Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolandırılan biri ne yapmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolandırılan biri ne yapmalı?

Dolandırılan kişi savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır. Suç duyurusunda bulunma hakkını kullanmazsa, dolandırıcılığın basit halinde failler aleyhine cezai işlem yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Birine para gönderdim dolandırıldım ne yapmalı?

Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir. Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Dolandırıcılar hangi tip cezaevinde yatar?

Eğer T tipi cezaevine hangi suçtan girerler diye sorulacak olursa bu soruya şu şekilde cevap verilebilmektedir: Örgüt suçları, cinayet, dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlara karışmış olan kişilerin burada bulunmakta olduğu bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Dolandiriciliktan kaç yıl Yatilir?

TCK md.157'de düzenlenen basit dolandırıcılık suçunun cezası, 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası 10.000 güne kadar adli para cezasıdır. TCK md. 158/a,b,c,d,g,h,i fıkralarında düzenlenen nitelikli dolandırıcılık suçunun cezası, 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ve 10.000 güne kadar hapis cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dolandiriciliktan 3 yil ceza alan ne kadar yatar?

Verilen cezanın ne kadarının yatılacağı Ceza İnfaz Kanununa göre belirlenir. Örneğin; Sanığa dolandırıcılıktan verilen ceza 3 yıl 1 ay 1 gün hapis cezası ise; yatarı 1 yıl 6 ay 18 gün hapis cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Şeytani Dolandırıcılık Yöntemi! Banka Hesabını Boşaltırlar! Bunu Hemen Yap.

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolandırılan kişi parasını geri alabilir mi?

Dolandırılan kişiler gönderdiği paralarını bir çok şekilde alabilirler. Dolandırıcılık suçu nedeniyle uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemelerinde açacağınız tazminat davası ile sanıktan talep edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırıcıdan para geri alınabilir mi?

Dolandırıldım paramı nasıl alırım? Dolandırıcılara para kaptıran kişinin önce suç duyurusunda bulunması, bu şekilde dolandırıldığını ispatlaması gerekir. Ayrıca dolandırıcılara karşı alacak davası veya icra takibi başlatmak gereklidir. Bu şekilde dolandırıcıdan para geri alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Yanlış hesaba yatırılan para geri alınabilir mi?

Bunun çözümü mesai saatleri dışında mümkün değil, mesai saatleri içinde banka ile görüşmek lazım, para henüz karşı hesaba geçmemiş ve havuzda tutuluyor olabilir. Banka çözüm sunmazsa, Tanımlı hesap sahibi ile de iletişime geçin. Rızasıyla iade edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Başkasının hesabına atılan para geri alınır mı?

Havale ile Gönderilen Paranın Geri Alınması

Yanlışlıkla bir başkasının hesabına havale yapıldığında, bu işlemin iptal edilebilmesi söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Yanlış kişiye gönderilen para nasıl geri alınır?

Söz konusu işlem, ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz. Banka görevlisinin yönlendirmelerinin ardından EFT ile gönderdiğiniz tutar hesabınıza iade edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Yanlış hesaba para attım nasıl geri alırım?

Öncelikle hiç vakit kaybetmeden bankanın müşteri hizmetleri servisi aranarak, yanlış hesaba para transferi yapıldığı bildirilmeli. Eğer hesabın sahibi ile para gönderen aynı bankanın müşterisi ise; banka ile direkt iletişime geçerek konu hızlıca çözüme kavuşturulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Dolandırıldım nereye başvurmam gerek?

Mağdur, karakola veya savcılığa başvurmak suretiyle mağduru olduğu suça ve fail/faillere ilişkin suç duyurunda bulunarak şikayetçi olabilir. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu takdirde, söz konusu suç hakkında soruşturma başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Dolandırıcıları nereye şikâyet etmek gerekir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egm.gov.tr

Dolandırıcılar Cimer e şikâyet edilir mi?

İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir. Suç içeriyor olabilir ancak daha çok idari yönü olan ihbarlardır CİMER tarafından ele alınanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Dolandırıcılardan para nasıl alınır?

Karşı taraf belki de ödemeyi size yargılamanın ardından ödeyip, davanızı geri çekmenizi isteyebilir. Böylece paranızı alabileceksiniz. Eğer yaşadığınız olay çok detaylı ise, alanında uzman bir Ceza Avukatından yardım almanız sizin adınıza daha faydalı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goymen.av.tr

Dolandırıcılar nasıl para ister?

Dolandırıcılar tamamen gerçek görünen sahte bir internet sitesi açarlar. Dolandırıcılar, ödemelerinizi EFT ve havale gibi yöntemlerle doğrudan doğruya banka hesaplarına göndererek ya da kart bilgileriniz ile ödeme yapmanızı isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Dolandırıcıyı ifşa etmek suç mu?

"KİŞİSEL VERİYİ SİZİN ELE GEÇİRMENİZ DEĞİL İFŞA ETMENİZ SUÇ"

Özellikle görüntü ve ses kayıtlarının bu şekilde ifşa edilmesi çok ağır yaptırıma bağlanmıştır. 2 yıl ile 5 yıl arası bir ceza öngörmüştür kanun koyucu bununla alakalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kimlik bilgileri ile dolandırıcılar ne yapabilir?

Çalınan kişisel veriler ve kimlik bilgileriyle adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlemlerin bazılarını ve daha fazlasını yapabilmek için sadece çalıntı kimlik bilgileri yetmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

İnternet dolandırıcılığı suç duyurusu nasıl yapılır?

İnternet dolandırıcılığı suçunu şikayet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırıcılara hangi dava açılır?

Dolandırıcılık davası açmak için kanunda belirtildiği şekilde dolandırıcılık suçunun ortaya çıkması gerekmektedir. Dolandırıcılık suçunun şartlarının oluşması halinde yargıda dolandırıcılık davası açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?

Dolandırıcılık Suçunun Cezası Kaç Yıl? Türk Ceza Kanunu'nun 158. Maddesine göre dolandırıcılık suçunun cezası üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Savcılığa suç duyurusunda bulundum ne zaman sonuçlanır?

Savcılığa Şikâyet Kaç Günde Sonuçlanır? Mağdurların yaptığı savcılığa suç duyurusu sonuçları, savcılığın iş durumuna göre değişik sürelerde gerçekleşebilmektedir. Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Gönderilen parayı nasıl iptal edebilirim?

Havale işleminin iptal edebilmek için ilgili banka ile görüşülmeli ve talimat yazdırılması gerekmektedir. Eğer gönderilen para miktarı çok yüksek ise ve banka görevlisi karşı tarafa ulaşamıyorsa ilgili hesaba bloke koydurma hakkınız bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Bankadan gönderilen para borç sayılır mı?

Maddesinde “Kanunen geçerli bir açıklama yapılmadığı veya makbuzda bir açıklık bulunmadığı durumda ödeme, muaccel bir borç için yapılmış sayılır…” düzenlemesi yer almaktadır. Borçlar Kanunu düzenlemesine göre, açıklama yazılmadan yapılan Havale ve EFT işlemleri mevcut bir borcun ödemesi anlamına gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

EFT de karşı taraf hangi bilgileri görür?

Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor. Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: qnbfinansbank.enpara.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT