiştirilmesi kekin özelliklerini değiştirir. Çok az yumurta aşırı yoğun ve dağılan bir kek olacaktır. Çok fazla yumurta süngerimsi ve lastiksi arası bir karmaşa sizi bekleyecektir.
karnıyarık otu olarak bilinir. su ile 10 kata kadar şişebilen, yüksek lif içeren, yumurta yerine kullanılabilecek bitkisel bi alternatif. 1 tatlı kaşığına 1 su bardağı su ekleyip çırpın. çok çabuk kıvam alıyor. kek ve kurabiyelerde yumurta yerine kullanabilirsiniz.
Yumurtanın içindeki B vitamini ve Omega-3 yağları saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı güçlendirir. Yumurtalar protein kaynağıdır. Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız bolca proteine ihtiyacınız oluyor ve yumurta size yeterince protein sağlıyor. Yumurtanın içinde bulunan kolin beynin büyümesini ve gelişmesini sağlar.
Çevrenizde et yemeye gücü yetmeyen bir fakir varsa, bunun ihtiyacını karşılamalısınız, ister kurban keserek, ister kasaptan et alarak. Zekatınızı vermiş olsanız bile bu yükümlülük sizden düşmez. Bunun dışında Vegan olmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
Sirke ve Karbonat. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile 1 yemek kaşığı sirke, pek çok tarifte yumurta yerine kullanılabilir. Sirke olarak; elma sirkesi veya beyaz damıtılmış sirke en çok kullanılan seçenekler arasındadır.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Yumurta intoleransı, yumurta tüketimine yaşamı tehdit etmeyen olumsuz bir tepkidir. Yumurta akı, yumurta sarısı veya her ikisine karşı intoleransınız olabilir. Böyle bir hoşgörüsüzlük en yaygın olarak karın şişkinliği veya ishal gibi gastrointestinal rahatsızlığa yol açar.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Durum buğdayı irmiği. Eser miktarda soya ve yumurta içerebilir.
Makarna içerisinde yumurta bulunur mu? Hayır, bulunmaz. Sade makarna, durum buğdayı irmiği ve su ile üretilmektedir.
Durum Buğdayı İrmiği Ve Su Karışımından İmal Edilen Ürün, Yumurta Ve Gıda Boyası Dahil Hiçbir Katkı Maddesi İçermiyor.
Evde sıvı yağ olmadığında ve tatlı bir kek harcı yapımında zeytinyağı kullanmak istiyorsanız, kekinizin dokusunun bir miktar değişeceğinden bahsedelim öncelikle. Zeytinyağlı kekler puf puf kabarmıyor, daha tok bir kıvamları oluyor. Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar.
En basit haliyle kek yapılırken şeker ve yumurta çırpılarak başlanıyor. Bu ilk adım kekin kabarması için en önemli nokta. Sıradan bir kek yaparken yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması kekin iyi kabarmasını sağlıyor. Pandispanya tarzı daha kabarık ve pürüzsüz bir kek için yumurta akı ile sarısının ayrılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri