Baharatları koyuyoruz, yumurta ,tuz atıp isteyen maydanoz koyabilir. İyice yoğuruyoruz, yarım saat dinlenmeye alıyoruz. Sonra biberlerin içini çıkarıyoruz ,soğanları da halka doğrayıp döküm tavada arkalı önlü pişiriyoruz, sonra köfteler resimdeki gibi şekil veriyoruz ,onu da arkalı önlü pişiriyoruz.
Teflon tavalarla aynı lezzeti yakalamanız mümkün olmaz. Döküm ızgaranızı önce ocağa alıp 10-15 dk kızdırın. Elinizi tavanın biraz üzerinde tuttuğunuzda birkaç saniye ancak dayanabiliyorsanız tavanız ısınmış demektir. Tavaya yağ koymanıza gerek yoktur.
tava 10 dakika ısındığı için üstüne koyacağın köfte yapışmayacak. 10 dakikadan az olsaydı çok fena yapışır. kazıyarak falan zor çıkıyor. ama nedense 10 dakika sonra hiç gram yapışmıyor.
Köfte hangi tavada pişirilir? Yaptığımız denemeler sonucunda; köfte pişirirken granit tava tercih ederseniz daha lezzetli ve pratik bir pişirme yapabilirsiniz. Tabi teflon veya emaye tavada da lezzetli çok köfteler pişebilir, bizimki sadece küçük bir öneri.
Biftek, antrikot, bonfile, kuzu pirzola gibi et yemekleri döküm tavada mükemmel sonuçlar verir.
İlgili 41 soru bulundu
Döküm tava ve tencereleri hem ocakta hem de fırında kullanabilirsiniz. Sizlere hiçbir sorun çıkarmaz. Ancak döküm tavalar mikrodalgada kullanmaya uygun değildir. Daha önce bahsettiğimiz gibi döküm tencerelerde soteleme, kavurma, kızartma gibi tüm pişirme yöntemleri uygulanabilir.
Bölümlere ayırın ve azar azar ilave ederek köftelerinizi kızartın. Yağa çok fazla köfte atmak yağın kendi içindeki ısı dengesini bozacaktır ve köftelerin yağ çekmesine neden olacaktır. Köftelerinizi çok yüksek ısılarda kızartmaya çalışırsanız da köftenin içi çok hızlı pişecek ve kuru kalacaktır.
Limon suyu sayesinde etlerimiz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır. Fırın sıcaklığına dikkat; Mangal veya tava dışında eti fırında pişiriyorsanız, fırın sıcaklığın 180 derecede olması gerekiyor. Tuzu sonradan ilave et; Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Sonradan tuzu eklerseniz etiniz sertleşmez.
Köftenin daha yumuşak ve lezzetli olması için katacağınız ekmeğin kabuklu olmamasına dikkat etmeli, içine az miktarda zeytinyağı eklemelisiniz. Köftenin kıymadan sonraki ana malzemesi soğandır. Bunun için soğanı yeterli miktarda ve doğru bir şekilde eklemek önemli adımlar arasında yer alır.
Bu, paslanmayı önlemek için yapılır. Tava, doğrudan ocakta düşük ısıda ısıtarak veya temiz bir bezle iyice kurulanarak kurutulabilir. Yağlama: Tava tamamen kuruduktan sonra, iç yüzeyine ince bir yağ tabakası sürülmesi gerekir. Bu işlem, döküm tavanın doğal yapışmaz yüzeyini geliştirir ve korur.
Eti pişirmeye almadan önce önünü arkasını Tuzlayıp Sıvı veya Zeytin Yağı sürüyorsun. Çok az da tavaya dökebilirsin 2 çay kaşığı gibi. Arkası Önü 2dk kadar kızarınca Tereyağı ile iyice banyo yaptırıyorsun. Ondan sonra biraz daha kızartınca hazır oluyor.
Döküm tava ilk kullanımda kaplama işleminin yapılması gerekmektedir. “Döküm tava yağlanır mı?” sorusunun yanıtı ise evet olmaktadır. Döküm tava kullanımından önce tavanın önceden 180 derecede ısıtılan fırında bekletilmesi gerekmektedir.
Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Döküm tencere ilk kullanımı öncesinde deterjan ve sünger yardımıyla temizlediğiniz döküm tencerenizi tamamen kuruladıktan sonra iç kısmını zeytinyağı ya da susam yağı gibi yağlardan birisi ile hafif şekilde yağlayın.
Ayrıca ürettiğimiz ve sattığımız her üründen aylık olarak numuneler alınmaktadır. Köftelerimiz %70 dana eti, %30 kuzu eti, ekmek, tuz, pul biber, beyaz soğan ve ustalarımızın maharetleriyle üretilmektedir.
Yoğurma kabına kıymayı alın ve üzerine rendelenmiş, suyu süzülmüş soğanı ekleyin. Ardından galeta unu, baharatlar, yumurta ve arzuya göre kıyılmış maydanoz ekleyin. Tüm malzemeler birbiri ile bütünleşene kadar köfte harcını 5-10 dakika yoğurun. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabından en az 1 saat dinlendirin.
Köfte Bölümü
Özenle seçilmiş dana ve kuzu etleri kendimize özel baharat karışımımız ile formüle edilmekte, hazırlanan köfte hamurunun tamamı kadın personellerimiz tarafından anne eli değmişçesine özen gösterilerek son şekli verilmektedir.
Ekmeğin kabuğu köftenin sert olmasına yol açar. Anne köftesinin en önemli püf noktası bayat ekmek içi ile yapılmasıdır. Bayat ekmek içiniz yeterli gelmezse eğer biraz galeta unu ekleyebilirsiniz.
Köfteleri pişme süresinin sonuna doğru kapağını hafif aralayarak pişiriyoruz ki suyu yoğunlaşsın. Ortalama 15-20 dk sonra kapağı aralamanız yeterli. Afiyet olsun.
Bu arada küçük bir tüyo da verelim: Köfte harcında ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. O da bir çözüm.
Döküm Tencerede Asidik Yemekler Pişirilir Mi? 'Döküm tencerede asidik yemekler pişirilmez, yoksa zehirli hale gelir.
Döküm Tencere ve Tavaların en büyük avantajı ısıyı muhafaza etmeleridir. Bu sayede yavaş pişen yemekleri daha az enerji tüketerek pişirmeniz bu döküm tencereler sayesinde mümkündür. Döküm tencere avantajlarından biri de az yağ ile oldukça leziz yemekler yapabilmeniz. Döküm tencereler yapışmaz yüzeye sahiptir.
Kızartma: Döküm tava, et, sebze ve balık gibi yiyeceklerin kızartılması için idealdir. Tavada eşit ısı dağılımı sağlayarak, yiyeceklerin her tarafını kızartır ve lezzetli bir dış yüzey oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri